Politics

Βρωμερό παρασκήνιο και ίντριγκες με Βορίδη, Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα στη Νέα Δημοκρατία

Μετά από τη δήλωση στήριξης του Μάκη Βορίδη στο πρόσωπο του Απόστολου Τζιτζικώστα μπορούμε να πούμε ότι δεν τα έχουμε δει όλα στο κόμμα, θα έρθουν κι άλλα δεν μπορεί. 
Προκάλεσε αν μη τι άλλο έκπληξη η επιλογή αυτή και κάνει όλους να αναρωτιούνται τι θέλει ο Βορίδης με τον… σίγουρο ηττημένο των εκλογών. Γιατί δηλαδή να επιλέγει να στηρίξει το περιφερειάρχη αν και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να είναι νικητής, αντιθέτως παλεύει για να βρίσκεται και στο δεύτερο γύρο;

Ο Βορίδης είναι έξυπνος άνθρωπος και σίγουρα έχει συγκεκριμένη στρατηγική για να κάνει αυτό το… «πήδημα» στο κενό ή απονενοημένο διάβημα όπως λένε οι επιστήμονες. Και σίγουρα δεν πείθει όταν λέει: «Πρέπει να ανοιχτούμε σε καινούριες ιδέες, σε σκέψεις, να αναπτύξουμε την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεσή μας. Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες, τις ιδέες, τις αρχές της παρατάξεώς μας». Γιατί σε καμιά περίπτωση η επιλογή του δεν υπηρετεί τις αξίες της παράταξης, το αντίθετο μάλιστα.

Ο Μάκης ήταν πάντα πιο κοντά στον δεξιό χαρακτήρα της ΝΔ. Τον τελευταίο καιρό αποστασιοποιήθηκε, έχασε την επαφή του με τον Σαμαρά και κυρίως «άδειασε» τον Άδωνι Γεωργιάδη που υποτίθεται ότι ήταν «σιαμαίοι». Γι’ αυτό και ο Άδωνις του απάντησε ως εξής: «Όλοι έλεγαν ότι είμαι ο υπαρχηγός του Βορίδη. Τελικά ο Βορίδης είναι ο υπαρχηγός του Τζιτζικώστα».

Είναι φανερό ότι τα «συστήματα» που κάνουν κουμάντο στη Νέα Δημοκρατία δεν θέλουν με τίποτε ένα υποψήφιο που δεν είναι δικός τους. Θέλουν με κάθε τρόπο να έχουν τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας ρίχνοντας στο δεύτερο γύρο τον Μεϊμαράκη και τον Τζιτζικώστα. Ο ένας Καραμανλικός, ο άλλος προερχόμενος από εκεί και σίγουρα απόλυτα διαχειρίσιμος. Δεν θέλει λοιπόν το Καραμανλικό στρατόπεδο να είναι στην αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας και ουσιαστικά ο νούμερο δύο του κόμματος, ένας Κυριάκος Μητσοτάκης ή ένας Άδωνις Γεωργιάδης. Ειδικά ο τελευταίος που έχει «ρεύμα» στο κόμμα μπήκε στο μάτι των «ιδιοκτητών» και αποφάσισαν να του κόψουν τη φόρα. Έβαλαν λοιπόν τον Βορίδη να μαζέψει «δεξιές» ψήφους ανακηρύσσοντας ουσιαστικά τον Μάκη σε εσωκομματική αντιπολίτευση και σε μελλοντικό διεκδικητή της αρχηγίας. Διότι το σκηνικό στήνεται ως εξής:

Βγάζουμε τον Μεϊμαράκη τώρα αλλά δεν έχει και πολλές πιθανότητες να μείνει για καιρό στη θέση. Ο ηττημένος της διαδικασίας θα έχει εύλογα ένα προβάδισμα σε εσωκομματικό επίπεδο. Αλλά αν βγει στο δεύτερο γύρο ο Τζιτζικώστας και ηττηθεί κατά κράτος, σιγά μην κλάψει. Θα πάρει των ομματιών του και θα πάει προς Λευκό Πύργο μεριά. Αυτός που θα βγει μπροστά βεβαίως και θα τα λέει χύμα και… τσεκουράτα είναι ο Βορίδης ο οποίος θα αποκτήσει ένα ρόλο που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχε.

Αφήστε δε που γίνονται πολλά κομπρεμί και παρασκηνιακά deals τα οποία δεν γνωρίζει κανείς. Μυστικά δείπνα, κουβεντούλες πίσω από τις κουρτίνες, συναλλαγές με υποσχέσεις και άλλα πολλά.

Σίγουρα η υπόθεση Βορίδη «βρομάει» πολύ και εξοργίζει ένα μεγάλο μέρος της Νέας Δημοκρατίας που είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει σε όλα αυτά τα παιχνιδάκια που παίζονται.

antinews.gr

Πηγή

Popular

To Top