Οικονομία

Ο Τσίπρας «γονατίζει» τον ιδιωτικό τομέα – 65.000 «λουκέτα» μέχρι τα Χριστούγεννα – Φουντώνει πάλι η ανεργία

Τη φωνή αγωνία τους για την πορεία της αγοράς και γενικότερα της χώρας ένωσαν έμποροι, βιοτέχνες και εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της αυριανής 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ζητώντας μέτρα για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι φορείς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς προειδοποίησε βάσει στοιχείων ότι το β’ εξάμηνο του 2015 65.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα βάλλουν λουκέτο, ενώ 138.000 εργαζόμενοι θα απολυθούν, 55.000 από τους οποίους είναι μισθωτοί.

Όπως τόνισε, η μείωση των συντάξεων που αναμένεται, θα έχει δυσμενέστερα αποτελέσματα στην κοινωνία και από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επισήμανε ότι ο εμπορικός κόσμος, μετά την ασφυξία, πέρασε σε παραίτηση και ότι οι Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά και οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν προσέφεραν τίποτα στην αύξηση του τζίρου. «Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα είναι αναίμακτη» τόνισε.

Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Θάνος Βασιλόπουλος υπολόγισε ότι οι μισθοί έχουν υποστεί μείωση κατά 40%, ενώ μαζί με την επιβάρυνση της φορολογίας, το πραγματικό εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών έχει περικοπεί κατά 60%.

Πηγή

Popular

To Top