Real opinions

Άλλο αποκρατικοποίηση, άλλο υποθήκευση της Ελλάδος

Με τους αριστερούς του κόμματος της δραχμής, Λαπαβίτσα – Λαφαζάνη, η χώρα κινδύνευε να υποθηκευθεί για να αγοράσουμε πετρέλαιο, φάρμακα αλλά και τρόφιμα. 
Με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και το grexit να παραμένει στο τραπέζι των δανειστών προστίθεται νέος κίνδυνος.

Να υποθηκευθεί η χώρα από την ανικανότητά τους να αντιληφθούν την διαφορά μεταξύ αποκρατικοποίησης και υποθήκευσης.

Το λέμε ξεκάθαρα ακόμη μια φορά. Το κράτος θα πουληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα γιατί κατάφερε να ξεπατώσει νοικοκυριά και κοινωνία έχοντας τους ιθαγενείς να λιποθυμάνε φωνάζοντας “σφάξε με Αγά μου να αγιάσω…”.

Ξεχάσαμε τα μνημόνια, τις Τρόικες, τα capital controls το ψαλίδισμα μισθών, συντάξεων, τα λουκέτα σε 600 επιχειρήσεις από τον Ιούλιο, το πάγωμα καταβολής μισθών σε 14.000 επιχειρήσεις και την μετανάστευση 12.000 μονάδων σε άλλη έδρα ανά τον κόσμο και τρώμε το σανό με ισοδύναμα…

Αλλά ας δούμε τι μας περιμένει και τι έχει να τραβήξει η χώρα με την μπαρούφα και το παραμύθι της πρώτης φοράς αριστεράς και στην αποκρατικοποίηση.

Ετοιμάζονται να πέσουν (ίσως και σήμερα αύριο) οι υπογραφές για πώληση των κρατικών αεροδρομίων στους Γερμανούς και μάλιστα με προσωπική αγωνία του Τσίπρα.

Η απόφαση βέβαια είναι απολύτως σωστή για εκατό λόγους. Ένας από τους κυριότερους είναι να μετατραπούν τα σημερινά κρατικά αεροδρόμια – αχούρια σε πολιτισμένους χώρους υποδοχής της τουριστικής βιομηχανίας.

Σημειώστε όμως τούτο. Για την συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση διαφωνούσαν οι πάντες και στον ΣΥΡΙΖΑ του Ιανουαρίου και στον ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου. Από τους αρμόδιους Σταθάκη και Σπίρτζη μέχρι τους παρατρεχάμενους του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κέντρα λήψεως αποφάσεων για την αποκρατικοποίηση.

Τώρα που μπήκαν γερά στο τραπέζι τα 48 προαπαιτούμενα, η δόση των 2 δισ. ευρώ, η αξιολόγηση, η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, η προοπτική ρύθμισης του χρέους και το Eurogroup “ντουφεκίζει” τον Τσίπρα προσωπικά βγήκε από το συρτάρι η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση!!!

Και θα δείτε ότι και οι αντιρρήσεις θα ξεχαστούν και δηλώσεις θα γίνουν από τους “αντιρρησίες” για πλέρια… αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας!!!

Πολύ σύντομα θα ακολουθήσει ο ΟΛΠ με την πώληση του 51% (σε πρώτη φάση κατά την άποψή μου) και ας λέει ο Δρίτσας τα δικά του όσο είναι επικεφαλής μέχρι τον βεβαιότατο ανασχηματισμό.

Κρατείστε το. Την πώληση του ΟΛΠ και στην συνέχεια του ΟΛΘ όχι μόνο θα την χαρούνε… αλλά θα πανηγυρίζουν και οι εργατοπατέρες και ας κάνουν σήμερα μπάχαλο το λιμάνι του Πειραιά… για να δείξουμε και λίγο αντίδραση βρε αδελφέ… Όχι και όλα στρωμένα για την κυβέρνηση. Τι διάβολο…

Και πάμε παρακάτω. Τον ΟΛΠ θα ακολουθήσει το Ελληνικό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΕΥΔΑΠ και ολίγον ΔΕΗ και ΔΕΠΑ (σε πρώτη φάση) για να συμπληρωθούν οι 9 (προκαταβολικές βάσει μνημονίου) από τις 23 υποχρεώσεις μας σε ιδιωτικοποιήσεις.

Αλλά το γέλιο της αρκούδας με τις ιδιωτικοποιήσεις του ΣΥΡΖΑ θα πέσει στην ΔΕΗ που και ο ίδιος ο Τσίπρας “έχει βάλει την υπογραφή του” να παραμείνει στο κράτος!!!

Εκεί την αποκρατικοποίηση θα την πουν “συμπράξεις με ιδιώτες σε μεγάλο επενδυτικό ενεργειακό πρόγραμμα ανάπτυξης” και άλλα παρόμοια βγαλμένα από τις γνωστές πολιτικές κονσέρβες σανού…

Οι “συμπράξεις με ιδιώτες” ψήνονται ήδη και όσο αν ακούγεται περίεργο υπό το (κρυφό προς το παρόν) βλέμμα Σκουρλέτη και του πρώην εργατοπατέρα προέδρου της Επιχείρησης που προσέλαβε ο Λαφαζάνης.

Άρα όλα ωραία και καλά, θα πείτε, και θα αναρωτηθείτε που είναι το πρόβλημα όταν η αποκρατικοποίηση ξεκίνησε και προχωράει μια χαρά…

Το πρόβλημα δεν φαίνεται αλλά θα προκύψει και θα είναι πολιτικό όταν καταλάβουν και καταλάβουμε όλοι μας πως αποκρατικοποίηση λέγεται μόνο αυτή που έκαναν η Θάτσερ και αν θέλετε, οι Ούγγροι, και οι Ρουμάνοι. Και όπως την κάνουν σήμερα οι Τούρκοι και σιγά-σιγά οι Κύπριοι.

Όταν δηλαδή, παράλληλα με τις ιδιωτικοποιήσεις, έχεις σε εφαρμογή και στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων με κίνητρα για ανάπτυξη και δεν αναγκάζεσαι να πουλάς κράτος (ως προαπαιτούμενα του μνημονίου) για να πάρεις δανεικά, επειδή το 87% των φόρων της χώρας σου συντηρεί κομματικό στρατό που υπηρετεί στο κράτος-τέρας.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν λέγεται σχεδιασμένη πολιτική αποκρατικοποίησης ενταγμένη σε στόχους ανόρθωσης της οικονομίας. Είναι πωλήσεις που μοιάζουν σε αναγκαστική υποθήκευση της χώρας με μοναδικό σκοπό να συντηρηθεί ολόρθο όσο από το άθλιο πελατειακό κράτος μείνει σε βέρος βέβαια όλων των φορολογούμενων και για πάντα.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top