Οικονομία

Μωρέ, δεν πάνε να κουρεύονται οι επενδυτές…

Πάει τελείωσε. Οι άνθρωποι ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπως πολύ εύλογα τόνισε και στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Δεν υπάρχει ουδεμία επαφή τους με την πραγματικότητα.

Δείτε πώς συμπεριφέρονται στην πιο κρίσιμη περίοδο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διώξουν τους ξένους επενδυτές…

Με ποιο τρόπο; Μα δείχνοντας ένα έντονα αντιεπενδυτικό πρόσωπο την ώρα που αναζητούνται επενδυτές για να εξυγιάνουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ποιο είναι το μήνυμα που τους περνούν;

Ότι εδώ στην Ελλάδα δεν γίνονται σεβαστές ούτε οι συμφωνίες, ούτε οι ρήτρες, ούτε οι κανόνες του παιχνιδιού.

Όποτε θέλει η κυβέρνηση τους αλλάζει κατά το δοκούν;

Ενώ λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για το book building και την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων από το εξωτερικό στις τράπεζες, δηλαδή από funds, πάει η κυβέρνηση και προσπαθεί να περάσει ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση νέο χαράτσι στα τυχερά παιχνίδια. Πλήττοντας τα συμφέροντα των ίδιων funds, που συμμετέχουν και στην ανακεφαλαιοποίηση.

Και τι έγινε που η ήδη υψηλή φορολογία στα παιχνίδια αυτά θεσπίστηκε και καθορίστηκε στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ; Σκοτίστηκαν.

Κυβέρνηση είμαστε, σκέφτηκαν, ό,τι θέλουμε κάνουμε. Αυτό τους βόλεψε στο μυαλό και στη λογική τους, αυτό ξεφούρνισαν.

Το ότι έσπασαν τα τηλέφωνα σε χρηματιστηριακές εταιρίες από πελάτες τους διαχειριστές ξένων funds που ωρύονταν για την μεθόδευση αυτή και την ατιεπενδυτική συμπεριφορά απειλώντας με αποχώρηση από τις ελληνικές εταιρίες, προφανώς δεν τους αφορά.

Ποια funds τώρα και ποιες τράπεζες και ποιες διεθνείς συμφωνίες και ποιοι νόμοι… Όποτε θέλουμε τους αλλάζουμε…

Τα ίδια δεν έκαναν και με την επένδυση στις Σκουριές; Δεν την έκλεισαν με το “έτσι θέλω”; Τους ένοιαξε ο διεθνής αντίκτυπος; Οι οικονομικές επιπτώσεις, οι χαμένες θέσεις εργασίες, οι φορολογικές απώλειες από το κλείσιμο της επένδυσης;

Εδώ είχε έρθει στην Αθήνα ο επικεφαλής της Eldorado και απαξίωνε ο κ. Τσίπρας να τον συναντήσει προτιμώντας να συνδιαλέγεται με τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών. Σιγά μην χάσει την ώρα του να μιλά με εκείνους που έχουν χρηματοδοτήσει τη μεγαλύτερη ίσως ξένη επένδυση στην Ελλάδα.

Οι επενδυτές προφανώς είναι ταξικοί εχθροί. Οπότε είτε λέγονται Ελληνικός Χρυσός, είτε ΟΠΑΠ, δεν θεωρούνται συνοδοιπόροι για την ανάπτυξη της οικονομίας. Αλλά μόνο “αγελάδες για φορολογικό άρμεγμα” ή “θύματα για πολιτική εκμετάλλευση και σκοπιμότητες”.

Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν μπορούν να συνεκτιμήσουν τις συνέπειες κάθε απόφασής τους. Αρκεί να ικανοποιεί η απόφαση αυτή εκείνους που θεωρούν εκλογική τους πελατεία. Και ας πάνε να κουρεύονται όλοι οι άλλοι.

Και μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος να μιλάνε για ανάπτυξη που υποτίθεται ότι θα έρθει στη χώρα μέσα από την αύξηση των επενδύσεων.

Θα τρελαθούμε εντελώς.

Με το μυαλό που κουβαλάνε, επενδύσεις θα δουν μόνο στο παράλληλο σύμπαν στο οποίο κινούνται και στο οποίο αναζητά λύσεις για την χρηματοδότηση της οικονομίας μέσα από ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα στο οποίο θα βάλουν προφανώς χρήματα για να υπάρξει και να λειτουργήσει κάποιοι άγνωστης προέλευσης χρηματοδότες.

Που μόνο ο κ. Δραγασάκης γνωρίζει.

Και που μόνο στο παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει, κινείται και σκέφτεται η κυβέρνηση μπορούν να αναζητηθούν και να βρεθούν.

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top