Real opinions

Ούτε ένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη

Το προσκύνημα στον Francois Hollande και η “λιτανεία” στον P. Moscovisci (μπας και σωθούν τα σπίτια των κόκκινων δανείων των Τραπεζών) δεν θα πιάσουν όπως δεν έπιασαν και τα “ξόρκια” Τσίπρα και της πρώτης και δεύτερης φοράς αριστεράς. 
Τα κοράκια έχουν ήδη πάρει θέση μέσα και έξω στις Τράπεζες, προσφέροντας “λύση” στο πρόβλημα δια των εξαγορών.

Και να μην περάσει απαρατήρητο πως τα μεγαλύτερα από τα σημερινά κοράκια κρατάνε ευρωπαϊκή σημαία και διαθέτουν ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για το πώς θα χάνονται σπίτια και χωράφια χωρίς να φαίνεται ότι φταίνε οι κομμουνιστές.

Γιατί τότε άντε να πείσεις όλους αυτούς που πίστεψαν τον προεκλογικό Αλέξη Τσίπρα με τα λυπητερά “Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη” που έριχνε ως σύνθημα για να σκαρφαλώσει στην εξουσία.

Τώρα όμως με “σκαλωσιές”, το Τρίτο μνημόνιο, την Τρόικα, την ΕΚΤ, το Eurogroup και το ΔΝΤ, ζητάει να τον “κρατήσουν” όρθιο οι Γάλλοι μεταφέροντας ακόμη και τους πλειστηριασμούς σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Μπορεί ο Γάλλος πρόεδρος να χάιδεψε τα αυτιά του πρωθυπουργού, εκφράζοντας την άποψη ότι για πλειστηριασμούς και κόκκινα δάνεια θα ήταν καλύτερη μια πολιτική λύση (πράγμα που σημαίνει παράκαμψη του Eurogroup και μεταφορά του όλου θέματος στην Σύνοδο Κορυφής), αλλά στις Βρυξέλλες παρεμβάλλονται πολλοί παράγοντες και παράμετροι για να γίνουν αποδεκτές τέτοιες ευχές.

Θα το δούμε αυτό και από την στάση του P. Moscovisci στο όλο θέμα που θα είναι από γρίφος έως έμμεσα αρνητική.

Συνεπώς τα προεκλογικά του Τσίπρα “…κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη” ξεχάστε τα όπως και ότι τα κόκκινα δάνεια επιχειρήσεων και ιδιωτών δεν θα περάσουν στα χέρια των κορακιών αφού ήδη συζητάνε τις διαδικασίες εξαγοράς από όλες τις Τράπεζες.

Ναι…, αλλά τι μπορεί να κάνει και πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση στην πώληση των κόκκινων δανείων πλειστηριασμών και πρώτης κατοικίας όταν έχει απέναντι όσους παρέσυρε προεκλογικά ο Αλέξης με την υπόσχεση ότι… θα πάρει το σπίτι από τα χέρια του Τραπεζίτη;

Θα επαναλάβει την γνωστή και δοκιμασμένη αριστερή πολιτική μέθοδο που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ .

Στροφή της προσοχής του λαού στα επόμενα “κατορθώματα” της αριστεράς. Θα βγάλει από το συρτάρι το κυνήγι των λαθρεμπόρων καυσίμων. Θα βάλει τον Σκουρλέτη να ψάξει μήπως και έχει μείνει ανοικτή κάποια ιδιωτική βιομηχανία ή μεταλλείο για να την κλείσει. Θα ανοίξει κοινωνικά μέτωπα με τον ΦΠΑ όπως στην παιδεία και θα τα κλείνει με ισοδύναμα.

Θα κυνηγάει με άλλα λόγια οτιδήποτε λέγεται ιδιωτική επιχείρηση και ιδιώτης επιχειρηματίας ή επαγγελματίας και θα τον διασύρει γιατί χρωστάει στο κράτος, ξεχνώντας ότι το κράτος χρωστάει σε ιδιώτες 7 δισ. ευρώ.

Κρατώντας λοιπόν την “αρένα” ανοικτή θεωρεί, η πρώτη φορά αριστερά, ότι θα τραβήξει την προσοχή του λαουτζίκου από τους πλειστηριασμούς της κατοικίας και των επιχειρήσεων και από τις εξαγορές δανείων με το τσουβάλι μέχρι να ξεχαστεί…

Έλα όμως που εν τω μεταξύ θα ξεχαστούν και οι γαλλικές συμπόνιες Hollande και Moscovisci με την έκκληση και στους άλλους δανειστές να βρεθεί πολιτική λύση;

Γιατί ενώ οι Γάλλοι περιμένουν (πριν βγει το 2015) απαντήσεις στις “δουλειές” από την Ελλάδα στην ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, και ενεργειακών δικτύων θα μείνουν στην αναμονή καθώς άλλα τους υπόσχεται ο Τσίπρας και άλλα θα τον αφήσουν να κάνει το υπουργικό του συμβούλιο και η κοινοβουλευτική ομάδα.

Πάρτε, ως παράδειγμα, την ατζέντα που θα κρατάει ο υπουργός Ναυτιλίας σύντροφος Δρίτσας στην Κίνα όπως ο ίδιος την παρουσιάζει. Σε ό,τι αφορά τον ΟΛΠ η παραπέρα ιδιωτικοποίησή του και οι εκχωρήσεις προς τους Κινέζους μοιάζουν με “κινέζικα” ακόμη και για του Κινέζους…

Τι θα πει λοιπόν ο Τσίπρας στους Γάλλους που μας χαϊδεύουν ευχόμενοι πολιτική λύση στα κόκκινα δάνεια;

Η μόνη απάντηση θα είναι σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και περιμένετε τις δουλειές που σας έχω τάξει στις ιδιωτικοποιήσεις όταν αλλάξω την κυβέρνηση με ανασχηματισμό.

Τέτοια πιάτα όμως δεν τα τρώνε οι Ευρωπαίοι και ας τους νομίζουν κουτόφραγκους οι αριστεροί. Οπότε η πολιτική λύση Ηollande για τους πλειστηριασμούς θα μείνει στις χαρούλες και στα γελάκια…

Γ.Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Popular

To Top