Politics

Τζήμερος : Καλύτερα “φασίστες” παρά γελοίοι

Σχόλιο του Θάνου Τζήμερου, προέδρου της «Δημιουργίας Ξανά» για την ανακοίνωση του ανακοίνωση του Ποταμιού σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου στην σελίδα του στο Facebook:

Εγώ, αγαπητοί ποταμίσιοι, δεν θέλω να κατέβει το έργο. Είμαι επαγγελματίας μπαχαλακοπατέρας, κάνω την ίδια δουλειά χρόνια τώρα και δεν έχω καμία διάθεση να αποχωρήσω. Αν είχα, θα το έκανα, δεν θα περίμενα την ανακοίνωσή σας, ε; Μπουκάρω λοιπόν στο Πανεπιστήμιο, παρέα με κάτι άλλα καλόπαιδα για να κάνω κατάληψη με όσα αυτή συνοδεύεται: κλοπές, βανδαλισμοί, λεηλασίες. Πώς θα με σταματήσετε; Θα στείλετε επιτροπή διαλόγου; Θα στείλετε ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα με το μήνυμα “μπαχαλάκηδες, σας αγαπάμε!”; Κι ας πούμε ότι το κάνετε, αλλά εγώ δεν πείθομαι. Θέλω να κάνω κατάληψη βρε αδερφέ! Κι έχω υποσχεθεί σε κάτι κλεπταποδόχους τους καινούργιους υπολογιστές που είδα στα γραφεία της πρυτανείας. Να βγάλω και το κάτι τις μου, ε; Πώς θα με σταματήσετε; Ακούω προτάσεις.

Ανέβασα αυτή την ανακοίνωση του Ποταμιού με βαρειά καρδιά. Δυστυχώς, κάθε μέρα που περνάει, το Ποτάμι αποδεικνύεται εκτροφείο νέων Κουβέληδων και νεκροταφείο κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. “Ούτε τα ΜΑΤ ούτε οι καταλήψεις.” Προσέξτε: πρώτα τα ΜΑΤ, μετά οι καταλήψεις. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Ο αριστερίζων εγκέφαλος δεν έχει καταλάβει μια στοιχειώδη λειτουργία ενός οργανωμένου πολιτεύματος: την άσκηση νόμιμης βίας. Αν του πεις ότι όταν ο άλλος ασκεί βία, όταν τα σπάει και τα καίει δεν αντιμετωπίζεται παρά μόνο με βία – δυστυχώς, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος – σε αποκαλεί φασίστα. Αν του κλέψουν το σπίτι όμως, βρίζει το ανίκανο κράτος και ωρύεται: πού είναι η αστυνομία; Αν ήταν εκεί η αστυνομία, αγαπητέ κουβελοποταμίσιε, πώς θα περίμενες να σε προστατέψει; Να πιάσει τον ληστή στο φιλότιμο; Να του πει “έλα βρε λεβέντη μου τώρα, δεν είναι σωστό αυτό που κάνεις, κατέβασε το όπλο, πρέπει να βγάλεις το ψωμί σου δουλεύοντας τίμια, θα φας τα νειάτα σου στη φυλακή, γιατί δεν συμμετέχεις με τον Σταύρο και τ’ άλλα παιδιά στη συναδέλφωση των λαών…” Αυτό, τι λέτε, θα έπιανε; Αν ο Φορτσάκης τους έπαιρνε με το καλό, όπως έκανε ο Πελεγρίνης, θα είχαμε αποτέλεσμα;

Πιστεύει κανένας που έχει πέντε δράμια μυαλό ότι συμφέροντα, συντεχνίες, συμμορίες, ή και σκέτο μπάχαλο που έχουν αγκιστρωθεί 40 χρόνια στην κοινωνία μας θα φύγουν με γλύκες; Τόσοι φερέλπιδες επαναστάτες, εκεί στην κοίτη του γλυκού νερού, διάβασαν αυτή την ανακοίνωση πριν να βγει (ή μήπως όχι;) και δεν βρέθηκε ένας να πει “τι μ….. γράφουμε ρε παιδιά; Πού είναι η πρότασή μας;”

Δεν γίνεται, παλληκάρια, να καταδεικνύεις τον φόβο του πολιτικού κόστους ως μια βασική αιτία της καταστροφικής λαϊκιστικής πολιτικής που ακολούθησαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις σε ΟΛΑ τα θέματα, εσωτερικά και εξωτερικά, και ταυτόχρονα, ενώ ακόμα δεν έσκασες μύτη στο πολιτικό σκηνικό, να είσαι περισσότερο ισορροπιστής, να φοβάσαι ακόμα περισσότερο το πολιτικό κόστος, έτσι που να βγάζεις ανακοινώσεις σαν κι αυτή. Τι θα κάνεις αν κληθείς να κυβερνήσεις; Κι ακόμα περισσότερο: τι θα κάνεις αν κυβερνήσεις μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η “Δημιουργία, ξανά!” ξεκίνησε πριν 3 χρόνια μια θεσμική επανάσταση. Και δώσαμε δείγμα γραφής: ο κομματικός χουλιγκανισμός θα ξεριζωθεί από τα Πανεπιστήμια. Είσοδος μόνο σε όσους έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί. Κάνεις παράνομες πράξεις; Συλλαμβάνεσαι, περνάς αυτόφωρο, καταδικάζεσαι, ο λογαριασμός αν είσαι ανήλικος πάει στον κηδεμόνα, και αποβάλλεσαι από το Πανεπιστήμιο διά βίου. Γίνονται όλα αυτά χωρίς βία; Όχι. Αν η “Δημιουργία, ξανά!” ήταν κυβέρνηση τα Πανεπιστήμια θα γινόντουσαν πραγματικοί χώροι Παιδείας σε δύο βδομάδες το πολύ. Μας ονόμασαν φασίστες. Ποιοι; Αυτοί που όταν θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με το τέρας θα αρχίσουν να κάνουν κου-πε-πε. Καλύτερα “φασίστες” παρά γελοίοι.

Πηγή

Popular

To Top