Politics

Η άποψη ότι “η διαμάχη μνημονιακών-αντιμνημονιακών έχει ξεπεράσει το στάδιο της ηλιθιότητας και κινείται πλέον στη σφαίρα του γελοίου” έχει βάση;

 

Οχι δεν έχει καμία βάση είναι η (δική μας) απάντηση.

Ο διαχωρισμός  ανάμεσα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς και το ότι υπάρχει πίστη ότι για όλα φταίει το μνημόνιο  δείχνει το υψηλό επίπεδο ευφυίας ενός λαού (ο οποίος παρεπιμπτόντως βλέπει μετά μανίας τουρκικά σήριαλ, και αυτό είναι δείγμα ευφυίας).

Να θυμίσουμε εδώ ότι υπάρχουν κάποιοι (με τους οποίους εμείς διαφωνούμε) οι οποίοι υποστηρίζουν ότι αυτή η ιστορία που όλος ο πολιτικός μας λόγος έχει επικεντρωθεί στο ποιοί είναι μνημονιακοί και ποιοί αντιμνημονιακοί δείχνει ξεκάθαρα ότι το εγχώριο πολιτικό σύστημα δεν απέχει πολύ απο τα στάνταρς της ηλιθιότητας.

Υποστηρίζουν επίσης , οι ίδιοι, ότι όλο αυτό δείχνει την ποιότητα του λαού στον οποίο απευθύνεται.

Απόδειξη είναι , συνεχίζουν οι ίδιοι, ότι η πλειοψηφία του λαού θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι το μνημόνιο και ότι αυτό δημιουργεί τα προβλήματα , και άρα όταν φύγει το μνημόνιο θα φύγουν και τα προβλήματα (και θα πάνε αλλού)…

Με βάση αυτό, πολλοί πολιτικοί έφτιαξαν καριέρα και αναριχήθηκαν σε αξιώματα και μάλιστα ακόμα και τώρα δουλεύει αυτή η μηχανή ….

Ολα αυτά , που λένε αυτοί οι κάποιοι, με τους οποίους εμείς φυσικά διαφωνούμε , έχουν σαν συνεκτικό ιστό την ηλιθιότητα που δέρνει τη χώρα….

Τελευταία , συνεχίζουν αυτοί οι κακεντρεχείς , το όλο θέμα έχει ξεφύγει πλέον απο την σφαίρα της ηλιθιότητας και κινείται στη σφαίρα του γελοίου….

Σαν επιχείρημα δε χρησιμοποιούν το εξής….

Λένε ότι αν κάτι που γίνεται στη χώρα το ονομάσεις με ένα όρο που έχει μέσα τη λέξη μνημόνιο γίνεται χαμός και προκαλούνται αντιδράσεις…

Εάν όμως του δώσεις άλλη ονομασία πχ πλαίσιο (αντί για μνημόνιο) δεν τρέχει τίποτα…

Αυτό, λένε, το θεωρείτε ηλίθιο ή γελοίο?

Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που νομίζουν ότι αυτά δεν γίνονται, ότι αυτό δεν είναι αλήθεια  (δηλαδή με μιά αλλαγή ονομασίας να λύνονται κεντρικά πολιτικά θέματα)…

Διαβάστε αυτό ώ αφελείς….

Μπαίνουν οι βάσεις για τη δημιουργία ενιαίου μηχανισμού είσπραξης εισφορών και φόρων. Υπεγράφη το Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Εργασίας, Ταμείων και Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Η σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στη συμφωνία και το παρασκήνιο ενός …μνημονίου που έγινε πλαίσιο.

Υπεγράφη χθες, στο υπουργείο Εργασίας το Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και αυτών του υπουργείου Εργασίας με στόχο τη δημιουργία του ενιαίου μηχανισμού είσπραξης των εισφορών και των φορολογικών εσόδων από την φορολογική διοίκηση.
Πρόκειται για μια σημαντική διαρθρωτική αλλαγή που θα διαμορφώσει το νέο ασφαλιστικό τοπίο, όπως αυτό θα ισχύει από το 2017 και μετά. Το χρονοδιάγραμμα αυτής του απαιτητικού σχεδίου που αποτελεί το ένα από τα τέσσερα βήματα διοικητικής και κυρίως λειτουργικής ενοποίησης των ταμείων και αναμένεται να οδηγήσει σε δομικές αλλαγές το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχει κλειδώσει από τα συναρμόδια υπουργεία.
Έως το τέλος του 2015 θα πρέπει να λειτουργήσει το Κεντρικό Μητρώο των υπόχρεων σε καταβολή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και φόρου εισοδήματος (φυσικών και νομικών προσώπων), ενώ έως τις 31/12/2016 θα πρέπει να έχει λειτουργήσει η ενιαία βάση για την είσπραξη εισφορών μεταξύ των μεγαλύτερων ταμείων και του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Στόχος είναι, την 1η Ιουλίου του 2017 να έχει συγχωνευθεί η είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Σύμφωνα με το Πλαίσιο Συνεργασίας που υπεγράφη χθες, οι φορείς των δύο συναρμόδιων υπουργείων δεσμεύονται να συνεργαστούν για την επιτυχή συγκέντρωση δεδομένων και πληροφοριών, τη δημιουργία του απαιτούμενου νομικού και θεσμικού πλαισίου και εν τέλει, τη δημιουργία μελέτης σκοπιμότητας και την οριστικοποίηση του μοντέλου που θα χρησιμοποιηθεί για την ολοκλήρωση της ενοποίησης των συστημάτων εγγραφής, υποβολής και πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος. Κεντρικό ρόλο σε αυτό το στάδιο θα διαδραματίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ως ο κεντρικός υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων, ενώ αρμόδια για την επίβλεψη, το συντονισμό και την παρακολούθηση της εφαρμογής ορίζεται η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ενοποιητής των δύο συστημάτων, τίθεται η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία και η Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής υποχρεούνται να παρέχουν όλα τα δεδομένα που κρίνονται απαραίτητα για την επιτυχή υλοποίηση του πλαισίου και κατ’ επέκταση του τελικού σχεδίου.
Να σημειωθεί ότι αρχικά, το Πλαίσιο Συνεργασίας είχε ονομαστεί “Μνημόνιο συνεργασίας” όμως μετά την παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, ο οποίος υποστήριξε πως ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο υπουργείο Εργασίας Π. Ράτκλιφ (που έχει αναλάβει να τρέξει το όλο εγχείρημα) προωθεί προς υπογραφή «Μνημόνιο» με στόχο τη συλλογή των στοιχείων ενόψει της προετοιμασίας για τη μείωση των επικουρικών και κύριων συντάξεων από 1-1-2015, αυτό άλλαξε.
Μάλιστα, ο κ. Μητρόπουλος καλούσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα τον διορισμό του Επιτρόπου Συντάξεων κ. Ράτκλιφ, και να διακόψει τη συνεργασία μαζί του. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση …ανακάλεσε τον τίτλο της συμφωνίας κι έτσι, αντί για μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη πλαίσιο…
πηγή

Πηγή

Popular

To Top