Real opinions

Μόνο ο Τσοχατζόπουλος έκλεψε!

//content-mcdn.e-go.gr/filesystem/images/20120417/low/newego_LARGE_t_901_105680944.JPG

Του Γιάννη Πήλιουρα

Τέσσερα χρόνια μνημονίου και σκληρής λιτότητας, τέσσερα χρόνια αντιπαραθέσεων και διαξιφισμών για το μέλλον της πατρίδας μας και την αλλαγή σελίδας αλλά το βασικό ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Ποιοι έφταιξαν και πότε θα πληρώσουν;

Η ρήση του Θεόδωρου Πάγκαλου “όλοι μαζί τα φάγαμε” λοιδωρήθηκε και χειροκροτήθηκε το ίδιο φανατικά. Καθημερινά παρουσιάζονται νέες υποθέσεις φορολογικών ατασθαλιών, δικτύων παρανομίας και πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα από δημόσιους λειτουργούς. Πουθενά όμως δεν εμφανίζεται μια σοβαρή εισαγγελική έρευνα για όλες τις υποθέσεις που αφορούν το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Μετά από μια θυελλώδη καταιγίδα στην οποία το πολιτικό status quo διαλύθηκε συθέμελα αναδεικνύοντας νέες δυνάμεις στην διαδρομή προς την εξουσία, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε σοβαρά για μια πραγματική αλλαγή σελίδας στο μεταπολιτευτικό γίγνεσθαι. Η περιβόητη εξαγγελία του Πρωθυπουργού περί ελέγχου του πόθεν έσχες όλων όσων έλαβαν μέρος στη νομή της εξουσίας, έμεινε στα χαρτιά αφού δεν έγινε έλεγχος σε βάθος παρά μόνο για τα μάτια του κόσμου. Έτσι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόνο ένας εμφανίζεται με αδικαιολόγητο πόθεν έσχες (κι αυτός ήδη υπόδικος).

Κι αναρωτιέται κανείς ποιον κοροϊδεύουν όλοι εκείνοι που με ανύπαρκτο επάγγελμα και με μόνο έσοδο την βουλευτική αποζημίωση κατάφεραν να χτίσουν πολυτελή ακίνητα διατηρώντας μια πλουσιοπάροχη ιδιωτική ζωή. Είναι οι ίδιοι που σήμερα μιλούν για θυσίες του ελληνικού λαού, κάνοντας υποδείξεις στους κακόπιστους.

Προτού λοιπόν αναρωτηθούν ορισμένοι πολιτικοί γιατί οδηγούνται οι πολίτες σε εξτρεμιστικές επιλογές και γυρνούν την πλάτη στην ορθή επιλογή κατ’ αυτούς, καλό είναι να ξεκινήσουν την αυτοκριτική τους. Είναι αδιανόητο να μην έχουν ακόμα διενεργηθεί οι απαραίτητες παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης προκειμένου να προσαχθούν όλοι εκείνοι που βρέθηκαν στο τραπέζι και μοίρασαν το δημόσιο χρήμα σε φιλικές τσέπες.

Η πολιτική δικαιολογία off the record είναι συγκεκριμένη: “Μα αν γίνει αυτό θα διαταραχτεί η πολιτική σταθερότητα και θα πάμε σε εκλογές!” Υπάρχει κανείς αυτή την περίοδο στην Ελλάδα που να μην καταλαβαίνει ότι η πολιτική σταθερότητα διαταράσσεται για τον αντίθετο ακριβώς λόγο; Εάν ο Πρωθυπουργός επέλεγε άμεσα την κάθαρση του πολιτικού προσωπικού της χώρας ξεκινώντας πρώτα απ’ το κόμμα του και συνεχίζοντας και με τα υπόλοιπα κόμματα, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι ένοχοι, δεν θα κέρδιζε πολλά περισσότερα; Ειδικά σε μια περίοδο που οι πολίτες δίνουν καθημερινή μάχη για να επιβιώσουν κάτω από το βάρος της εσωτερικής υποτίμησης, περιμένουν την δικαίωση και την τιμωρία των ενόχων.

Τέσσερα χρόνια Μνημονίου λοιπόν και το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο: Μόνο ο Τσοχατζόπουλος έκλεψε!

Popular

To Top