Politics

Οι κομμουνιστές του Χαλανδρίου και οι νεοναζιστές του Κερατσινίου

Resizer

Κατέβηκαν από τα τζιπ, τις μερσεντές και τις πόρσε οι «κομμουνιστές» του Χαλανδρίου, γείτονες των «κομμουνιστών» της Κηφισιάς, της Εκάλης και της Πολιτείας, και έβγαλαν τα κόκκινα μαντήλια να σκουπίσουν τα αντιστασιακά τους δάκρυα. Οι νεοναζιστές όμως του Κερατσινίου και του Περάματος δεν έδωσαν παράσταση γιατί πρόλαβε ο δολοφονημένος Παύλος Φύσσας να τους βγάλει τις κουκούλες.

Ντροπή σε όλους. Ντροπή σε όλο το σύστημα.

Παρέσυραν αφισοκολλητές, παρατρεχάμενους, κλακαδόρους και άλλους για κομματικά θελήματα και τους έβαλαν στους Δήμους με υποσχέσεις για καριέρα με πλαστά πτυχία.

Και τώρα «σηκώνουν σκόνη» ανακατεύοντας, ΕΑΜ, Εθνική Αντίσταση, Στάλιν, σοβιετικούς και ό,τι άλλο «προοδευτικό» γέννησε η ιστορία και πέρασε ήδη στα Μουσεία, για να θολώσουν τα νερά, παριστάνοντας ότι αγωνίζονται να σώσουν τους πλαστογράφους, ενώ η πραγματική εντολή που έχουν είναι η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση.

Αυτό είναι το σύστημα για το οποίο όμως έχουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Να είμαστε δε βέβαιοι ότι το ίδιο σύστημα θα κληθούμε να επιβραβεύσουμε στις εκλογές συνεχίζοντας να το επιλέγουμε μέχρι να βγει η ψυχή μας…

Δοξάστε τους και δοξάστε μας που έλεγε (και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω) ο μοναδικός Χάρυ Κλυνν.

Στο Χαλάνδρι όπου (με την Κηφισιά και την Εκάλη) οι αστοί της «μάσκας» του σοσιαλιστή και του αριστερού ανέβαζαν ανέκαθεν (ως υπερκαταναλωτές)  αισθητά τον πληθωρισμό νοστάλγησαν λέει… την εθνική αντίσταση…

Και έβαλαν τους μαθητές να παρελαύνουν με εμβατήρια του ΕΑΜ, αδιαφορώντας ότι με την παιδεία που τους δίνουμε… οι μαθητές είναι πολύ πιθανό να θεωρούν ότι το ΕΑΜ είναι μάρκα αναψυκτικού… ή φυστικοβούτυρου…

Με την ίδια «εθνική λογική» εάν οι νεοναζί δεν είχαν αποκαλυφθεί ως δολοφόνοι ενός νέου ανθρώπου ίσως να υποχρέωναν το Κερατσίνι και το Πέραμα να ακούν εμβατήρια με το μεγαλείο της Γερμανίας… ή να μοιράζουν κονκάρδες με τον Χίτλερ μέσα σε ηχητικά ντοκουμέντα από παρελάσεις της χούντας…

Λίγο θέλαμε για να το δούμε και αυτό.

Στο Χαλάνδρι των μεγαλοαστών η κυβέρνηση του βουνού… Και στο Κερατσίνι της εργατιάς η Βέρμαχτ…

Τι άλλο να πεις… όταν (με πληροφόρησαν γονείς) στην μαθητική παρέλαση στον Άλιμο δάσκαλος επικεφαλής έδινε παραγγέλματα ναζιστικού προτύπου όπως τα «εγέρθητους… όλοι» που ακούσαμε κατά την είσοδο του Μιχαλολιάκου στην πρώτη επικοινωνία του με δημοσιογράφους. Εύχομαι να είναι λανθασμένη πληροφορία μιας και πρακτικά δεν διασταυρώνεται.

Στην Ελλάδα άλλωστε είσαι ότι δηλώσεις που έλεγε ο μέγας Τσαρούχης ο οποίος ασφαλώς και δεν περίμενε ότι η μοναδική αυτή διαπίστωσή του θα αφορούσε μέχρι και εκπροσώπους μας στην Βουλή.

Όμως η γελοιότητα με τον χλευασμό των πραγματικών αντιστασιακών του ΕΑΜ σε μαθητική παρέλαση μαζί με τα άλλα τραγελαφικά των παρελάσεων ήταν αναγκαία για να φθάσουμε στο σημείο να αντιδράσει η κοινωνία στο κατάμουτρα φτύσιμό της από κάποιους ανεγκέφαλους ή (στην καλύτερη περίπτωση) ασθενείς με εγκεφαλικό…

Προσωπικά πιστεύω (αν εξαιρέσουμε ενδεχόμενη υποτροπή στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου του 2015 ως συνέπεια προσεχών εκλογών) ότι φθάσαμε σε κορεσμό της κομματικής βλακείας και υπανάπτυξης στις εθνικές εκδηλώσεις ισόβαθμες με καρναβαλικές σκηνές του γελοίου παπα-Σούρα…

Θεωρώ ότι στις παρελάσεις των επομένων εθνικών εορτασμών δεν θα δούμε ούτε κομματικούς καρνάβαλους να παριστάνουν τους αντιστασιακούς ούτε «ευαίσθητους» κυβερνήτες να αποκλείουν τους γονείς από τα κεντρικά σημεία των παρελάσεων επειδή αποφεύγουν να κοντραριστούν με κάποιους παρατρεχάμενους της κομματικής σκηνής.

Το πιστεύω αυτό, όχι μετά από τις (πολύ ορθές) δηλώσεις, για ανάγκη σοβαρότητας και συνεννόησης, του υπουργού Παιδείας κ. Α. Λομβέρδου. Στο κάτω-κάτω η συνεννόηση, η συναίνεση και η κοινή προσπάθεια υπονομεύονται πρώτα από τα κόμματα και τις κυβερνήσεις. Το πιστεύω επειδή και το 2015 θα μας απασχολούν τα ίδια προβλήματα επιβίωσης που μας απασχολούν και σήμερα.

Και όταν η προβλεπόμενη (στατιστική) ανάπτυξη του 9% δεν θα λύσει ούτε το 2015 τα προβλήματα ανεργίας ενώ τα χαράτσια ΕΝΦΙΑ, αλληλεγγύης, εισφορών, δημοτικών τελών, θα μας χορεύουν οι δε καταθέσεις θα μεταναστεύουν μέχρι να ξεκαθαρίσει η επόμενη πολιτική κατάσταση… ο άνεργος και ο απελπισμένος δεν θα έχει όρεξη για τέτοια βλακώδη θεάματα.

Πολύ δε περισσότερο όταν θα βλέπουμε να μας κουνάνε το μαντήλι και οι πιθανοί (ιδιαίτερα ολιγοστοί) υποψήφιοι επενδυτές διαπιστώνοντας ότι (ενόψει εκλογών) κρατικοδίαιτοι, διαπλεκόμενοι και οι νεοκομπιναδόροι του 2009-2014 συνεχίζουν να πετάνε πάσες με την «μπάλα» της δραχμής στη γνωστή ομάδα των (ευτυχώς λίγων) θεατρίνων σκεπτικιστών και τεχνοκρατών του Στρασβούργου και των Βρυξελλών. Των θεατρίνων που δεν έχασαν και προχθές την ευκαιρία να απειλήσουν (έμμεσα) με έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Του Γιώργου Κράλογλου

[email protected]

Popular

To Top