Politics

Κωδικός νοικοκυρέοι. Αλ. Τσίπρας: Συμμαχία της Αριστεράς με την χριστιανική Εκκλησία κατά των ανισοτήτων


 

Αν δεχτούμε ότι οι – λεγόμενοι – νοικοκυραίοι ψηφίζουν ΝΔ (και πέρα) και αν επίσης δεχτούμε ότι αυτούς (τους νοικοκυρέους δηλαδή) η δεξιά τους είχε στο τσεπάκι (λέγοντας καναδυό πατερημά ή εναλλακτικά κανα “πιστεύω” ή ψάλλοντας στους Χαιρετισμούς) τότε ο Τσίπρας καταλαμβάνει και το τελευταίο οχυρό της δεξιάς παράταξης , και καταργεί το θρησκευτικό της κοπυράιτ ….

Πράγματι…

Πόσοι και πόσοι δεν προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους τους νοικοκυρέους…

Να θυμηθούμε τον Ανδρέα που χοροπήδαγε στα πανηγύρια, ή τον Γιωργάκη που άναβε κεριά όπου έβρισκε νομίζοντας ότι έτσι παίζεται αυτό το σπόρ….

Απο την άλλη ο Σαμαράς προσέγγισε την συγκεκριμένη δεξαμενή με τη σιγουριά αυτού που παίζει στην έδρα του (άρα έχει την κερκίδα και το διαιτητή)…
Εκανε καναδυό δυνατές εμφανίσεις ψέλνοντας (άλλο που δεν ήξερε τα λόγια) και νόμισε ότι είχε τους νοικοκυρέους στο τσεπάκι και μάλιστα στο χαλαρό….

Να όμως που ο Τσίπρας , χωρίς ούτε καν να δηλώσει πιστός, δείχνει με μία κυκλωτική κίνηση να κερδίζει το αδιανόητο, το τελευταίο προπύργιο , την ύστατη δεξαμενή….

Κυριλάτος και άνετος όχι μόνο συναντιέται με τους ηγέτες της Χριστιανοσύνης , Ελληνες και παγκόσμιους ηγέτες της αλλά “τα βρίσκει” μαζί τους….

Φυσικά η κωλοφαρδία του δεν έχει όριο…

Απλά έτυχε και εδώ, αλλά και στο Βατικανό οι ηγεσίες να είναι “όχι αυτό που θα περίμενε κανείς” πολιτικά μιλώντας….

Πρόκειται για μια συγκυρία που όμως εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Αλεξέι, δείχνοντας και με αυτη την ευκαιρία ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο που βρίσκεται εκεί που βρίσκεται…

Δείτε απο το ΒΗΜΑ….

Αλ. Τσίπρας: Συμμαχία της Αριστεράς με την χριστιανική Εκκλησία κατά των ανισοτήτων

Πάπας Φραγκίσκος: Αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι

Είκοσι λεπτά διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε σε «κρίση αξιών», είπε ότι είναι αδιανόητο να σώζονται οι τράπεζες και όχι οι άνθρωποι, ενώ συζητήθηκε εκτενώς και το μεταναστευτικό, με αναφορά στην ανάγκη να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι στη Μεσόγειο.
Για την ανάγκη να οικοδομήσουμε έναν πιο δίκαιο κόσμο έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση.

Όπως ανέφερε, συζήτησαν την ανάγκη οι πνευματικές, πανανθρώπινες αξίες να επικρατήσουν έναντι των υλικών αξιών του καταναλωτισμού και του κέρδους. Μίλησαν για τις δομικές αιτίες των ανισοτήτων και της φτώχειας και την ασυδοσία των χρηματοπιστοτικών αγορών.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συζήτησαν για την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής στο μεταναστευτικό καθώς και για τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας στην Ελλάδα. «Ο ελληνικός λαός πληρώνει στην πλειοψηφία του τη στιγμή που οι τράπεζες σώζονται και κάποιοι βγάζουν τα λεφτά του στο εξωτερικό και απειλούν κι από πάνω» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Τέλος, συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργηθεί μία οικουμενική συμμαχία απέναντι στη φτώχεια και τις ανισότητες μέσα από τη συνέχεια της επικοινωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Χριστιανικής Εκκλησίας.

Επίσης, ο Ποντίφικας είπε ότι είναι «απαράδεκτο να σκοτώνονται άνθρωποι και να κινδυνεύουμε από τους πολέμους», ενώ χαρακτήρισε ως αδιανόητο το να θεωρούνται κάποιοι άνθρωποι «λαθραίοι» και να πνίγονται στη θάλασσα.
Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε χαρακτηριστικά : «οι νέοι πολιτικοί μιλάτε μια διαφορετική γλώσσα, που μοιάζει με μια μελωδία ελπίδας».
Τέλος, ο Ποντίφικας αναφέρθηκε στην κατάσταση στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει, αλλά και ότι ο ίδιος ένιωσε την κρίση στην Αργεντινή η οποία βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών αγορών.
Ο Πάπας αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη επίσκεψη του στο Φανάρι.
Ο Πάπας δώρισε στον Αλέξη Τσίπρα το παπικό μετάλλιο καθώς και το έργο του «Η Χαρά του Ευαγγελίου» . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δώρισε στον Ποντίφικα ένα στεφάνι ελιάς, σύμβολο της ειρήνης.
Η δήλωση Τσίπρα

«Με τον Πάπα Φραγκίσκο, επονομαζόμενο και ως “Πάπα των φτωχών”, είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για την οικονομική κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση αξιών. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για την ανάγκη η πολιτική να ξαναεμπνεύσει τους ανθρώπους με συλλογικά οράματα που θα επαναφέρουν πνευματικές πανανθρώπινες αξίες απέναντι στις κυρίαρχες σήμερα υλικές αξίες του καταναλωτισμού και του κέρδους.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το μεγάλο ζήτημα των πολεμικών επεμβάσεων στη Μ. Ανατολή, στην Ουκρανία και την ανάγκη να οικοδομήσουμε έναν πιο δίκαιο κόσμο. Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε για τις δομικές αιτίες που γεννούν τη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες, που είναι η άνιση διανομή του εισοδήματος και η αυτονομία, η ασυδοσία των χρηματοπιστωτικών αγορών


Ζητήσαμε από τον Πάπα Φραγκίσκο να αναλάβει πρωτοβουλία σε διεθνές επίπεδο για τον τερματισμό του πολέμου και για την ειρήνη. Μιλήσαμε για το μεταναστευτικό και τις τραγικές επιπτώσεις μιας πολιτικής ευρωπαϊκής που χρήζει άμεσης αναθεώρησης.


Τέλος, είχα την ευκαιρία να του μεταφέρω την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πατρίδα μας, την Ελλάδα Να του πω ότι, μετά από τέσσερα χρόνια αδιέξοδων και άδικων πολιτικών λιτότητας, ο ελληνικός λαός πληρώνει στην πλειοψηφία του την στιγμή που οι τράπεζες σώζονται και κάποιοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και απειλούν και από πάνω. Του είπα ότι αυτή η μεγάλη αδικία πρέπει να αποκατασταθεί κι ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία.


Τέλος, συμφωνήσαμε στην ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στο διάλογο της ευρωπαϊκής Αριστεράς και της χριστιανικής Εκκλησίας. Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί μια οικουμενική συμμαχία απέναντι στη φτώχεια, στις ανισότητες, απέναντι στη λογική ότι οι αγορές είναι πάνω από τα κέρδη, να οικοδομηθεί μια συμμαχία πάνω στις κοινές τομές των παράλληλων δρόμων μας. Εκκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, τεμνόμαστε όμως σε πανανθρώπινες αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η ανάγκη για τον συνάνθρωπο, η κοινωνική δικαιοσύνη
».

Τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευσαν στο Βατικανό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, και ο Βάλτερ Μπάγιερ, συντονιστής του ευρωπαϊκού δικτύου οργανισμών αριστερού θεωρητικού προσανατολισμού Transform! –από την Ελλάδα συμμετέχει το Ινστιτούτο Νίκος Πουλατζάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας γευμάτισε στη συνέχεια με εκπροσώπους της «λίστας Τσίπρα».

Πηγή

Popular

To Top