Politics

VERY Γιατί ο Αλεξάντερ Κοντακόβσκι “δίνει” τους αυτονομιστές παραδεχόμενος την αλήθεια;

 O Αλεξάντερ Κοντακόβσκι

Ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στη Μόσχα γράφει ότι το “κλειδί για την κατανόηση της στάσης του [ηγέτη των ανταρτών  Αλεξάνδρου] Khodakovsky είναι ότι είναι ντόπιος, δεν είναι Ρώσος, και έχει επικρίνει άλλες ομάδες ανταρτών.

Εάν τα πράγματα πάνε άσχημα, ο Khodakovsky είναι και θα παραμείνει Ουκρανός, ενώ [ο Αλέξανδρος] Borodai, ο [Ιγκόρ] Strelkov και άλλοι είναι και θα παραμείνουν Ρώσοι. [θα ήταν δύσκολο δηλαδή για τον Khodakovsky]  να τρέξει πίσω στη Μόσχα. “

(ΣΣ Παρεπιμπτόντως η αλήθεια – καταπως τα λέει ο Κοντακόφσκυ – είναι ότι ασφαλώς οι αυτονομιστές έριξαν το μπόινγκ , φαίνεται όμως ότι και οι Ουκρανοί  έστειλαν πίσω απο το μπόινγκ μαχητικά για να βομβαρδίσουν θέσεις των αυτονομιστών….)

Δείτε τις δηλώσεις του απο την καθημερινή

«Έχουμε πυραύλους Buk» παραδέχεται διοικητής των ανταρτών

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ένας ισχυρός διοικητής των Ουκρανών ανταρτών επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν ένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων Buk (ή SA-11), το είδος των πυραύλων που η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι χρησιμοποιήθηκαν για να καταρριφθεί το αεροσκάφος της Malaysia Airlines.
Σε μια αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Αλεξάντερ Κοντακόβσκι, διοικητής της Ταξιαρχίας Βοστόκ, παραδέχθηκε για πρώτη φορά μετά τη συντριβή του Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία ότι οι αντάρτες πράγματι έχουν στην κατοχή τους το σύστημα πυραύλων Μπουκ.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι πύραυλοι Μπουκ ίσως να δόθηκαν στους αντάρτες από τη Ρωσία και θα μπορούσαν να έχουν σταλεί πίσω προκειμένου να μην υπάρχουν αποδείξεις της παρουσίας τους. Πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών, οι αυτονομιστές περιαυτολογούσαν ότι είχαν αποκτήσει το συγκεκριμένο σύστημα πυραύλων. Έπειτα ωστόσο από το δυστύχημα η βασική οργάνωση των ανταρτών, η αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, επανειλημμένα αρνήθηκε ότι είχε ποτέ στην κατοχή της τέτοια όπλα. Ο Κοντακόβσκι κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση ότι προκάλεσε την ρίψη των πυραύλων που έπληξαν το αεροσκάφος, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο είχε επίτηδες εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, καθώς γνώριζε ότι οι πύραυλοι βρίσκονταν εκεί.
 «Γνώριζα ότι ένας Μπουκ προήλθε από το Λουχάνσκ. Εκείνη την εποχή μας είπαν ότι ένας Μπουκ από το Λουχάνσκ ερχόταν με τη σημαία της ΛΔΛ» είπε, αναφερόμενος στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, τη βασική οργάνωση ανταρτών που δρα στο Λουχάνσκ. «Για αυτόν τον Μπουκ γνωρίζω. Άκουσα για αυτόν. Νομίζω ότι τον έστειλαν πίσω. Επειδή το έμαθα ακριβώς τη στιγμή που έμαθα ότι εκτυλίχθηκε αυτή η τραγωδία. Πιθανώς τον έστειλαν πίσω προκειμένου να απομακρύνουν τις αποδείξεις της παρουσίας του» δήλωσε ο αρχηγός των ανταρτών σήμερα στο Ρόιτερς.
 «Το ερώτημα είναι το παρακάτω: η Ουκρανία λαμβάνει συνεχώς πληροφορίες ότι οι εθελοντές κατέχουν αυτήν την τεχνολογία, λόγω υπαιτιότητας της Ρωσίας. Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να προστατέψουν την ασφάλεια, αλλά προκάλεσαν την χρήση αυτού του είδους όπλου εναντίον ενός αεροσκάφους που πετούσε και στο οποίο επέβαιναν ειρηνικοί πολίτες» υπογράμμισε. «Γνώριζαν ότι ο Μπουκ υπήρχε• ότι κατευθυνόταν στο Σνέζνογε» τόνισε αναφερόμενος σε ένα χωριό 10 χιλιόμετρα δυτικά του σημείου της συντριβής. «Γνώριζαν ότι θα αναπτυχθεί εκεί και προκάλεσαν τη χρήση του ξεκινώντας μια αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός στόχου που δεν χρειάζονταν να πλήξουν, που τα αεροσκάφη τους δεν είχαν πλήξει για μια εβδομάδα». «Και εκείνη την ημέρα, πραγματοποιούσαν εντατικές πτήσεις και ακριβώς τη στιγμή των πυρών, τη στιγμή που το πολιτικό αεροσκάφος πετούσε στον εναέριο χώρο, εκείνοι εξαπέλυσαν επιδρομές. Ακόμα και αν υπήρχε ένας Μπουκ και ακόμα και αν ο Μπουκ χρησιμοποιήθηκε, η Ουκρανία έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι θα καταρριπτόταν ένα πολιτικό αεροσκάφος», υποστήριξε.
 

Πηγή

Popular

To Top