Real opinions

ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ TOY REALPOLITICS.GR TEYXOΣ # 4

Η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ ΤΟΥ REALPOLITICS ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

Αναπόφευκτη η κοινωνική σύγκρουση.

 

του Δημήτρη Βασιαγεώργη,

Realpolitics.gr Team

Οι εξελίξεις τρέχουν, πολλά αλλάζουν στην χώρα μας και επικρατεί μία γενικευμένη ένταση.

Πολλές φωνές ακούστηκαν περί διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να “τσακωθούν” μεταξύ τους. Επίσης, άλλοι μίλησαν για λαϊκή εξέγερση, ότι η κοινωνία δεν θα ανεχτεί τα νέα μέτρα και ότι προβλέπονται αναταραχές.

Δυστυχώς ούτε κοινωνική συνοχή μπορεί να υπάρξει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, και κατ’ επέκταση δεν θα γίνει καμία εξέγερση. Αυτό όμως είναι καλό:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Φθινοπωρινό στοίχημα

http://1.bp.blogspot.com/_MJ8s_XDNFDA/Sk9lfbIuhKI/AAAAAAAAEwc/bjsRAo9MqwQ/s400/papaxelas.jpgTου Αλεξη Παπαχελα

Το φθινόπωρο θα είναι σκληρό και ενδεχομένως απαρχή πολιτικών εξελίξεων. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει καταφέρει να περάσει πολύ σημαντικά μέτρα και τομές, υπό την πίεση της τρόικας, και χωρίς πραγματικά να εκδηλωθούν μεγάλες αντιδράσεις. Ορισμένοι, μάλιστα, στην κυβέρνηση κάνουν το λάθος να επαναπαύονται και να θεωρούν πως τα δύσκολα έχουν περάσει. Είναι όμως έτσι;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Εντολείς και εντολολήπτες

Tου Κωστα Iορδανιδη

Είναι δυσάρεστο για οποιονδήποτε πολιτικό, πολύ περισσότερο για έναν πρωθυπουργό μιας χώρας, να αποδεχθεί ότι ενεργεί βάσει εντολών τρίτων. Ιδιαίτερα όταν το σώμα των εντολέων δεν συγκροτείται από πολιτικούς, αλλά από γραφειοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, όπως συμβαίνει στην παρούσα συγκυρία.

Κατά συνέπεια, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με κατανόηση και ίσως κάποια συμπάθεια, η τοποθέτηση του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, ότι «οι μεγάλες αλλαγές που κάνουμε δεν είναι λόγω του Μνημονίου», αλλά προφανώς προς χάριν της αναπτύξεως, της μελλοντικής ευημερίας των Ελλήνων πολιτών.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ελλάς-Ελλήνων-Τρωκτικών

Στα λαγούμια της νέας ενημέρωσης

Μετά τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια το μπλογκ troktiko ανακοίνωσε ότι κλείνει. Ανεξάρτητα από το αν είναι τελεσίδικη αυτή η απόφαση, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι οι φανατικοί καθημερινοί επισκέπτες του μπλογκ, μια και το έργο του συνεχίζουν όχι μόνο άλλα παρόμοια μπλογκ, αλλά και πολλοί σχολιαστές στα δελτία ειδήσεων, εκπομπές λόγου στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και αρκετές εφημερίδες.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Το σκοτεινό μυστικό της Ευρώπης

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:UljSqRFUXi_OiM:http://nazret.com/blog/media/blogs/new/6a00d83452e69a69e200e54f0fa9588833-800wi222.jpg&t=1The Economist

Aν οι ιστορικοί του μέλλοντος που θα καταγράψουν τα όσα συνέβησαν στην οικονομική κρίση του 2009-10 λάβουν στα σοβαρά τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, τότε θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι «οι κακοί» της υπόθεσης, δεν ήταν οι ψευδόμενοι για τα στατιστικά τους στοιχεία Ελληνες, ούτε οι αλλοπρόσαλλοι Γερμανοί, αλλά οι αγορές. Η Ελλάδα υπέστη «ψυχολογική τρομοκρατία» από τις αγορές, δήλωσε ο πρωθυπουργός της, Γιώργος Παπανδρέου. «Εβγαλαν χρήματα, ποντάροντας στη δυστυχία των λαών», υπερθεμάτισε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την κοινή αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ. Η κρίση οφείλεται «στις αγέλες των λύκων» (σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Σουηδίας, Αντερς Μποργκ), τα κυνικά επενδυτικά κεφάλαια, τους υπερφίαλους οίκους αξιολόγησης, το νεοσυντηρητικό καπιταλισμό (σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουί Θαπατέρο) και τον ύποπτο ρόλο του αγγλοσαξονικού Τύπου (και πάλι ο κ. Θαπατέρο).

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τα ελέω κράτους μονοπώλια

http://3.bp.blogspot.com/_jbzxYPIIfZI/S9rKSEBamlI/AAAAAAAAAVQ/Fh9MsEwQeWw/s400/paschos1.gifTου Πασχου Mανδραβελη

Στον Μεσαίωνα πολλοί βασιλείς (όποτε είχαν έξοδα ή ήθελαν να ανταποδώσουν μια χάρη) έδιναν σε κάποιους υπηκόους τους το μονοπώλιο διάφορων προϊόντων. Η απόφασή τους -όπως εξάλλου και όλες οι άλλες- δεν χρειαζόταν κάποια λογική εξήγηση. Διαφέντευαν την επικράτειά τους «ελέω Θεού» και τα παραγόμενα, από τις αποφάσεις τους, μονοπώλια ήταν θεϊκές επιταγές.

Στη Δημοκρατία τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Το κράτος πρέπει να νομιμοποιεί, έστω διά της λογικής τις αποφάσεις του, και η παροχή ενός μονοπωλίου είναι κατ’ αρχήν ανεπίτρεπτη. Αν δηλαδή μια κυβέρνηση αποφάσιζε να δώσει το μονοπώλιο υποδηματοποιίας σε μια οικογένεια θα ήταν φυσικό επακόλουθο να εναντιωθούν όλοι. Γιατί να το πάρει η α΄ ομάδα ανθρώπων και όχι η β΄;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

ΠΕΡΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ…


Του Richard Wolff, από το Κουτί της Πανδώρας Η σημερινή κρίση δεν είναι απλώς χρηματοπιστωτική· είναι μία συστημική κρίση, η οποία έχει τις ρίζες στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Δεν ήταν συνέπεια αποκλειστικά της Wall Street, αλλά και του τρόπου λειτουργίας της αγοράς. Επηρέασε δραματικά τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και την πολιτική της κυβέρνησης. Είναι μία κρίση του καπιταλιστικού συστήματος και όχι απλώς του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Για να γίνει αντιληπτό το παραπάνω συμπέρασμα πρέπει να κάνουμε μία αναδρομή στην ιστορία των ΗΠΑ…

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Κι αν δεν φοβηθούν;

του Τάσου Τέλλογλου

Παρά το γεγονός οτι οι περισσότεροι συμπολίτες μας κρίνουν αρνητικά τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης για το έργο τους, στη δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσιεύει η Κυριακάτικη Καθημερινή, η σημερινή κυβέρνηση έχει στο ενεργητικό της 46 σημαντικά ή λιγότερο σημαντικά νομοσχέδια, τα οποία ψηφίστηκαν σε μόλις εννιά μήνες, με σημαντικό μεταρρυθμιστικό περιεχόμενο.

Αν η προσπάθεια αυτή συμπληρωθεί απο την κατάργηση των «κλειστών επαγγελμάτων», αλλαγές στην εκπαίδευση, το εκλογικό σύστημα, στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες ώστε να έχουν οι μειοψηφίες των μετόχων πραγματικά δικαιώματα, ο Γεώργιος Παπανδρέου και η ομάδα του θα έχουν υλοποιήσει -και όχι απλά δρομολογήσει – το μεγαλύτερο πρόγραμμα αλλαγών από το 1974.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

«Φον Φούφουτοι» ή κατσαπλιάδες;


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:wcodsKSvBTF85M:http://img515.imageshack.us/img515/971/germanyandtheeuro.png&t=1Του Χαριδημου K. Tσουκα*

Κάντε το εξής πείραμα σκέψης. Υποθέστε ότι, παρά το τεράστιο έλλειμμα, παρά τον δυσθεώρητα υψηλό δανεισμό, παρά την κρίση ανταγωνιστικότητας, η χώρα δεν αντιμετώπιζε οξύτατο πρόβλημα δανεισμού μετά τον Οκτώβριο 2009. Θα βγαίναμε στις διεθνείς χρηματαγορές και θα δανειζόμασταν. Θα καλύπταμε τα ελλείμματά μας, θα βουλώναμε τις τρύπες και θα συνεχίζαμε.

Τι ακριβώς θα συνεχίζαμε; Το αγαπημένο μας σπορ εδώ και τρεις τριετίες – τη λεηλασία των κοινών. Οι πολιτικάντηδες, μετρ της ανικανότητας και της φαυλότητας, θα συνέχιζαν τα ρουσφέτια τους, τις δωροληψίες τους, τις μίζες τους. Οι πολίτες, πρωταθλητές του μικροαστικού ωχαδερφισμού, θα συνέχιζαν να βρίζουν το κράτος, να φοροδιαφεύγουν, να χτίζουν αυθαίρετα, αλλά να απαιτούν και μια θεσούλα στο Δημόσιο. Και, φυσικά, με την ίδια άνεση που οι πολίτες εξαπατούν το κράτος, αυτό θα εξακολουθούσε να εξαπατά τους εταίρους του. Ολα είναι κύκλος. Μια λέξη αποδίδει την κυρίαρχη κουλτούρα της μεταπολίτευσης: λαθρεπιβασία – πώς να καρπώνεσαι ιδιωτικά οφέλη, αλλά να πληρώνει άλλος τον λογαριασμό!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

 

Η επόμενη φάση του ασφαλιστικού

image

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι μόνο μία από τις μεγάλες αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν για να βρει και πάλη την ανταγωνιστική της τροχιά η Ελληνική οικονομία. Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα είναι μεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δε λύνει τα προβλήματα για να καταστεί το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας μακροπρόθεσμα βιώσιμο.

Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι ο κρατικός προϋπολογισμός θα συνεχίσει στο μέλλον να επιβαρύνεται. Ναι μεν ο κ. Λοβέρδος είπε ότι το κράτος από ένα σημείο και μετά δεν θα εγγυάται τις επικουρικές συντάξεις και ότι θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις πληρωμές με βάση του τι αντέχει  το σύστημα να δίνει,  εντούτοις όμως ο κρατικός προϋπολογισμός θα συνεχίσει να επιβαρύνεται. Η τριμερή χρηματοδότηση θα συνεχιστεί.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Όλη η αλήθεια για το επάγγελμα του δικηγόρου…

http://1.bp.blogspot.com/_98OoM-A2eMo/TFf2tpWpE8I/AAAAAAAADcc/bi-ds5xPITI/s1600/33B3212E2C24F8BA37DF4D5FEBFC45B5.jpgΟι δικηγόροι στην Ελλάδα είναι πολλοί. Όχι απλά είναι πολλοί αλλά εξωφρενικά πολυπληθείς. Δεν είναι νοητό να έχει η Αθήνα μόνο τόσους δικηγόρους όσους έχουν ολόκληρα κράτη με πληθυσμό εξαπλάσιο της χώρα μας. Αυτή την πληθώρα των δικηγόρων την δημιούργησε αφενός ο υπερπροστατευτισμός του επαγγέλματος, αφετέρου η υπερπαραγωγή νομικών από τα πανεπιστήμια που οδηγεί σε προλεταριοποίηση και σοβιετοποίηση του κλάδου.
Έτσι δημιουργήθηκε μια οιονεί δημοσιοϋπαλληλική τάξη, μόνο που εδώ την αμοιβή του δικηγόρου δεν την δίνει το κράτος, όπως στην περίπτωση των γνήσιων δημοσίων υπαλλήλων, από τους φόρους που εισπράττει, αλλά φορτώνει το δικηγόρο….
πάνω στους πολίτες και μέσω του προστατευτισμού και των προκαθορισμένων αμοιβών, επιβάλλει στους πολίτες να αμείβουν τους δικηγόρους. Όταν ακούτε «άμισθος δημόσιος λειτουργός» σημαίνει ότι στον συγκεκριμένο κλάδο είναι οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι, μόνο που τους πληρώνουν οι πολίτες.

Ο υπερπροστατευτισμός του δικηγόρου γίνεται με τρεις βασικούς τρόπους:     ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Μια τρυπα στο νερο

ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ βημα

Είναι γνωστή η τύχη όσων αρπάζουν δημόσιο χρήμα στην Ελλάδα. Τρώνε, πίνουν, χτίζουν, επενδύουν κι αν γίνουν τσακωτοί, ανοίγουν μια μικρή παρένθεση στη ζωή τους. Πάνε λίγο φυλακή και όταν με το καλό ξαναβγούν, ξοδεύουν όσα έμειναν. Τα κλεμμένα δεν επιστρέφονται. Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει βάσιμες υποψίες για δήμους, για νοσοκομεία, για ΤΕΙ. Θα κάνει, λέει, εξονυχιστικούς ελέγχους, θα βρει τα εικονικά τιμολόγια, θα ανοίξει λογαριασμούς, θα..
ξετρυπώσει απατεώνες. Εδωσε εντολή λοιπόν να γίνουν δέκα διαχειριστικοί έλεγχοι.

Τυμπανοκρουσίες, παιάνες, χειροκρότημα από τους θαυμαστές του υπουργού Οικονομικών και συγκρατημένα χαμόγελα από τους αλλόγλωσσους επιθεωρητές.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η JP Morgan βλέπει ή παράταση στήριξης ή αναδιάρθρωση χρέους…

http://1.bp.blogspot.com/_98OoM-A2eMo/TFlUE7De46I/AAAAAAAADeU/gGlzgG6LFpM/s1600/jp-morgan-thumb-medium.jpgΤην ίδια ώρα που όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση περνάει με επιτυχία το πρώτο τεστ της τρόικας, φαίνεται ότι παραμένει «μετεξεταστέα» στο δημόσιο χρέος.

Χθες, λίγες ώρες μάλιστα πριν ανακοινωθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού η πρόσληψη Ιταλού πρώην κεντρικού τραπεζίτη της ΕΚΤ Τομάζο Παντόα-Σκιόπα, σε ρόλο συμβούλου του Γ. Παπανδρέου (έναντι άγνωστης αμοιβής) για θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, η αμερικανική τράπεζα J.Ρ. Morgan με έκθεσή της….χαρακτήριζε αναπόφευκτο το ενδεχόμενο αναδιάρθωσης του χρέους το 2012.
Η αμερικανική τράπεζα υποστηρίζει ότι αν ο Μηχανισμός Στήριξης δεν παραταθεί και μετά το 2013, η χώρα θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της προβλέποντας ότι η επιστροφή στις αγορές δεν θα είναι εφικτή,

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αξιολογηση-κολαφος για τα ΑΕΙ


Μεγάλος αριθμός ανωτάτων ιδρυμάτων, απαρχαιωμένες μέθοδοι διδασκαλίας και χαμηλό επίπεδο
Του Αποστολου Λακασα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κόλαφος για τα ελληνικά πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι η έκθεση αξιολόγησής τους από την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Η Ελλάδα έχει υπερβολικά μεγάλο αριθμό ΑΕΙ με πολλούς φοιτητές. Τα ιδρύματα πάσχουν από έλλειψη οργάνωσης, οι πανεπιστημιακοί οφείλουν να..

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΙΑΣ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

του Α. Ανδριανόπουλου

Δεν φαίνεται να συνειδητοποιούμε τα προβλήματα που βαθμιαία οικοδομούνται γύρω μας. Ενώ ο λαός μας δείχνει να ανέχεται τις αγριότητες του ακραίου Ισλάμ, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στα εγκλήματα που γίνονται στο όνομα του Προφήτη, εύκολα παρασύρεται σε κατηγορίες κατά των Δυτικών που έχουν κατά διαστήματα αναλάβει να ανακόψουν το σχετικό κύμα εξάπλωσης των ακροτήτων αυτών. Κατηγορούνται Αμερικανοί και σύμμαχοί τους για τις θυσίες αθώων ανθρώπων που δεν έχουν διαπράξει οι ίδιοι αλλά φανατικοί ισλαμιστές στο όνομα της αντίστασης απέναντί τους. Απαλλάσσονται έτσι οι εγκληματίες και κατηγορούνται τα θύματα για αποτρόπαιες πράξεις αδυσώπητου τερματισμού της ανθρώπινης ζωής.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Το Ανερχόμενο Οικονομικό Θαύμα στην Περιοχή μας.

http://www.bulgariafranchise.com/wp-content/uploads/2008/10/portadaeco.jpgΑν κάποιος σας ανέφερε ότι μιά χώρα έχει 15% δανεισμό πάνω στο ΑΕΠ της, ανεργία γύρω στο 9%, ανεργία στην πρωτεύουσά της γύρω στο 3%, προβλεπόμενη ανάπτυξη το 2010 περί το 1% και το 2011 περί το 3%, φόρο στα εταιρικά και προσωπικά εισοδήματα 10% και είναι μέλος της ΕΕ, τι θα λέγατε; Ότι πιθανόν είναι η ιδανική χώρα για δραστηριότητα. Να λοιπόν που αυτή η δύσκολη να γίνει πιστευτή για πολλούς  χώρα είναι δίπλα μας. Είναι η Βουλγαρία, μιά χώρα 7,5 εκατομμυρίων κατοίκων, που έχει σύνορα στα Βορειοανατολικά με την Ελλάδα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Τελικά ποιους βολεύει η ανωνυμία στο διαδίκτυο;

Τελικά ποιους βολεύει η ανωνυμία στο διαδίκτυο;

Συντάκτης: Βασίλης Μπόνιος

Οι μεγαλύτεροι δημοσιογράφοι του πλανήτη διαθέτουν τις προσωπικές τους ιστοσελίδες.

Ο Τζόρτζ Στεφανόπουλος για παράδειγμα, είχε κάνει μια εντυπωσιακή συνέντευξη μέσω Twitter, με τον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Τζον Μακ Κέην.

Μόνο εδώ στην ανυπόληπτη και διαπλεκόμενη Ελλάδα καταφέραμε να ξιπάσουμε και το διαδίκτυο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Σιγα τα αιματα…

[email protected]

Το κακό δεν είναι ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος μεγάλωσε με τα τραγούδια του Θωμά Μπακαλάκου. Το κακό είναι ότι ολόκληρη η μεταπολίτευση ανδρώθηκε με τα ίδια τραγούδια. Ετσι μπερδέψαμε τον συναισθηματισμό με τα επιχειρήματα, τον εκβιασμό με την πολιτική, τα αίματα με τη Δημοκρατία. Το σύντομο μήνυμα (SMS) που έστειλε ο κ. Φωτόπουλος στους βουλευτές του.. ΠΑΣΟΚ συμπυκνώνει όλες τις παθογένειες της χώρας, αυτές που μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Αιχμάλωτοι του πρώτου τυχόντος εργατοπατέρα οι Ελληνες

Από τον Δημήτρη Ρίζο…

Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη ο συνδικαλισμός αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο της Δημοκρατίαε, ενώ στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός εξελίχθηκε σε μεγάλη πληγή, καθ’ ότι σπανίως λειτουργεί για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αντίθετα, λειτουργεί για τα συμφέροντα των αργόμισθων εργατοπατέρων και κατά 90% λειτουργεί εις βάρος των Ελλήνων πολιτών!.. (Το είδαμε άλλωστε με την τελευταία καταστροφική απεργία των φορτηγατζήδων).

Ανετοιμοι για αλλαγες

Της Βούλας Κεχαγιά ΝΕΑ

ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ καιρός για αυτοκριτική. Ιδίως όταν «οι καιροί ου µενετοί». Λοιπόν, έχουµε και λέµε. Πριν από µερικά χρόνια, όταν ως Νεοέλληνες ζούσαµε τον µύθο µας, µε χρηµατιστήρια, διακοποδάνεια και τα σχετικά, ο Σηµίτης τόλµησε να φέρει το Ασφαλιστικό µε τον Γιαννίτση. Αχός βαρύς ακούστηκε από τα συνδικάτα, η κυβέρνηση πήγε να πέσει και απεσύρθη κακήν κακώς. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αν …
είχε εφαρµοστεί τότε, σήµερα οι παρεµβάσεις για το Ασφαλιστικό θα ήταν ηπιότερες. Μπορεί ναι, µπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν ήταν έτοιµη να δεχθεί τέτοιες βίαιες µεταβολές. Τώρα είναι;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Θα πέσουν σε απάθεια οι Έλληνες;;;

http://4.bp.blogspot.com/_98OoM-A2eMo/TFsrF1ebaJI/AAAAAAAADgs/WjtwuBDQTc0/s1600/0,,5020963_4,00.jpgΜετά την οργή και τις κινητοποιήσεις ενδέχεται να επέλθει απάθεια και στασιμότητα; Η απροθυμία συμμετοχής σε κινητοποιήσεις, η μη προσέλευση στις κάλπες εκτιμάται από γερμανική εφημερίδα σαν κακός οιωνός.

«Τα Πάθη των Ελλήνων», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ για την Ελλάδα της κρίσης και την πορεία των μέτρων εξυγίανσης στη γερμανική έκδοση των Financial Times: «Κανείς δεν πρέπει να κάνει τόσο δραστικές περικοπές στην Ευρώπη, όσο οι Έλληνες. Οι συνέπειες για τους πολίτες είναι:….
μείωση του εισοδήματός τους και ακρίβεια. Ταυτόχρονα συρρικνώνονται οι διαμαρτυρίες και οι κινητοποιήσεις.»

Θα έρθει όντως ένα καυτό φθινόπωρο;

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ενέργεια: Χάσαμε πάλι το δάσος και βλέπουμε το δέντρο

deh-thumb-large

Ο θόρυβος των τελευταίων ημερών για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει πως, για μια ακόμα φορά, βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Οι πολεμικές ιαχές της ΓΕΝΟΠ, του τελευταίου ισχυρού συνδικάτου στις πρώην ΔΕΚΟ, οι κυβερνητικές δηλώσεις περί “μη πώλησης της ΔΕΗ” και η υποκριτική στάση μερίδας της αντιπολίτευσης,  κρύβουν την πραγματικότητα…

Και η σκληρή πραγματικότητα λέει πως εδώ και δέκα χρόνια η Ελλάδα δεν κατάφερε να ανοίξει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Από αυτή την καθυστέρηση επωφελούνται ορισμένοι αετονύχηδες, ενώ υφίσταται σημαντική ζημιά η εθνική οικονομία, επειδή απουσιάζουν οι σοβαρές επενδύσεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Tι ειναι ο Αυγουστος για σας;

του Κώστα Γιαννακίδη Protagon.gr

Οταν οι συντάκτες των εφημερίδων βαριούνται ή θέλουν να γράψουν παραπολιτικό ρουσφέτι, βγάζουν από το συρτάρι εκείνο το τσιτάτο του Εκο με τον Αύγουστο και τις ειδήσεις. Ξεκινάς λέγοντας ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, αλλά η επίσκεψη του τάδε υπουργού στο χωριό του δίνει το φιλί της ζωής στην επικαιρότητα. Αυτό περνάει από γενιά σε γενιά δημοσιογράφων, στο μέλλον οι..
νεαροί συντάκτες θα μπερδεύουν τον Εκο με την ΕΚΟ και οι αναγνώστες θα σταματήσουν να υφίστανται την έλλειψη πρωτοτυπίας και την εμμονή σε ένα κλισέ που συνήθως ακυρώνεται από τις εξελίξεις.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πρόσκληση από την ομάδα του RealPolitics.gr σε άτομα που επιθυμούν να αρθρογραφήσουν στον ιστότοπο της.

http://www.unclesamsland.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/uncle_sam.jpgΡαγδαίες οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Αλλά ακόμα πιο ενδιαφέρουσες οι συζητήσεις που ακολούθησαν τις εξελίξεις αυτές, οι οποίες μας έκαναν να σκεφτούμε καλύτερα την κατάσταση στο διαδίκτυο σήμερα και να εξάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα. Θα είμαστε όμως περιληπτικοί:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Popular

To Top