[ccpw id="136103"]

Γιώργος Σεφερτζής 

Οι εορτασμοί των διακοσίων ετών από την επανάσταση του 1821 κορυφώθηκαν. Οι εργασίες της τηλε-συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκληρώθηκαν. Η πολυαναμενόμενη παρέμβαση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε. Η “γραμμή” που οι εταίροι περίμεναν να πάρουν για να καθορίσουν την στάση τους απέναντι στην Τουρκία δόθηκε.

Η Ελλάδα πήρε τις διορθώσεις που ήθελε στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το ίδιο και η Κύπρος, έστω και την τελευταία στιγμή. Η Τουρκία θα πρέπει τώρα να περιμένει μέχρι τον προσεχή Ιούνιο για να δει αν θα υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στις σχέσεις της με τους 27.

Μέχρι τότε οι σχέσεις αυτές θα ισορροπούν μεταξύ “καρότου” και “μαστιγίου”. Η Άγκυρα θα είναι λογικά υποχρεωμένη να μετρά πολύ προσεχτικά τις κινήσεις της. Η συμπεριφορά της θα βρίσκεται υπό επιτήρηση. Τόσο σε ό,τι αφορά τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου όσο και σε ό,τι αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών. Το ίδιο και σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό. Η Τουρκία καλείται να συνεργαστεί για

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο