[ccpw id="136103"]

Το όραμά του για τη χώρα την επόμενη δεκαετία παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης ως κεντρικός εισηγητής στην συζήτηση για την Ελληνική Υψηλή Στρατηγική που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων.

Ο πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας μια εθνικής αυτοπεποίθησης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο διακύβευμα της χώρας για τα επόμενα 100 χρόνια προβαίνοντας και σε μια ιστορική αναδρομή, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο της ελληνικής Διασποράς.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για το ευρύ πλέγμα συμμαχιών και την ισχυρή αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδος, η οποία όμως δεν απαγορεύει τη συμμετοχή στο τραπέζι των συζητήσεων με τη γείτονα χώρα.

Ο κ.Μητσοτάκης, ξεκινώντας την συζήτηση, αναφέρθηκε στην επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της επανάστασης και την χαρακτήρισε «ευκαιρία για ιστορικό αναστοχασμό».

Είπε ότι το διακύβευμα των πρώτων 100 χρόνων από την επανάσταση ήταν η εθνική ολοκλήρωση, των επόμενων 100 χρόνων η οικονομική ανάπτυξη και προσέθεσε ότι το διακύβευμα των επόμενων 100 ετών είναι μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση.

Έδωσε έμφαση στην οικονομική ευημερία προς όφελος όλων και είπε ότι έτσι θα εξασφαλιστεί για τη χώρα μια ισχυρή περιφερει

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο