[ccpw id="136103"]

Σε έναν οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν 36 κρούσματα κορονοϊού ενώ αυτήν την ώρα, αναμένονται αποτελέσματα περισσότερων από 140 τεστ που έγιναν, σε τρόφιμους και εργαζομένους του οίκου.

Από τους 36, οι 3 είναι εργαζόμενοι και 33 είναι τρόφιμοι. Επτά (7) από τους 36 νοσηλεύονται ήδη στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί. Προς το παρόν! Ο οίκος ευγηρίας τέθηκε σε επταήμερη απομόνωση…

Η επιμόλυνση ξεκίνησε από έναν εργαζόμενο 36 ετών, που συναναστράφηκε με νεαρό ο οποίος ήταν στην Χαλκιδική και πήγε σε συναυλία!

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, νοσηλεύονται 27 ασθενείς με CoViD-19. Οι 6 από αυτούς, γιατροί όλοι, σε κατ’ οίκον περιορισμό (δηλ. καραντίνα), 1 πενηνταοκτάχρονος γιατρός βρίσκεται σε ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, δηλαδή με υποβοήθηση στην αναπνοή, χωρίς διασωλήνωση) και άλλοι 5 βρίσκονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

Μία ασθενής που βρίσκεται διασωληνωμένη, είναι εικοσεπτάχρονη ειδικευόμενη στην χειρουργική, με υποκείμενο (χρόνιο) νόσημα.

Η νεαρή γιατρός θεωρείται ο ασθενής μηδέν της συγκεκριμένης εστίας, καθώς παρουσίασε τα συμπτώματα αμέσως μετά την επιστροφή της από διακοπές στην Χαλκιδική!

Εχθές τα κρούσματα σε ολόκληρη την χώρα έφτασαν τα 262.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 6177, εκ των οποίων 1528 (24,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3002 (48.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εικοσιτέσσερις (24) ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών (σ.σ. το προσδόκιμο ζωής για την Ελλάδα ξεπερνά τα 84 έτη!).

Από αυτούς, μόνο το 54.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο μέσος όρος ηλικίας όλων των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έως σήμερα, έχει κατέβει στα 36 έτη.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, βρισκόταν στα 46 έτη!!!

Από τις αρχές Μαΐου, όταν άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα αλλά και αργότερα, όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια της νέας έξαρσης της νόσου, όλοι οι ειδικοί (και όλοι οι λογικοί άνθρωποι) ξελαρυγγιάζονταν (sic) και τόνιζαν σε όλους τους τόνους και με μεγάλη ένταση πως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή και να εφαρμόζονται τα μέτρα, απαρέγκλιτα.

Γιατί λοιπόν παρουσιάζεται αυτή την επέλαση του ιού;

Μα γιατί ο… Μήτσος ο Σουγιάς που πάντα ξέρει καλύτερα απ’ όλους, δεν μπορούσε να δουλέψει με την μάσκα. Τον “έπνιγε”. Λες και εκατοντάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές που την φορούν επί 12+ ώρες την ημέρα, επί χρόνια και χρόνια, είναι αυτοκτονικοί.

Επειδή η… Ποπάρα η Γλυκειά Μανούλα η Πσεκασμένη δεν ήξερε κανέναν που να είχε αρρωστήσει ή να είχε πεθάνει από τον κορονοϊό (sic) και ήξερε ότι η τρίτη ξαδέρφη του έκτου παιδιού του θείου της, “είχε πληρωθεί 500 ευρά για να πει ότι αρρώστησε από τον κοροναϊό” και το έγραφε σε κατεβατά τρεις φορές την ημέρα στο Facebook, μαζί με την προσπάθεια “του Μπιλ του Γκέιτς του Μασόνου να μας τΖιπάρει όλους” (ναι με ζήτα το έγραφε).

Το ότι δεν είχε συναντήσει την τρίτη ξαδέρφη του έκτου παιδιού του θείου της ούτε μια φορά στα σαράντα χρόνια της ζωής της, ήταν μια άσχετη, μια ασήμαντη λεπτομέρεια, που ξέχναγε να την αναφέρει!

Διότι ο… Μανώλης ο.. ηλεκτρολόγος-ουρολόγος-λοιμωξιολόγος-οικονομολόγος-σεξολόγος-σεισμολόγος-διεθνολόγος εκεί που δουλεύει, είδε ν’ αρρωσταίνουν… 1.000.000 συνάδελφοί του και κανένας νέος να μην παθαίνει τίποτα. Οπότε θεώρησε πως ήταν μια καλή ευκαιρία να εφαρμόσει η Ελλάδα μια ευγονική α λα Σουηδία, “να καθαρίσει ο τόπος, από τους συνταξιούχους του δημοσίου”…

Γιατί ο… Σήφης ο… Χουρμαδόμαγκας δεν παθαίνει τίποτα “γιάντα πίνει μια ρακή που τα ψακώνει όλα” (για τους μη ομιλούντες την Κρητική ψακώνει=φαρμακώνει, δηλητηριάζει, δεν αφήνει μικρόβιο για μικρόβιο)!

Γιατί, επειδή και διότι, αμέτρητες μπουρδολογίες επί μπουρδολογιών, κοστίζουν σήμερα σε όλους μας χρόνο, χρήμα και ανθρώπινες ζωές.

Αλλά ουσιαστικά η αιτία είναι μία και μοναδική: η αισχρή, ασυνείδητη και αδιόρθωτη νοοτροπία ορισμένων. 

Οι οποίοι βγάζουν τ’ απωθημένα τους, αδιαφορώντας για την κοινωνία, την επιστήμη και τις ζωές των άλλων!

Προσωπικά μια απορία έχω μόνο: παρ’ ότι τα δικαστήρια είναι κλειστά τον Αύγουστο, οι εισαγγελείς υπηρεσίας εξακολουθούν να εργάζονται.

Ένας από αυτούς, δεν κάνει τον κόπο να κοιτάξει στα βιβλία της Νομικής, στον Ποινικό Κώδικα, πότε στοιχειοθετείται “απόπειρα ανθρωποκτονίας”;

Έστω “από αμέλεια”; Έστω σαν “επανάληψη ύλης”;

Μπας και γλυτώσει κανένα από τα αθώα θύματα των ασυνείδητων την ευγονική και ζήσει όλα τα χρόνια για τα οποία το προόριζε εξ αρχής η Φύση;

Πέτρος Λάζος
capital.gr

%%show_iframe%%