[ccpw id="136103"]
Το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού, κατά την οικονομική ειδήμονα Ρένα, που επέτρεψε σε ανάλογες αλυσίδες μιας μικρής χώρας σαν την Ελλάδα να τα βάλουν με ένα παγκόσμιο μεγαθήριο και να το συντρίψουν.

Να του πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και να το αναγκάσουν να αποχωρήσει με την ουρά στα σκέλια έχοντας χάσει τα μαλλιά της κεφαλής του.

Το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού που επέτρεψε στα Ελληνικά Goody’s να στείλουν πίσω από εκεί που ήρθαν τα Wendy’s, τα Label, τα Taco Time, τα Burger King.

Το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού που δίνει τη δύναμη στον καταναλωτή να αποφασίσει και να αναδείξει το νικητή, αγνοώντας μεγέθη και διαφημιστικές δαπάνες και επιβραβεύοντας τον επαγγελματισμό και την ποιότητα.

Το ίδιο απάνθρωπο πρόσωπο που πέταξε επί της ουσίας έξω από την αγορά του νερού την Coca Cola, την Pepsi και την Amstel γιατί ο καταναλωτής προτίμησε το Ζαγόρι και το Βίκο.

Που ψαλίδησε τα αποτελέσματα της Pepsi και την ανάγκασε να εγκαταλείψει την παραγωγή στην Ελλάδα, γιατί ο καταναλωτής άρχισε να πίνει Lux.

Τι απανθρωπιά Θεέ μου, να αποφασίζει ο καταναλωτής για το μέλλον των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους!!!!!

Μα θα μείνουν εργαζόμενοι άνεργοι. Αυτή είναι η δύσκολη αλήθεια κάθε φορά που μια επιχείρηση χάνει τη μάχη του ανταγωνισμού.

Ρώτησε η Βίβα Ρένα όμως, πόσο έχουν αυξηθεί οι θέσεις εργασίες στις αντίστοιχες Ελληνικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια;;;

Προφανώς είμαστε όλοι μαζί με τους εργαζόμενους της Pizza Hut. Για έναν παραπάνω λόγο. Γιατί οι δυστυχείς εργάζονταν στο ιδιωτικό τομέα.

Αν δούλευαν σε καμιά Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τώρα θα είχαν βρει μια εξαιρετική θεσούλα στο δημόσιο για να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην πασιέντζα. Με διακομματική συναίνεση…και με τη Βίβα Ρένα να πρωτοστατεί….

Sotiris Chinos

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/08/blog-post_6.html