[ccpw id="136103"]
Το ανέκδοτο είναι παλιό.

Ο σύζυγος συλλαμβάνει επ’ αυτοφώρω τη σύζυγο με τον εραστή της. Η ψυχραιμία της συζύγου όμως τον αναγκάζει να αναστείλει τα μέτρα αποκατάστασης της τιμής του, γροθιές, κλωτσιές κτλ. Αυτή του εξηγεί ότι ο εραστής της είναι στην πραγματικότητα ο ευεργέτης τους.

Με τη συνδρομή του πληρώνουν τις δόσεις του οικιστικού δανείου, με τη συνδρομή του έκαναν διακοπές στη Σαντορίνη, χάρη σ’ αυτόν άλλαξαν αυτοκίνητο. Οπότε και ο σύζυγος, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, την παροτρύνει: «Σκέπασέ τον μη μας κρυώσει».

Το θυμήθηκα παρακολουθώντας τη συνέντευξη που ο κ. Φλαμπουράρης παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Είχα καιρό να τον δω και χάρηκα βλέποντας ότι, παρά τους αγώνες, είναι σε καλή φυσική κατάσταση και το φρόνημά του παραμένει υψηλό.

Το ύφος του ράθυμου σοφού που μιλάει συρτά σαν να τον βαραίνει η σοφία του, βρίσκεται σε καλά επίπεδα με αποτέλεσμα να σε αφήνει πάντα άφωνο με τις καίριες παρατηρήσεις του. Μίλησε με άνεση για τη δεινή κατάσταση της οικονομίας και μας διαβεβαίωσε ότι παρ’ όλ’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει εκλογές.

«Εμείς δεν είμαστε σαν τον Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά. Κάτι που το ξέρουμε αλλά καλό είναι να μας το θυμίζουν πού και πού.

Οταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι οι αποκαλύψεις για τον Παπαγγελόπουλο και το Μάτι επηρεάζουν την εικόνα του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, εκείνος απάντησε κάτι σε στυλ:

«Μπα δεν νομίζω. Ηταν τώρα θέαμα αυτό στη Βουλή να ψηφίζουν μόνοι τους Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ την παραπομπή, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν αποχωρήσει;». Οταν στον ΣΥΡΙΖΑ προσθέσεις τον Βαρουφάκη, έχεις την ορθή αντίληψη περί «όλου».

Κύριοι της κυβέρνησης: «Σκεπάστε τον μη σας κρυώσει».

Προχθές στο ίδιο κανάλι παρακολούθησα την κ. Θεανώ Φωτίου. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που την είχα δει για τελευταία φορά.

Διατηρεί πάντα το υψηλό ύφος του πελάτη ή της πελάτισσας –ανεξαρτήτως φύλου για να μην έχω άλλα– που ψάχνει αφορμή για να τσακωθεί στην ουρά του σούπερ μάρκετ.

Είναι είδος ανθρώπου άξιον παρατηρήσεως. Οταν το ’φερε η κουβέντα στις αποκαλύψεις για το Μάτι και στις συνομιλίες Παππά – Μιωνή εκείνη, ωσάν να αντελήφθη ύποπτο που πήγε να πάρει τη θέση της στην ουρά, έστειλε ηχηρό μήνυμα:

«Πού πάτε κύριε; Αυτές είναι παράνομες ηχογραφήσεις που έκανε το παρακράτος της δεξιάς».

Κύριοι της κυβέρνησης: «Σκεπάστε την μη σας κρυώσει».

Αυτοί που σίγουρα θα χρειαστούν μια κουβερτούλα, έστω ένα μαλλινάκι για να μην κρυολογήσουν είναι οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ που θα πάνε για προσκύνημα στον Γράμμο. Για να θυμηθούν τους αγώνες του ΔΣΕ για την ελληνική σοσιαλδημοκρατία.

Δεν ξέρω αν θα συμμετάσχει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να μιλήσει για το προσωπικό δράμα που έζησε μικρός με τον θείο Θρασύβουλο.

Τέτοια αριστερά πάντως δεν τη βρίσκεις εύκολα.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
kathimerini.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_695.html