Με αρκετές ώρες καθυστέρηση, αποτέλεσμα προφανώς έντονων ζυμώσεων μεταξύ του προέδρου Αλέξη και των συνεργατών του, εκδόθηκε το Σάββατο το απόγευμα μια απάντηση… για κλάματα στην απορία που είχα διατυπώσει εδώ στο προχθεσινό μας φύλλο αναφορικά με το τετραήμερο 17-20 Ιουλίου και πού το πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα παραθέσω, ως οφείλω, πρώτα την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία προσπαθεί με ύβρεις, χαρακτηρισμούς και παιδαριώδεις ειρωνείες να απαξιώσει και την εφημερίδα και εμένα.

Και ω της συμπτώσεως ακριβώς όπως έκανε και προ διετίας, όταν πάλι από εδώ είχα αποκαλύψει τις σκαφάτες διακοπές του κ. Τσίπρα, ενώ ακόμη τα αποκαΐδια στο Μάτι ανέδιδαν καπνούς και την οσμή του θανάτου… 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το προχθεσινό δημοσίευμά μου είναι η ακόλουθη:

«Ενημερώνουμε τον κ. Παπαχρήστο, συντάκτη της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ιδιοκτησίας του κ. Μαρινάκη, αλλά και τη διεύθυνση της εφημερίδας που επέλεξε να εκφράσει μια «ειλικρινή» απορία στο σημερινό της πρωτοσέλιδο, ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Παρασκευή 17 Ιουλίου ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά και το ίδιο βράδυ κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού. Εκεί είχε την ευκαιρία μάλιστα να ξεναγηθεί από τη διευθύντρια του αεροδρομίου στις νεόδμητες εγκαταστάσεις του. Στις 10.40 μ.μ. επιβιβάστηκε στην πτήση με προορισμό την Αθήνα, όπου και πέρασε το Σαββατοκύριακο με την οικογένειά του. Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το πρωί μετέβη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου όπου και προήδρευσε συνεδρίασης του «πρωινού καφέ» με στελέχη του κόμματος.

Ολα αυτά προφανώς και τα γνωρίζουν ο κ. Παπαχρήστος και η διεύθυνση της εφημερίδας. Επέλεξαν όμως συνειδητά, για πολλοστή φορά, να αναπαραγάγουν ψέματα και συκοφαντικούς υπαινιγμούς και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Διαβεβαιώνουμε τη διεύθυνση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», την ιδιοκτησία και τον εν λόγω συντάκτη ότι όσα ψέματα, όση λάσπη και όσες συκοφαντίες και να επιστρατεύσουν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του, δεν θα τα καταφέρουν.

Ο δημοκρατικός κόσμος άλλωστε έχει ήδη πάρει διαζύγιο με τις «δημοσιογραφικές» πρακτικές τους, όπως, δυστυχώς, και η ιστορική εφημερίδα με την αλήθεια».

Και η δική μου απάντηση:

Αν κάποιος έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και τον λαό, αυτός φυσικά δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πραγματικότητα την οποία αντελήφθησαν ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια ενός απίστευτου ρεσιτάλ ψευδών και καθημερινής διάψευσης υποσχέσεων και δεσμεύσεων οι Ελληνες

…και προ έτους τον κατέταξαν στην αντιπολίτευση,

…να μπορεί να γεύεται ο άνθρωπος τις σκαφάτες ή άλλες διακοπές του χωρίς τις νεοκομμουνιστικές ενοχές, οι οποίες τον οδηγούσαν σε άθλιες επιχειρήσεις συγκάλυψης.

Οπως, για παράδειγμα, επιχείρησε προ διετίας, όταν αποκάλυψα με… ανατριχιαστικές λεπτομέρειες (πούρα, ουίσκι, γαστρονομικές απολαύσεις κ.λπ.) τις χλιδάτες διακοπές του με την πολυτελή θαλαμηγό της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου.

Ηταν τότε που

  • δημοσίως υποδυόταν τον συντετριμμένο και καταβεβλημένο από τη… θλίψη για την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι 
  • και μυστικά έκοβε βόλτες στο Ιόνιο επί πολλές ημέρες. 

Τότε που

  • ως και τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια επέλεξε να την αναγγείλει από την Ιθάκη για λόγους τάχα μου συμβολικούς, 
  • ενώ στην πραγματικότητα δεν έβλεπε την ώρα να επιστρέψει στο σκάφος που τον περίμενε αρόδο έξω από το νησί για να συνεχίσει τις σκαφάτες διακοπές του.

Μήνες ολόκληρους πορεύτηκε με αυτό το ψέμα, μέχρι τον Μάιο του 2019, όταν όλη η Ελλάδα «θαύμασε» σε φωτογραφίες πια από την ίδια κρουαζιέρα το… κουρασμένο middle age πλέον, δήθεν αριστερό αγόρι να φουμάρει ξέγνοιαστο το πούρο του πάνω στη θαλαμηγό, κάνοντας μπάνια και ηλιοθεραπεία σε μια ειδυλλιακή ακτή του Ιονίου.

Αλλά ακόμη και τότε πάλι με ψέματα επιχείρησε να ξεφύγει.

Οι σκαφάτες διακοπές των δυο εβδομάδων έγιναν από τον ίδιο και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «διακοπές δυο-τριών ημερών» και το «λίγες ημέρες μετά το Μάτι» έγιναν διακοπές… τέλη Αυγούστου.

Ολα ψέματα, στην προσπάθεια να συντηρηθεί η επιχείρηση «κοροϊδία του ελληνικού λαού» και το διάτρητο σαν τρύπια κουρελού ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Αυτή τη φορά επιλέγει να παραπλανήσει επικαλούμενος ουσιαστικά τη μαρτυρία της διευθύντριας του αεροδρομίου Κεφαλονιάς.

Επί της ουσίας όμως δεν απαντάει τίποτε.

(Οπως δεν είπε λέξη όταν προ ημερών αποκάλυψα ότι κατά το προ δύο εβδομάδων ταξίδι του στο Κουφονήσι συνέφαγε με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Αττικής Αθ. Τσάδαρη, τον εμπλεκόμενο στη χορήγηση των δανείων στον Χρ. Καλογρίτσα – και τόσα άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός…).

Μας κατηγορεί δε ότι «όσα ψέματα, όση λάσπη και όσες συκοφαντίες και να επιστρατεύσουν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του, δεν θα τα καταφέρουν».

Τους διαβεβαιώνουμε ότι εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε – το «έργο» το έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και με προφανή «επιτυχία» ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κατασπατάλησε με άφρονα τρόπο το πολιτικό κεφάλαιο που του εμπιστεύτηκε ο δημοκρατικός λαός το 2015 και επανέφερε τη Δεξιά στην εξουσία ύστερα από μια δεκαετία στην αντιπολίτευση…

Και αφού ζητούν εξηγήσεις, σκέφτομαι να το διευρύνω (χρονικά…) το προχθεσινό ερώτημα:

έκανε διακοπές σε σκάφος αυτόν τον μήνα; Και αν ναι, ποιανού ήταν αυτό το σκάφος; 

Διότι, απ’ ότι φαίνεται, ο κ. Τσίπρας δεν διδάχθηκε τίποτε από την ιστορία και το παρελθόν…

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αποφασίσει να καταφύγει στη διαδικασία να κρίνει τις δημοσιογραφικές πρακτικές της ιστορικής εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», που εδώ και δεκαετίες χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης του ελληνικού αναγνωστικού κοινού,

…καλό θα ήταν να αναλογιστεί τις προσωπικές του πρακτικές ενόσω κυβερνούσε, που τον κατέστησαν συνώνυμο 

  • της αναξιοπιστίας, 
  • του ακατάσχετου ψεύδους και 
  • των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. 

Πρακτικές τις οποίες, ειρήσθω εν παρόδω, ξορκίζουν σε κάθε ευκαιρία κορυφαίες προσωπικότητες της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου (αν βρίσκει τον χρόνο και κυρίως αν αντέχει να διαβάσει κάποιες έστω από αυτές).

Καταλήγοντας, μαθήματα δημοσιογραφίας δεν δεχόμαστε, ούτε «ΤΑ ΝΕΑ» ούτε ο υποφαινόμενος, και δη από κάποιον που έχει προ πολλού διακόψει κάθε σχέση με την αλήθεια, όπως ο κ. Τσίπρας.

Θα του ευχηθώ μόνο να μην υπάρξουν μελλοντικά τίποτε «πειστήρια», ανάλογα με εκείνα από τη θαλαμηγό «Odyssey», και τότε είναι που θα γελάσει κάθε πικραμένος…

Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
in.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_109.html

Share.