[ccpw id="136103"]

Μεγάλη ημέρα η σημερινή, και πάρα πολλών τα νεύρα θα τεντωθούν ένθεν κακείθεν των ακτών του Αιγαίου:

ο Ερντογάν οργανώνει φιέστα στην Πόλη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με χορούς και με νταούλια, και ένα πλήθος φανατικών να τον αποθεώνει. 

Ετσι δε όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το τελευταίο διάστημα, το ερωτηματικό που υπάρχει είναι τι άλλο θα κάνει. Διότι ο τύπος κυνηγάει σαν τρελός τη σημειολογία, και μην ξεχνάμε ότι πριν από 46 χρόνια, σαν σήμερα, ο Αττίλας επιτέθηκε σε ένα ελεύθερο κράτος, την Κύπρο, και κατέλαβε το 40% της γης της.

Το οποίο και παραμένει έκτοτε υπό τουρκική κατοχή. Για να είναι η Κύπρος το μοναδικό διχοτομημένο κράτος στην Ευρώπη κόντρα σε όλες τις αρχές, τις αξίες και τα μεγάλα ιδανικά του δυτικού πολιτισμού.

Αυτή τη μαύρη μέρα για όλον τον Ελληνισμό απανταχού της υφηλίου, η σκέψη μας οφείλει να στραφεί στην Κύπρο και να παραδειγματιστούμε για πολλοστή φορά από ό,τι συνέβη εκεί: να μην ξεχνάμε, ας πούμε, ότι της εισβολής είχε προηγηθεί ένα προδοτικό πραξικόπημα που στόχο είχε την ανατροπή και τη δολοφονία του ηγέτη της Κύπρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου…

Πολιτική σκευωρία

Αλλη μια ήττα της χυδαίας σκανδαλολογίας ΣΥΡΙΖΑ και όλου εκείνου του μηχανισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ως κυβέρνηση παρήγε συνεχώς σκάνδαλα (με έμφαση στον χώρο της υγείας) προκειμένου να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία: η υπόθεση του δήθεν σκανδάλου των αρθροσκοπήσεων, στην οποία ενέπλεξαν τον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά, τέθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς στο αρχείο.

Οπως ο ίδιος δήλωσε στη Βουλή, «τρεις μήνες πριν από τις εκλογές, (ζητήθηκε) άρση της ασυλίας μου για δήθεν ενδείξεις ηθικής αυτουργίας σε απιστία για ζημία του Δημοσίου 550.000 ευρώ» – αυτά για τα οποία ωρυόταν ο Πολάκης, δηλαδή.

Και πρόσθεσε ο άνθρωπος, φανερά συγκινημένος, αφού επί μήνες ήταν κρεμασμένος – ελέω ΣΥΡΙΖΑ – στα μανταλάκια:

«Επειδή οι υποθέσεις που ανοίγουν στη Βουλή κλείνουν και στη Βουλή, σήμερα σας ανακοινώνω ότι η υπόθεση αυτή τέθηκε στο αρχείο τον περασμένο Φεβρουάριο από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και την κυρία Τουλουπάκη, που ο κ. Πολάκης δεν αμφισβητεί και αντιθέτως επαινεί, αφού δεν ανευρέθη τελικά ούτε ένα ευρώ ζημία (για το Δημόσιο). Επρόκειτο για μια άλλη πολιτική σκευωρία με την οποία με στοχοποίησαν ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Προσωπικότητα!

Συνέχεια στο θέμα του ευγενούς, ήπιου και με τρόπους βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκου επιθυμώ να δώσω σήμερα, δεδομένου ότι για τη δική μου την… κ@@@@@@ δεν έχει τίποτε να πει ο καθηγητής. Αντιθέτως, έχω εγώ για τη δική του, και για τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του.

Αυτός λοιπόν ο Μάρκου δεν τοποθετήθηκε επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) επειδή ήταν σοβαρός γιατρός ή διαπρεπής καθηγητής Πανεπιστημίου. Οχι. Καμία σχέση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον τοποθέτησε στη θέση αυτή ως… εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της ιατρικής και της υγείας!

Το πιάνει ο νους σας;

Ο άνθρωπος που βρίζει σαν να είναι τρόφιμος του πιο ταπεινού χαμαιτυπείου σε λιμάνι της λάγνας Ανατολής κατέλαβε (τοποθετήθηκε, για να είμαι ακριβής) στην καίρια θέση του επικεφαλής του ΚΕΣΥ επειδή ο σύντροφός του ο Πολάκης και ο άλλος σύντροφός του ο Ξανθός έκριναν (με ποια κριτήρια, τρέχα γύρευε) ότι αποτελεί… εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της ιατρικής και της υγείας!

Το πήρε στα σοβαρά ο άλλος και με το που εξελέγη βουλευτής (πέρυσι για πρώτη φορά) ανέστειλε μεν την ιδιότητά του ως καθηγητή, αλλά τη θέση τού επικεφαλής του ΚΕΣΥ τη διατήρησε, παρά τις «παρακλήσεις» της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να παραιτηθεί κόσμια και να αποχωρήσει.

Ερχεται τροπολογία

Εγώ τώρα, που είχα πληροφορηθεί την περίπτωση, είχα γράψει προ μηνών εδώ ένα κείμενο, με το οποίο έβαζα τα πράγματα στη σωστή τους θέση: ότι δηλαδή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαπλέκεται με την κυβέρνηση της Δεξιάς και υπηρετεί σε καίρια θέση στο υπουργείο Υγείας.

Διά μακράς επιστολής ότι όλα είναι ανυπόστατα και πως παραμένει στο ΚΕΣΥ διότι, όπως επί λέξει μου ανέφερε, «έχει ακόμη έργο να επιτελέσει».

Μεταξύ μας, δεν μπορούσα να καταλάβω ποιο έργο έχει να επιτελέσει, έργο που θα έμενε μισό αν αποχωρούσε από τη θέση του. Τη στιγμή που ως επικεφαλής του ΚΕΣΥ είναι υποχρεωμένος να υλοποιεί κυβερνητικές αποφάσεις.

Γνωρίζω ότι είναι αρκετός ο αριθμός των αιτημάτων των κυβερνητικών στελεχών του υπουργείου Υγείας να υποβάλει την παραίτησή του από το ΚΕΣΥ και να… αφιερωθεί στη… διδαχή ήθους και ευγένειας στη Βουλή. H άμεση απάντηση που έδινε; «Δεν παραιτούμαι. Τελεία και παύλα. Μην επιμένετε».

Δεν παραιτήθηκε ούτε προχθές που του το ζήτησε μετ’ επιτάσεως ο υπουργός Υγείας θέτοντας θέμα αξιοπρέπειας αναφορικά με το επεισόδιο στη Βουλή και τον ίδιο σε μια κορυφαία θέση στον οργανισμό της υγείας.

Ανακοινώνω ότι αρνήθηκε και πάλι χθες, και ως εκ τούτου σύντομα κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία, με την οποία αντικαθίσταται από τη θέση αυτή η… «εξέχουσα προσωπικότητα στον χώρο της ιατρικής και της υγείας»!

Να σημειωθεί, παρακαλώ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα με τη διττή ιδιότητα του κυρίου Μάρκου. Μάλιστα, είχε διαμαρτυρηθεί για λογαριασμό του διότι ο Κικίλιας τον είχε αποκλείσει από τη διαδικασία επιλογής των νέων διοικητών νοσοκομείων…

Ερμηνείες

Και κλείνω τη… μαρκιάδα με κάτι που δείχνει και το πραγματικό ποιόν αυτού του ανθρώπου, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, όχι μόνο δεν μετανόησε για την πράξη του, αλλά επέμεινε κιόλας, υποστηρίζοντας ότι έπραξε το ορθό.

Σε μια καταγέλαστη δε από κάθε άποψη τοποθέτησή του διατύπωσε τον ακόλουθο απίστευτο ισχυρισμό γι’ αυτό που έκανε: «Καθένας ερμηνεύει όπως ένα έργο τέχνης. Με τις κινήσεις μου οι χυδαίοι διάβασαν χυδαιότητα, κάποιοι άλλοι δεν διάβασαν τίποτα συγκεκριμένο».

Και κάποιοι τρίτοι, όπως εγώ, λέμε ότι με κάτι τέτοιους, Αλέξη μου, όχι Προοδευτική Συμμαχία δεν στήνεις, δεν πας πουθενά…

Στρίμωγμα

  • Μια το Μάτι, 
  • μια ο Παππάς με τα βαρίδια τα ασήκωτα (Καλογρίτσας – Χούρι, Αρτεμίου, offshore, Βενεζουέλα, Κύπρος), 
  • μια η Γεροβασίλη, 
  • μια ο Παπαγγελόπουλος και όλο αυτό με τη σκευωρία για τη Novartis, 

…έχουν στριμώξει άγρια σε μια γωνία, στα σκοινιά του ρινγκ σαν να λέμε, τον πρόεδρο Αλέξη και τον πιέζουν, τον πιέζουν, ανάσα δεν μπορεί να πάρει ο φουκαράς.

Και τι να κάνει;

Το ρίχνει κανονικά στο τσάμικο, όπως αυτό, ας πούμε, που έκανε προχθές Τετάρτη στη Βουλή, όταν κάλεσε τον Μητσοτάκη να αναλύσει δημοσίως το σχέδιο που διαθέτει για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας!

Γνωρίζω πολύ καλά ότι δέχεται εισηγήσεις από τους δυο τρεις ανθρώπους που έχει κοντά του να επιλέξει «τη φυγή προς τα εμπρός». Αφήνοντας, όπως του λένε, «τα βαρίδια πίσω».

Ουσιαστικά συμφωνεί. Και παρότι αναγνωρίζει ότι στόχος είναι ο ίδιος, εντούτοις αντιλαμβάνεται ότι κάτι πρέπει να κάνει για να αλλάξει την ατζέντα, διότι εξακολουθεί να πιστεύει (ή να φοβάται) πως «ο Μητσοτάκης θα μας πάει σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο»…

Καλώς φοβάται, έχω να (του) πω…

Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
in.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_746.html