[ccpw id="136103"]
Ολοι γνωρίζουμε τη μεγάλη ζημιά που κάνει στην οικονομία η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης. Το επισημαίνουν με κάθε έκθεσή τους οι διεθνείς οργανισμοί.

Το γεγονός ότι χρειάζονται πολλά χρόνια –τα περισσότερα στην Ε.Ε.– για να επιλυθεί μια διαφορά είναι μεγάλο αντικίνητρο για επενδύσεις.

Γιατί να βάλει κάποιος τα λεφτά του στην Ελλάδα, αν ξέρει ότι, με τη μήνυση ενός κακόπιστου, η επένδυση θα βαλτώσει για δεκαετίες; Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές να πάρει πορτοκάλια…

Η δυσώδης υπόθεση που αποκάλυψε την Κυριακή (19.7.2020) η «Καθημερινή» φωτίζει ακόμη ένα θλιβερό αποτέλεσμα αυτής της αβελτηρίας.

Η Δικαιοσύνη γίνεται αρωγός της διαφθοράς.

Ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής δεν απειλεί τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα ή το εισόδημα του πραγματογνώμονα, αλλά προσπαθεί να τον εκφοβίσει διά της Δικαιοσύνης!

«Τα βάζεις με το Δασαρχείο; Θα σου ανοίξουν τον κ…ο.

Θα τα βάλεις με τη Δούρου; Θα σου ανοίξει τα καπούλια. […]

Μόλις δούμε ποιοι θα κατηγορηθούμε, θα βάλουμε τρεις δικηγόρους […]

Αυτή η υπόθεση δεν κλείνει. Θα κλείσει σε έξι-επτά χρόνια, κάθε μέρα θα πηγαίνεις το πρωί στο δικαστήριο και μετά στην υπηρεσία. […] Και θα σε παίρνει ο δικηγόρος του Τερζούδη (ο πρ. αρχηγός του σώματος), μετά θα σε παίρνει ο δικηγόρος του Ματθαιόπουλου και θα στο κάνει το κ…άκι τόσο…».

Η αλήθεια είναι ότι ο εκφοβισμός διά της Δικαιοσύνης είναι ένα σπορ στο οποίο διακρίνονται πολλοί πολιτικοί. Για κάθε αποκάλυψη ελλοχεύει κάποια μήνυση.

Ο πρώην υπουργός Εθνική Αμυνας Πάνος Καμμένος υπήρξε πρωταθλητής και η δικηγόρος σύζυγός του, όπως αποκαλύπτεται από παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, καθοδηγούσε τους αστυνομικούς για τη σύλληψη δημοσιογράφων ύστερα από μήνυση του ανδρός της («Παραπολιτικά» 20.6.2020).

Πολλοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν νυχτιάτικα στο πλαίσιο του αυτοφώρου –ίσχυε μέχρι προσφάτως για τα «αδικήματα διά του Τύπου»– και μπορούμε ευλόγως να εικάσουμε ότι πολύ περισσότεροι αποσιώπησαν στοιχεία διότι «πού να μπλέκεις τώρα;».

Η βολική συνήθεια των εισαγγελέων να στέλνουν στο ακροατήριο ακόμη και προδήλως αβάσιμες μηνύσεις δεν έχει μόνο αποτέλεσμα την υπερφόρτωση των πινακίων και τις απίστευτες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης για άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Λειτουργεί και ως όπλο των διεφθαρμένων.

Μέχρι να κλείσει μια υπόθεση «σε έξι-επτά χρόνια, κάθε μέρα θα πηγαίνεις το πρωί στο δικαστήριο και μετά στην υπηρεσία. […] Και θα σε παίρνει ο δικηγόρος του Τερζούδη (ο πρ. αρχηγός του σώματος), μετά θα σε παίρνει ο δικηγόρος του Ματθαιόπουλου και θα στο κάνει το κ…άκι τόσο…».

Η απειλή του τέως αρχηγού είχε βάση…

Ετσι και η κ. Ολγα Γεροβασίλη μήνυσε την «Καθημερινή», διότι δημοσίευσε κάτι που είπε ο εκλεκτός του κόμματός της για τη θέση του αρχηγού…

ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ
kathimerini.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_857.html