[ccpw id="136103"]

Θα ενημερώσει τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και ιδιαίτερα στα όσα συμβαίνουν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στο Καστελόριζο.

Τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα θα ενημερώσει αύριο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι συναντήσεις θα γίνουν διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή με φόντο και την αναγγελία (NAVTEX 977/20) σεισμικών ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό «Ορούτς Ρέις» για μια περίοδο που φθάνει έως και τις 2 Αυγούστου, στα νότια του Καστελλόριζου, γεγονός που συνιστά κίνηση σοβαρής κλιμάκωσης στην Ανατ. Μεσόγειο και αμφισβήτησης μιας μεγάλης έκτασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός συνομίλησε χθες το απόγευμα και με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σε μια παρέμβασή της μίλησε τηλεφωνικά και με τον Τούρκο πρόεδρο.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Δένδια, ενώ ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρο. 

Από το Μαξίμου μεταδίδεται ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παρακολουθούν τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα.

Ο πρωθυπουργός, κατά την υποδοχή του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι αν η Αγκυρα συνεχίσει τις κινήσεις αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, τότε 

…«η επιβολή κυρώσεων από πλευράς Ε.Ε. κατά της Τουρκίας θα είναι μονόδρομος. Είναι στο χέρι της Τουρκίας να επιλέξει τι σχέση θέλει να έχει με την Ελλάδα, με την Κύπρο, με την Ευρώπη. Πιστεύω όμως ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται να επιλέγει τον λάθος δρόμο».

Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με αυτοπεποίθηση, με σιγουριά και απόλυτη ετοιμότητα», ενώ επισήμανε ότι «η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά».

Το πρόγραμμα συναντήσεων

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, επικοινώνησε με τα Γραφεία των Πολιτικών Αρχηγών και ορίστηκαν οι κάτωθι συναντήσεις:

-Στις 12:30, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα,

-Στις 13:30, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά,

-Στις 18:15, με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο,

-Στις 19:30, με τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 09:30.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_413.html