[ccpw id="136103"]

Ο πανεπιστημιακός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας προκαλεί εκ νέου, αυτή τη φορά εντός του Κοινοβουλίου

Λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την κοινοβουλευτική συζήτηση για το πόρισμα της Novartis, με αντικείμενο την παραπομπή ή μη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο Βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου, χρησιμοποιώντας αγοραίες εκφράσεις και χειρονομίες, με κατεύθυνση τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Με δεδομένη και την πολιτική βαρύτητα της υπόθεσης, η αποστροφή του βουλευτή «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κωλ… σας ανοικτή …να» προκάλεσε την έκρηξη των υπολοίπων συναδέλφων του στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τον Προεδρεύοντα της συνεδρίασης, Θανάση Μπούρα να τον καλεί να αποχωρήσει από την αίθουσα.

Μάλιστα, ο κ. Μπούρας επικαλέστηκε και την επαγγελματική ιδιότητα του βουλευτή, λέγοντάς του πως «είναι απαράδεκτο. 

 

Τον είδα να αποχωρεί και να κάνει μια χειρονομία. Βγείτε και μην προκαλείτε άλλο. Λυπάμαι για την διαγωγή σας. Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου», 

 

…δεδομένου ότι ο κ. Μάρκου εκτός από εθνοπατέρας, είναι και Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οπαδός του αλυσοπρίονου

Παρότι ακαδημαϊκός, αυτό δεν τον εμπόδισε ωστόσο να ταχθεί υπέρ του σπασίματος της πόρτας του Οικονομικού Πανεπιστημίου, μιλώντας στο Θέμα 104,6 τον περασμένο Νοέμβριο. «Οι φοιτητές έκαναν το αυτονόητο, οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίζονται το δεύτερό τους σπίτι», έλεγε τότε στο «Θέμα 104,6», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας, μάλιστα, πως «η απόφαση της συγκλήτου ήταν αυτή που έβαλε λάδι στη φωτιά».

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει, άλλωστε, ο κ. Μάρκου τον περασμένο Νοέμβριο και εντός της Ολομέλειας της Βουλής, όταν στην αντιπαράθεση ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον πρώην προκάτοχό της, Νίκο Φίλη αναφορικά με την επέμβαση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ για τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, ο βουλευτής επικρότησε το σπάσιμο της εισόδου της ΑΣΟΕΕ με αλυσοπρίονο, φωνάζοντας προς την μεριά της κ. Κεραμέως όταν αυτή περιέγραφε τα γεγονότα ότι «και καλά έκαναν!».

“Σιγά τον εγκληματία!”

Εξίσου “εμπρηστικά” σχόλια διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναφορικά με τη σύλληψη του “τοξοβόλου” του Συντάγματος Γιάννη Μιχαηλίδη, εναν εκ των ληστών στο Βελβεντό Κοζάνης μετά τη σύλληψή του από την Αντιτρομοκρατική. 

 

Σχολιάζοντας την εξέλιξη σε τηλεοπτικό πάνελ, παρόντος του στελέχους της ΝΔ, Σάκη Ιωαννίδη, ο κ. Μάρκου ακούγεται να αναφωνεί «σιγά τον εγκληματία τον τοξοβόλο», με τον κ. Ιωαννίδη να σχολιάζει στο twitter:

«Πηγαίνεις σε ένα πάνελ να κάνεις μια σοβαρή κουβέντα και ακούς καθηγητή πανεπιστημίου και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ να λέει για τον “τοξοβόλο” σιγά τον εγκληματία! 

 

Ε μετά από αυτό καταλαβαίνεις, άλλη μια φορά,την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο εγκληματία και την τρομοκρατία», 

 

…για να ακολουθήσει τσουνάμι σχολίων με φόντο την αποστροφή του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Γεωργία Σαδανά
protothema.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_837.html