Ο κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στο Star, είπε ότι στις δύο φωτιές του 2017 σε Κύθηρα και Μάνη, ότι ο Καπέλιος «πήρε τα αεροπλάνα και τα πήγε στο χωριό του».

«Με στήσανε χωρίς εναέρια σε δυο πυρκαγιές. Δεν υπήρχε άλλη φωτιά εκείνη την ημέρα. Τα πήρε και τα πήγε στο χωριό του για μια φωτιά σε κάτι ξερόχορτα»,

…είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλειάδης μάλιστα σχολίασε πως έκανε 20 κλήσεις για την φωτιά στην Μάνη και πήρε απάντηση μόνο στην τελευταία…

«Για τη Μάνη, του τηλεφώνησα πάνω από 20 φορές. Τις πρώτες 19 δεν μου απάντησε και μου τα έστειλε πριν τη δύση του ηλίου. Έκαναν μια ρίψη», σχολίασε.

Φωτιά σε Κύθηρα και Μάνη: Ο Βασιλειάδης αδειάζει τον Καπέλιο

Δείτε απόσπασμα από το βίντεο

Δείτε και το ρεπορτάζ του Αντένα

Βασιλειάδης: Ηξερε τι γίνεται ο Τόσκας

Ο πρώην υπαρχηγός της πυροσβεστικής, κατηγόρησε μάλιστα και τον τότε αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, υπεύθυνο για την Πυροσβεστική, Νίκο Τόσκα πως γνώριζε το τι συμβαίνει. «Ο φίλος μας ο Τόσκας με αποστράτευσε… Τα ήξερε όλα, τον είχα ενημερώσει τρεις φορές», σημείωσε.

«Τόσα χρόνια τραβώ έναν Γολγοθά, που μόνο η οικογένεια και οι φίλοι τον ξέρουν. Ηθική δικαίωση, επιτέλους», συνέχισε ο κ. Βασιλειάδης.

Την είδηση ότι εναέρια μέσα δεν εμφανίστηκαν, επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης.

«Εγώ το μόνο που γνωρίζω είναι ότι ζητούσα περισσότερα εναέρια μέσα και τα εναέρια μέσα δεν υπήρχαν. Και το σημαντικότερο είναι ότι στην περίοδο εκείνη δεν υπήρχε άλλο μείζον συμβάν πυρκαγιάς», ανέφερε για την φωτιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιέργειες στα Κύθηρα o δήμαρχος, ο οποίος σημείωσε πως σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά.

Δείτε όλο το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=qC1mkR2BaXc

Υπαρχηγός Γκούρμπατσης: Δέχτηκα κι εγώ απειλές για μετακίνηση

Εξίσου σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που έκανε στο κανάλι και ο πρόεδρος του Εθελοντικού Σώματος Πυροσβεστών Αναδασωτών, Νίκος Σαχινίδης. Ο κ. Σαχινίδης κάνει λόγο για «μεθόδους μαφίας» με σκοπό να «κρυφτούν» λάθη. 

«Η μαφία αυτή είναι μεγάλη. Αν δε προσκυνήσεις τον Δον Κορλεόνε δε θα πάρεις μετάθεση», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και Δικαστικός Πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, Ανδριανός Γκούρμπατσης, είπε πως και ο ίδιος δεχόταν απειλές για δυσμενή μετάθεση.

«Είχα δεχθεί και εγώ απειλές. Και εγώ είχα δεχθεί τότε ότι θα με μηνύσουν ότι θα μετακινήσουν και άλλα πράγματα», ανέφερε στο Star.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/3_21.html

Share.