Τα πεπραγμένα της συγκεκριμένης εισαγγελέως είναι γνωστά και είχαν επισημανθεί τότε, σε πρώτο χρόνο. Τι έκανε;

Το βασικότερο. Συνέταξε κατηγορητήριο με βάση καταθέσεις που και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής θα τις έβαζε στο αρχείο.

Δηλαδή έθιξε την τιμή και την υπόληψη δέκα πολιτικών -μεταξύ των οποίων και δύο πρώην πρωθυπουργοί- με γελοία στοιχεία.

Όλα τα υπόλοιπα, έχουν αποκαλυφθεί στην πορεία.

Αψευδέστερος μάρτυρας της συμμετοχής της εισαγγελέως στην πολιτική σκευωρία που «έστησαν» οι παρακρατικοί μηχανισμοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι η πολιτική προστασία που της παρέχει σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει για την υπερασπιστική θέση της.

Μάλιστα, σεσημασμένος ρυπαρογράφος της εφημερίδας «ΑΥΓΗ», την συγκρίνει με τον Χρ. Σαρτζετάκη της υπόθεσης Λαμπράκη.

Άνοια; Παράνοια; Πανικός;

Όλα μαζί;

Το επιχείρημα τους απολύτως προβλέψιμο.

«Ποιος δικαστικός λειτουργός θα ξανασχοληθεί με σκάνδαλα πολιτικών, μετά την δίωξη της Τουλουπάκη;»

Η απάντηση εξίσου προβλέψιμη.

Αν τα σκάνδαλα είναι υπαρκτά, ουδείς δικαστικός θα φοβηθεί να τα αποκαλύψει.

Αν όμως πρόκειται να συμμετάσχει σε μια πολιτική συνωμοσία, τότε ας παραδειγματιστεί από την τύχη των επίορκων συναδέλφων του.

Όσο φθοροποιός είναι για τους δημοκρατικούς θεσμούς η συγκάλυψη, αλλά τόσο καταστροφική είναι και η πολιτικο-δικαστική πλεκτάνη.

Πάντως την σκυτάλη της υπεράσπισης της εισαγγελέως την παρέλαβαν από τα έντυπα της Δεξιάς συνιστώσας, τα στελέχη και τα έντυπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ του τρόπου που χειρίζεται την σκευωρία Novartis η Δεξιά συνιστώσα και του τρόπου που την χειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δεξιά συνιστώσα προσπαθεί να προκαλέσει ρήγμα μέσα στην Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας τον Α. Σαμαρά πως παρασέρνει τον πρωθυπουργό σε μια εκδικητική πολιτική που οξύνει το πολιτικό κλίμα.

Δηλαδή, δεν υπάρχει σκευωρία, δεν συνωμότησαν κάποια στελέχη της τότε κυβέρνησης κατά του Πολιτεύματος, αλλά όλα αυτά οφείλονται στην εμπάθεια και στην ρεβανσιστική διάθεση του πρώην πρωθυπουργού.

Προφανώς οι εκπρόσωποι της Δεξιάς συνιστώσας, κάποιοι εκ των οποίων είχαν άμεση συμμετοχή στην σκευωρία, θα ήθελαν τα θύματα τους να τους ευλογήσουν κιόλας. Τώρα που ήρθε η ώρα της πληρωμής διαμαρτύρονται.

Η δημιουργία ρήγματος μέσα στην Νέα Δημοκρατία είναι το τελευταίο καταφύγιο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Δεξιάς συνιστώσας του. Και σε αυτόν τον σχεδιασμό εντάσσεται και η γνωστή δήθεν χειραγώγηση του πρωθυπουργού από τον Α. Σαμαρά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι πιο απλά.

Στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται λόγω των συνεχών αποκαλύψεων, δεν έχουν περιθώρια για σύνθετες πολιτικές. Κατευθείαν υπερασπίζονται την κυρία Τουλουπάκη.

Απροκάλυπτα, ανενδοίαστα.

Άλλωστε η κυρία εισαγγελέας «πάει πακέτο» με τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Από την στιγμή που καλύπτουν πολιτικά τον δεύτερο, δεν μπορεί να αφήσουν ακάλυπτη την πρώτη. Και έτσι βυθίζονται όλο και πιο πολύ στην σκευωρία που αυτοί έστησαν.

Τώρα καταλαβαίνουν τι σημαίνει το εμβληματικό πλέον «θα τους πάω μέχρι τέλους».

Και είμαστε ακόμα στην αρχή!

Σάκης Μουμτζής
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_694.html

Share.