Πριν από 2,5 χρόνια περίπου, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017 δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον Γιάννη Στουρνάρα. 


Μου είπε ότι κάποιοι δημοσιογράφοι διέρρεαν ότι η Εισαγγελεύς Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη έχει πέσει πάνω σε μία τεράστια υπόθεση που αφορούσε στη Novartis και εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Μεταξύ αυτών που τα ονόματα κυκλοφορούσαν ως εμπλεκομένους μου είπε ότι είχαν και το δικό του και το δικό μου και άλλων.

Θυμάμαι τον εαυτό μου να του λέει:

«τί λες ρε Γιάννη εμάς που κόψαμε την δαπάνη 1δις € και που οι Φαρμακοβιομήχανοι μας έβριζαν σε όλες τις εκλογές που τα είχαν βρει με τον Σύριζα; Ανοησίες σου λένε…»

Τόσο αφελής ήμουν…διότι πάντα πίστευα ότι ο καθαρός και έντιμος δεν έχει να φοβάται απολύτως τίποτε και ότι οι Εισαγγελείς αποκλείεται να έβλεπαν την δουλειά μου στο Υπουργείο και να μήν καταλάβαιναν αμέσως το γελοίο των καταγγελιών.

Όσο όμως οι μέρες περνούσαν οι φήμες εντείνονταν και σύντομα άρχισαν να κυκλοφορούν και άλλα ονόματα εμπλεκομένων…

Μερικές μέρες αργότερα την ώρα που έκοβα την πίτα μου στο Ξενοδοχείο Κάραβελ μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας, έσκασε η είδηση…φάκελος στην Βουλή με καταθέσεις «μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος» κατά εμού και άλλων 9 κορυφαίων πολιτικών κλπ κλπ

Από την αρχή καταλάβαμε το στημένο της ιστορίας.

Μία μέρα πριν το Documento είχε δημοσιεύσει αυτούσιες τις «καταθέσεις» που κανείς δεν γνώριζε υποτίθεται και οι δικηγόροι μας τράβαγαν τα μαλλιά τους από τα νομικά σφάλματα που είχε διαπράξει η Εισαγγελέας.

Όμως η Κοινωνία διψούσε για τιμωρία πολιτικών και οι δικονομικές αβλεψίες κανέναν δεν ενδιέφεραν πλην ημών.

Δεν έχω την πρόθεση εδώ να αναλύσω την ουσία της σκευωρίας, άλλωστε και η συζήτηση στην Βουλή για το πόρισμα θα διαφωτίσει την Κοινή Γνώμη θα πω μόνον ότι η σημερινή μέρα είναι μία ημέρα Δικαίωσης.

Δεν χαίρομαι που ασκήθηκε Δίωξη για τόσα αδικήματα στην κα Τουλουπάκη, δεν χαίρομαι για κανέναν άνθρωπο όταν μπλέκει, αλλά η σημερινή εξέλιξη θα δώσει την ευκαιρία όχι σε μένα αλλά στην Δημοκρατία μας να κλείσει τις πληγές που άνοιξε στο Σώμα της το μεγαλύτερο Παραδικαστικό κύκλωμα της ιστορίας μας.

Σεβομαι το τεκμήριο της αθωότητας της κυρίας Τουλουπάκη και πραγματικά έχω αγωνία να ακούσω την δική της εξήγηση γιατί παραβίασε τόσους νόμους στην προσπάθεια της να μας καταστρέψει (κυρίως εμένα, τον Λοβέρδο, τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα)

…όμως πιστεύω ότι σε μία Δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της η ιδέα ότι ένας Εισαγγελέας μπορεί ανεξέλεγκτος να σπιλώνει ανθρώπους παραβιάζοντας ακόμη και το Σύνταγμα δεν είναι ανεκτή.

Χαίρομαι που επιτέλους η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφάσισε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και η ίδια ανεμπόδιστη να ξεκαθαρίσει αυτή την ζοφερή υπόθεση και πιστεύω ότι στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια.

Στο μέτρο που με αφορά και απευθυνόμενος σε σας που όλα αυτά τα χρόνια δεν πιστέψατε καμμία από αυτές τις αθλιότητες, κοιτώντας σας στα μάτια σας λέω ένα μεγάλο Ευχαριστώ!

Μου δώσατε την Δύναμη να μείνω όρθιος απέναντι σε μια σκευωρία που μόλις πριν λίγο καιρό συνειδητοποίησα σε πόσο μεγάλο κίνδυνο είχαμε βρεθεί έχοντας απέναντι μας ένα οργανωμένο σύστημα που δεν σταμάταγε σε κανένα ψέμα μπροστά στην απόφαση τους να μας καταστρέψουν για να διατηρήσουν την εξουσία.

Ευτυχώς όμως ο Ελληνικός Λαός τους κατάλαβε πέρυσι στις 07 Ιουλίου και η Δικαιοσύνη απερίσπαστη από έξωθεν παρεμβάσεις θα κάνει την δουλειά της.

Υγ: Δημόσιο Ευχαριστώ χρωστώ σε δύο ανθρώπους, στον Κυριάκο Μητσοτάκη που με στήριξε από την αρχή σε αυτή την περιπέτεια χωρίς αστερίσκους πιστεύοντας στην εντιμότητα μου .ν Αντώνη Σαμαρά του οποίου η υπόσχεση ότι θα τους πάει μέχρι τέλους έγινε σκοπός ζωής, όχι για μας αλλά για την Δημοκρατία μας.

Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_322.html

Share.