[ccpw id="136103"]
«Κουτί» ήρθε στην ομάδα Τσίπρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ η εξέλιξη με την απόφαση του νέο-σουλτάνου Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά από μουσείο σε τζαμί, προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων χριστιανών και διαμορφώνοντας τους υλικούς όρους για να αγκαλιάσει η Τουρκία τη βαθιά Ανατολία, στην οποία, άλλωστε, ανήκει.

Η θεαματική αλλαγή της ατζέντας και οι ανάγκες προσανατολισμού της κυβέρνησης στα νέα δεδομένα έδωσαν λίγο χώρο στον κ. Τσίπρα να ηρεμήσει .ν παρακοιμώμενο του Νίκο Παππά να βγάλει το κεφάλι από το νερό και να πάρει βαθιά ανάσα.

Οι δύο τους αναζητούσαν μανιωδώς τρόπο για να ξεφύγουν από τα μανταλάκια που τους κρέμασαν ο Μιωνής και ο Καλογρίτσας κι η υπόθεση της Αγίας Σοφίας ήταν η ιδανική απόδραση.

Τα προβλήματα ξεκινάνε από την ώρα που τόσο ο Μιωνής όσο και ο Καλογρίτσας (ειδικά ο δεύτερος) «έχουν κόψει αλυσίδα» και δεν χάνουν ευκαιρία να δηλώσουν σε όλους τους τόνους τη στέρεη απόφαση τους να πάνε τις ιστορίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν, μέχρι το τέλος και να βάλουν στο κάδρο των εξελίξεων τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, για τη συμμετοχή του οποίου σε κεντρικό, μάλιστα, ρόλο δεν έχουν την παραμικρή αμφιβολία, ο καθένας για τη δική του υπόθεση.

Κι αν η υπόθεση Μιωνή – Παπαγγελόπουλου έχει και μια διπλωματική διάσταση, άρα υπαρκτή την πιθανότητα να κυριαρχήσουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις, ο Χρήστος Καλογρίτσας εμφανίζεται παντού «να τρώει σίδερα» για τον πάλαι ποτέ πολυαγαπημένο του ΣΥΡΙΖΑ και για τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην καταστροφή της ζωής του και της οικογένειας του.

Για τον κ. Καλογρίτσα δεν συζητείται καν η άμεση, κυριαρχική εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα σε όσα συνέβησαν με τα κανάλια, τα βοσκοτόπια και τη μεταφορά εκατομμυρίων από την CCC για την περιβόητη τηλεοπτική άδεια, συνεπώς δεν τίθεται κανένα θέμα να αποστεί τώρα ή στο άμεσο μέλλον από όσα δηλώνει ή περιγράφει στις μηνύσεις του.

Το σημαντικότερο; Είναι έτοιμος να ξιφουλκήσει κατά πάντων και να μην υπολογίσει ούτε κουμπαριές, ούτε άλλες υποχρεώσεις. Λέγεται, μετ’ αιτάσεως, ότι για την απόφαση του «να μην αφήσει σε χλωρό κλαρί» τον Τσίπρα, τον Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ενημερωθεί ο κ. Σπίρτζης (κουμπάρος του και βασικός παράγοντας της μετεωρικής ανόδου του κ. Καλογρίτσα, μέσω του δανεισμού από την ATTICA BANK), αλλά και ο κ. Καμένος (κουμπάρος του και αυτός).

Ο Καρδιτσιώτης επιχειρηματίας διάγει μια φάση τη ζωής του, που έχει πάρει μεγάλες και οριστικές αποφάσεις και είναι έτοιμος να τινάξει στον αέρα όλα τα αφηγήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Εμφανίζεται με επαρκή στοιχεία στα χέρια του, ώστε να αποκαλύψει, στις πραγματικές τους διαστάσεις, όλες τις συμφωνίες που έκανε και τις υποσχέσεις που πήρε, να περιγράψει καθαρότατα τις βασικές στοχεύσεις των συμφωνιών αυτών, δηλαδή τη δημιουργία του SYRIZA CHANNEL και να επιβεβαιώσει τις συναντήσεις του με ισχυρούς οικονομικά παράγοντες, ως απεσταλμένος του Μαξίμου, προς αναζήτηση κεφαλαίων από επιχειρηματίες είτε πρόθυμους, είτε ευρισκόμενους υπό δικαστική πίεση.

Στη δεύτερη περίπτωση (στις σχεδιασμένες και κατά παραγγελία δικαστικές πιέσεις) είναι έτοιμη να αποκαλυφθεί η συνεργασία Παπαγγελόπουλου – Μαξίμου (Τσίπρας – Παππάς) στην κατασκευή διώξεων, με απειλές κατά τη ελευθερίας και της περιουσίας επιχειρηματιών, ώστε αυτοί να αποδειχθούν ευεπίφοροι σε πιέσεις, υπό το βάρος ενδεχόμενων δικών για κακουργηματικές πράξεις, σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς ούτε ένα στοιχείο.

Ο Καλογρίτσας διαμηνύει παντού ότι οι καιροί που συμφώνησε να χρησιμοποιηθεί, για να υλοποιηθούν τα φαραωνικά σχέδια του δίδυμου Τσίπρα – Παππά για τον έλεγχο της πολιτικής ζωής της χώρας, μέσω του ελέγχου των ΜΜΕ και μέσω των διώξεων σε πολιτικούς αντιπάλους και ανυπάκουους επιχειρηματίες, πέρασαν ανεπιστρεπτί και δεν επανέρχονται.

Το υλικό που έχει στα χέρια του είναι συγκλονιστικό και θα παρουσιάζεται συνεχώς στο επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε ο επιχειρηματίας να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την οικογένεια του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στη διαδικασία αυτή πηγές από το περιβάλλον του επιχειρηματία αναφέρουν ότι έχουν ενημερωθεί οι κουμπάροι του για να απέχουν από κάθε προσπάθεια να τον μεταπείσουν, καθώς για τον κ. Καλογρίτσα, το θέμα τώρα είναι η επιβίωση και η οικογένεια απέναντι στις μεθοδεύσεις μιας «συμμορίας».

Ο κ. Μιωνής, από τη δική του πλευρά, «τηγανίζει» τον Νίκο Παππά και το Μαξίμου με τον τρόπο που αυτός επιλέγει, έχοντας στα χέρια του, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παρουσιάζονται για τις δραστηριότητες του «γιου της δρακογενιάς» στην Κύπρο, ατράνταχτες αποδείξεις για όσα ισχυρίζεται και δημοσιοποιεί.

Και οι δυο (Μιωνής και Καλογρίτσας) πολύ δύσκολα θα πάψουν να αποτελούν τον βασικό πονοκέφαλο του κ. Τσίπρα και του κ. Παππά και να διαμορφώνουν τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Η επάνοδος της επικαιρότητας στην εσωτερική πολιτική σκηνή αναμένεται εξαιρετικά θορυβώδης και απειλεί ευθέως τον κ. Τσίπρα με νέες ομφαλοσκοπήσεις, καθιστώντας τον αιχμάλωτο υποθέσεων, τις οποίες ο ίδιος «παράγγειλε» και πλέον του γύρισαν μπούμερανγκ.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_614.html