Με πόρισμα-φωτιά ο εισαγγελέας ΑΠ Ευάγγελος Ζαχαρής παραγγέλλει την άσκηση δίωξης εις βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς για κατάχρηση εξουσίας

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση-σκευωρία Novartis.

Μετά από 14 μήνες έρευνας των εισαγγελέων Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη, το πόρισμά τους παραδόθηκε την Πέμπτη, 9/7, στον προϊστάμενο εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη.

Μάλιστα, το πόρισμα παραδόθηκε ιδιοχείρως στον κ. Ιωαννίδη, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στην οικία του και την επομένη, Παρασκευή 10/7, δεν προσήλθε στην Εισαγγελία, προφανώς για να μην υπάρξει διαρροή του περιεχομένου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», στο πόρισμά τους οι δύο εισαγγελείς παραγγέλλουν την άσκηση δίωξης εις βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, κυρίως για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας αλλά και για όλα τα άλλα αδικήματα για τα οποία είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Η τύχη των άλλων δύο συνεργατών της, επίκουρων εισαγγελέων στην Εισαγγελία Διαφθοράς, Ντζούρα και Μανώλη, θα κριθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο, όπου θα καταλήξει ο φάκελος πολιτικών και μη προσώπων και θα αξιολογηθεί η δράση τους συνολικά στην εν λόγω υπόθεση.

Σε εκκρεμότητα είναι ακόμη το ζήτημα της Εισαγγελίας που θα ασκήσει τυπικά τη δεδομένη δίωξη κατά της Ελ. Τουλουπάκη, επειδή η ως άνω εισαγγελέας υπηρετεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Το πιθανότερο είναι να επιληφθούν της υπόθεσης οι Εισαγγελίες Πειραιώς ή Ευβοίας.

Α.Α.
iapopsi.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/novartis.html

Share.