Η κ. Σουλτάνα Ελευθεριάδου δεν είπε μόνον ότι ο Σβώλος είναι γνωστός υποστηρικτής της Δεξιάς. Αυτό, ας πούμε, πως είναι θέμα πολιτικής εκτίμησης.

Οταν είσαι βουλευτής ενός κόμματος που θέλει να αλλάξει τον κόσμο μουντζουρώνοντας ζαρντινιέρες στην Πανεπιστημίου, ο Αλέξανδρος Σβώλος, που δεν είχε ποτέ χρησιμοποιήσει σπρέι, όπως μας διδάσκει η Ιστορία, μπορεί να σου φαίνεται ύποπτος για δεξιά απόκλιση.

Είπε κάτι ακόμη ωραιότερο.

Προκειμένου να μας πείσει ότι ξέρει απέξω κι ανακατωτά τον Σβώλο, ανακοίνωσε με νόημα πως κι αυτή ώς το 2012 ήταν ΠΑΣΟΚ.

Τρέχα γύρευε που λένε, όμως βουλευτής είναι η κ. Ελευθεριάδου και επειδή είναι βουλευτής δεν δικαιούμεθα να μην ξέρουμε τι κρύβεται πίσω από τις τυφλές στροφές του νου της.

Οσο για εκείνο το «κύριος» με το οποίο στόλισε το όνομά του θα μπορούσε να είναι και θέμα ύφους. «Ποιος είναι αυτός ο κύριος τον οποίον επικαλείται ο πρωθυπουργός;».

Στο κάτω κάτω και τα φαντάσματα δεν χάνουν τα δικαιώματά τους. Οφείλεις να τους απευθύνεσαι στον πληθυντικό και να μην ξεχνάς πως είναι «κύριος» ή «κυρία».

Και τώρα ας σοβαρευτούμε.

Εντάξει, ξέρουμε ότι η διαφορά της σημερινής Αριστεράς από την ιστορική Αριστερά είναι πρώτα απ’ όλα διαφορά μορφωτικού επιπέδου. Το έχουμε εμπεδώσει και δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζουν συνέχεια.

Μένει να εμπεδώσουμε ότι δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ο όγκος της αμορφωσιάς της.

Δεν ξέρουν ούτε τη δική τους ιστορία.

Βρέθηκαν εκεί όπου βρίσκονται χωρίς να ενδιαφέρονται να μάθουν πώς βρέθηκαν εκεί όπου βρίσκονται.

Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με τον οποιονδήποτε κύριο Σβώλο. Της φτάνει που είναι βουλευτής η κ. Ελευθεριάδου. Το χαίρεται, το διασκεδάζει, κι αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Είναι αυτή η Αριστερά;

Ή μήπως είναι κάτι άλλο το οποίο όλοι αυτοί διακινούν λαθραία;

Κάτι άλλο, το οποίο κάποια στιγμή θα εμφανιστεί για να διώξει τους λαθρεμπόρους από τον ναό;

Τι σχέση έχει η Αριστερά της σημερινής βουλευτού με την Αριστερά του Σβώλου;

Λυπάμαι που θα το πω, και με όλον τον σεβασμό στην ιστορική Αριστερά, αλλά η σημερινή Αριστερά είναι η συνέχειά της.

Η ιστορική Αριστερά γέννησε το απολίθωμα του ΚΚΕ, γέννησε και το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οπως η κατάχρηση της εξουσίας εκφυλίζει τις δυναστείες, έτσι εκφυλίζει και τις ιδέες. Η κατάχρηση της εξουσίας την οποία απολάμβαναν οι ιδέες της Αριστεράς σε όλες τις δεκαετίες της μεταπολίτευσης οδήγησαν στον εκφυλισμό τους.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο πρίγκιπας των Παπανδρέου, Γιώργος ο Μικρός, αισθάνεται τόση οικειότητα με την Αριστερά της Σουλτάνας Ελευθεριάδου.

Μιλούν την ίδια γλώσσα.

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
kathimerini.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_494.html

Share.