[ccpw id="136103"]
Ουρές παρατηρούνται από το πρωί στις τράπεζες.

Ολος ο κόσμος σπεύδει να ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να… υποδεχθεί το δώρο που ζητά ο Γιάνης Βαρουφάκης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που ήθελε να δημιουργήσει παράλληλο τραπεζικό σύστημα το 2015 και να παίζει με τα εναλλακτικά χρήματα και τα παράλληλα νομίσματα, βρήκε τη λύση για την κρίση που έρχεται λόγω κοροναϊού.

Όπως είπε, η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να τυπώσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ και να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε πολίτη 2.000 ευρώ, κάθε μήνα, μέχρι να νικηθεί ο ιός.

Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα καθώς θα υπάρχει ροή ρευστού στην αγορά.

Επειδή, όμως, η κρίση δεν θα διαρκέσει ένα μήνα, αυτό σημαίνει ότι θα τυπώνονται 750 δις ευρώ συνεχώς και θα μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων 2.000 ευρώ για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Αν π.χ. ξεκινήσει από τον Αύγουστο η εκτύπωση χρήματος μέχρι τα Χριστούγεννα θα πρέπει να μπουν στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς περί τα 10 χιλιάρικα.

Κι αν έχουμε και νέο κύμα πανδημίας να το κάνουμε εσαεί το κόλπο. Μάλιστα μπορούμε να κατασκευάσουμε έναν ιό σε κινεζικό εργαστήριο έτσι ώστε να μη χάσουμε ποτέ το διχίλιαρο.

450 εκατομμύρια είναι οι κάτοικοι της Ευρώπης, μια χαρά λοιπόν.

Πάνω από 4 τρισεκατομμύρια θα τυπωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο και θα μοιραστούν χωρίς καμιά διάκριση. Δύο χιλιάρικα κι εγώ, δύο και ο ζάμπλουτος Γερμανός ή Ιταλός.

 

Είναι βαθύτατα πολιτικό κι έχει να κάνει με το ό,τι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι οικονομολόγος.

Και είναι πρώην υπουργός, είναι και νυν αρχηγός κόμματος.

Προτείνει, λοιπόν, να πέσουν αφειδώς λεφτά από το αεροπλάνο και όποιος στέκεται από κάτω να τα πιάνει.

Μου θυμίζει την εικόνα από τη σειρά «Παρά Πέντε» που η ζάμπλουτη Ντάλια πετάει από την ταράτσα ξενοδοχείου 500ευρα και γίνεται χαμός στην Αθήνα.

Ετσι, λοιπόν, ο Βαρουφάκης βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της Ευρώπης. Και του κόσμου ολάκερου θα έλεγα…

Θα φτιάξουμε καμιά 10αριά εκτυπωτήρια και θα τυπώνουμε χρήμα που θα το δίνουμε σαν μόνιμο μισθό στους πολίτες της Ευρώπης.

Ετσι, θα αυξηθεί η κατανάλωση, θα πέσει χρήμα στην αγορά κι όλα καλά κι όλα ωραία.

Ούτε λόγος για τις πληθωριστικές τάσεις. Ούτε κουβέντα για το γεγονός ότι ανά τους αιώνες πολλοί είχαν αυτή τη φαεινή ιδέα, όμως το χρήμα πρέπει να αντανακλάται και σε αξία.

Ούτε συζήτηση για διατηρήσιμη ανάπτυξη, θέσεις εργασίας καλά πληρωμένες, αύξηση της κατανάλωσης μέσα από ένα ευρύ αναπτυξιακό σχέδιο.

Αλλά, αυτές οι θεωρίες βρίσκουν ευήκοα ώτα. Είναι τόσο απλές ή μάλλον απλοϊκές ιδέες που τις ακούει κάποιος με ελάχιστη γνώστη στη λειτουργία του οικονομικού συστήματος που λέει: «Να μια υπέροχη ιδέα. Τυπώστε ρε χρήμα να φάει ο κόσμος ψωμάκι».

Το ’κανε κι ο Τραμπ άλλωστε, μοίρασε άπαξ κάτι λίγα αλλά δεν το συνέχισε…

Όμως, γιατί μόνο 2.000 ευρώ; Γιατί όχι περισσότερα; Τζάμπα είναι και θα σωθεί και η παγκόσμια οικονομία. Εύγε, λοιπόν, στον Βαρουφάκη, αλλά μην είναι τσιγκούνης. Ας είναι λίγο γαλαντόμος να γεμίσουν χρήμα οι λογαριασμοί μας στις τράπεζες.

Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί χρεοκόπησε η χώρα το 2015. Και ύστερα λέμε γιατί θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας το μνημόνιο εκείνου του καλοκαιριού.

Βασίλης Σ. Κανέλλης
in.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_631.html