Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς;

Νέες ισχυρές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό, οι οποίες έρχονται, για να προστεθούν στη δίνη των ηχογραφημένων συνομιλιών Παππά-Μιωνή και των αποκαλύψεων στην Προανακριτική Επιτροπή, πυροδοτεί η κατάθεση του επιχειρηματία, Χρήστου Καλογρίτσα και οι αναφορές του στον πρώην υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μέγαρο Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία… στριμώχνουν στα σκοινιά των πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας… καθαρές απαντήσεις στα μείζονα ερωτήματα που έχουν προκύψει, με “γαλάζια” στελέχη να κάνουν λόγο για “λειτουργία παρακράτους” από τον ΣΥΡΙΖΑ και “πρακτικές μαφίας”.

Από τη δομή των απανωτών δημόσιων τοποθετήσεων, είτε αυτές προέρχονται από κυβερνητικούς παράγοντες, είτε από την οδό Πειραιώς, γίνεται εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας τοποθετείται στο… κάδρο των πολιτικών ευθυνών.

Ο στενότατος συνεργάτης του στα χρόνια της αντιπολίτευσης και της διακυβέρνησης Κουμουνδούρου βρίσκεται καταμεσής ενός… κυκλώνα, ο οποίος, εκ των πραγμάτων, προκαλεί τριγμούς και εντός του ΣΥΡΙΖΑ,

…ενώ όσο ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει την οδό της…αφωνίας για τον Νίκο Παππά, τόσο οι βολές αποκτούν μεγαλύτερη οξύτητα,

…αποδομώντας πλήρως το… περιλάλητο “ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς”, που πλέει σαν…καρυδότσουφλο στην καταιγίδα όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

“Πριν βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο “μαγαζί”, όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων ανατριχιαστικών για τη Δημοκρατία μας πληροφορούνται οι Έλληνες.

Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για εικονικές συμβάσεις, εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια και για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ ή όλα γίνονταν με την έγκρισή του για να δημιουργήσει καθεστώς; 

Αντί να λέει λόγια του αέρα, περιμένουμε σήμερα τις απαντήσεις του”, τόνισε, σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Να υποβάλει μήνυση σε βάρος του κ. Καλογρίτσα για συκοφαντική δυσφήμηση, εάν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του, κάλεσε τον Νίκο Παππά, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε διαφορετική περίπτωση, σημείωσε (Σκάι) ότι πρέπει να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν το κάνει σημαίνει ότι η Κουμουνδούρου αποδέχεται αυτές τις πρακτικές.

Ασφυκτικό πρεσάρισμα

Το γεγονός ότι όσα περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα του “Πρώτου Θέματος” για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα έρχονται και προστίθενται σε χρόνο άμεσο στο κύμα που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις Μιωνή, φέρνει σε δυσχερέστατη θέση τόσο τον πρώην πρωθυπουργό, όσο και τον πρώην υπουργό Επικρατείας.

“Αυτή τη φορά το “μαγαζί” έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. 

Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος.

Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το “μαγαζί”.

Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ.Τσίπρας.

  • Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; 
  • Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; 

Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις”, έλεγαν στην οδό Πειραιώς.

“Οι Έλληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν. 

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του “μαγαζιού”, κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα τρία εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατα της διαπλοκής και η “ανεξάρτητη” δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη “βρώμικη δουλειά” του ΣΥΡΙΖΑ.).

Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος. Ο οποίος, ώ του θαύματος, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης.

Για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία οφείλουν απαντήσεις ο κ. Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς που την έστησαν και όλοι οι εργολαβικά εμπλεκόμενοι.

  • Πήγαν όντως τα τρία εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento; 
  • Πως έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης; 

Η δικαιοσύνη παράλληλα οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές, των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια. Είναι ζήτημα δημοκρατίας”, ανέφερε, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Καλογρίτσας σε δικαστική του αντιδικία με την λιβανέζικη εταιρεία “CCC”, καταγγέλλει τον πρώην υπουργό Επικρατείας και τους άλλοτε…ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου πως επιχείρησαν να επηρεάσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το καλοκαίρι του 2016.

Όπως σημειώνεται, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι είχε λάβει το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ με εικονικό δάνειο από την εταιρεία, προκειμένου να πληρώσει την τηλεοπτική άδεια.

Του Δημήτρη Γκάτσιου

capital.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_236.html

Share.