Νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και της πραγματικής οικονομίας, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης:

-Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις, των οποίων ο τζίρος του πρώτου εξαμήνου είναι κατά 35% λιγότερος από εκείνον του πρώτου εξαμήνου του 2019. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η μείωση της προκαταβολής θα κυμαίνεται από το 30% στο 70%.

-Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Είναι οι επιχειρήσεις, οι οποίες καταγράφουν τουλάχιστον το 50% του τζίρου τους το τρίτο τρίμηνο του έτους. Όλες, δηλαδή, οι τουριστικές επιχειρήσεις δε θα πληρώσουν φέτος προκαταβολή.

-Μισή προκαταβολή θα καταβάλλουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ. Συνολικά, πρόκειται για μία παρέμβαση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου.

-Τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους ενός δισεκατομμυρίου. Αυτή θα αφορά πλέον και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Δηλαδή, ανθρώπους με εποχικά καταλύματα, σε δραστηριότητες του τουριστικού κλάδου. Θα καταβάλλεται με βάση το τζίρο του Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου. “Είναι μία σημαντική ένεση ρευστότητας απολύτως αναγκαία για τις επιχειρήσεις, που θα προσπαθήσουν να κρατηθούν πάνω από το νερό και που χρειάζονται αυτή τη ρευστότητα”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

-Η επιδότηση κατά 60% από την Πολιτεία όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ επεκτείνεται και για τον Αύγουστο και για το Σεπτέμβριο και για τον Οκτώβριο. Η παρέμβαση έχει ύψος περίπου 600 εκατομμύρια.

-Οι εποχικές επιχειρήσεις δε θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος. Είναι άλλα 600 εκατομμύρια.

-Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Δείτε το βίντεο

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/k-35.html

Share.