[ccpw id="136103"]

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος στη συνέντευξή του στο Action 24 .ν Γιώργο Κουβαρά αποδόμησε πλήρως τους ισχυρισμούς του Αλέξη Τσίπρα ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο ’89. 


Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που εκείνη την ταραγμένη περίοδο ως βουλευτής του Συνασπισμού μετείχε με ρόλο εισαγγελέα στη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου Κοσκωτά, χαρακτήρισε πολιτική ύβρη το να συγκρίνει ο κ. Τσίπρας τα όσα συνέβησαν το 1989 με τις τωρινές αποκαλύψεις για τη δράση των υπουργών του.

«Οταν το κόμμα γίνεται ανώνυμη εταιρία εξυπηρέτησης συμφερόντων, τότε αυτό δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις αριστερές αξίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις είπε ότι «σπάει το αποχετευτικό σύστημα του πολιτεύματος».

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς ήταν πραγματικά χείμαρρος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

«Τα περί ηθικού πλεονεκτήματος δεν αποτελούν τίποτα παρά ένα εφεύρημα, μοιράζουν μεταξύ τους τις μετοχές του κράτους και όταν το κόμμα χρησιμοποιεί το κράτος ως λάφυρο πεθαίνει η Δημοκρατία», είπε, καλώντας τον Νίκο Παππά να παραιτηθεί και χαρακτηρίζοντας «καραγκιοζιλίκια» τα περί πολιτικής ευθύνης.

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες με τις κασέτες, σημείωσε ότι μπορεί η πρακτική αυτή να θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ παρακρατική μέθοδος, αλλά και οι ίδιοι την είχαν χρησιμοποιήσει παλαιότερα.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας ότι δεν νοείται πρωθυπουργός να μην γνωρίζει τι συνέβαινε, αλλά και τώρα που έμαθε τα πάντα για Παππά και Παπαγγελόπουλο, ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους καλύπτει.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η πρόσκληση που απηύθυνε προς τους παλαιούς συναγωνιστές, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τους ψηφοφόρους του να αναρωτηθούν τι σχέση έχει ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ με τον παλαιό Συνασπισμό, εάν αναγνωρίζουν την ηθική ακεραιότητα και γιατί συναινούν και ανέχονται καταστάσεις που παραπέμπουν σε πολιτικά κακέκτυπα και παρακρατικές μεθοδεύσεις.

«Οταν βλέπετε ότι μέλη της κυβέρνησης συζητούσαν για διακανονισμό υποθέσεων αυτό θα το πείτε κανονική ή παρακρατική λειτουργία των θεσμών;», διερωτήθηκε ο κ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε ότι «όταν οι θεσμοί λειτουργούν παρακρατικά, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πώς είναι δυνατόν κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο κ. Παππάς και ο κ. Καμμένος, να λένε όσα λένε».

Η έκρηξη Κωνσταντόπουλου κατά του Τσίπρα και των υπουργών του αποτυπώνει πλήρως το κλίμα που επικρατεί εντός της Αριστεράς.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από τον Παππά ενώ απορρίπτουν τους αστείους παραλληλισμούς των τωρινών αποκαλύψεων με το ’89, όπως θέλησε να περάσει ως κεντρική γραμμή ο κ. Τσίπρας.

Ο κλοιός για τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σφίγγει, δεν αντιμετωπίζει μόνο την καθίζηση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις αλλά αμφισβητείται ανοικτά από στελέχη της Αριστεράς, που έχουν μείνει εμβρόντητα από

  • τις αποκαλύψεις των συνομιλιών Μιωνή-Παππά, 
  • τις ατζέντες των υπουργών από τις οποίες βγάζουν ορισμένοι πολλά λεφτά και 
  • τις αλληλοκατηγορίες Παπαγγελόπουλου-Καμμένου.

Είναι η πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ που ο Αλέξης Τσίπρας δέχεται τόσο σκληρή κριτική ενώ βασικές του επιλογές απορρίπτονται από στελέχη όπως ο Φίλης, που επίσης δεν δέχεται τη «θυματοποίηση» του Παππά με επίκληση του 1989.

Το πολιτικό περιβάλλον για τον κ. Τσίπρα δυσχεραίνει, όταν μάλιστα το νέο του αφήγημα βασίζεται στην επιγραφή «Προοδευτική Συμμαχία», που δεν συμβαδίζει με τα όσα του καταλογίζουν παλαιότεροι σύντροφοί του…

Πάνος Αμυράς

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_25.html