[ccpw id="136103"]

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού -πολιτική μήτρα (ή «φύτρα» κατά Α. Τσίπρα) του ΣΥΡΙΖΑ- δεν άντεξε την υπέρτατη πολιτική αγυρτεία που έκανε ο πανικόβλητος τέως πρωθυπουργός.

Ο οποίος, προκειμένου να διασώσει, αν διασώζεται κάτι, από το φθαρμένο πολιτικό του είναι, τόλμησε να μιλήσει για «ριμέικ του βρόμικου ’89».

Τόλμησε ουσιαστικά να αποκαλέσει «σκευωρούς» τον Λ. Κύρκο, τον Χ. Φλωράκη, τον ίδιο τον Ν. Κωνσταντόπουλου, που ήταν ο δημόσιος κατήγορος, και μια σειρά άλλων ιστορικών στελεχών της Αριστεράς.

Ποιος;

Ο «ηγέτης» του οποίου το πραγματικό ηθικό και πολιτικό μπόι δεν έφτανε ούτε μέχρι τον αστράγαλό τους.

Ο «ηγέτης» που «ξέχασε» ότι υπουργός Οικονομικών της τότε «προδοτικής κυβέρνησης» ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Γ. Δραγασάκης, και υπουργός Δικαιοσύνης -παρακαλώ!- ο Φ. Κουβέλης, «ενεργό» στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της τελευταίας κυβέρνησης Α. Τσίπρα.

ΑΣΤΡΑΨΕ και βρόντηξε ο Ν. Κωνσταντόπουλος. Και μίλησε για «συμμορία», για «μαφία», για «εγκληματική οργάνωση».

Ζήτησε δε να γίνει έρευνα εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και της διακυβέρνησής του.

Μίλησε για την παρέα που πίνοντας τα βράδια άκουγε τα ηχητικά προϊόντα που τους προμήθευαν οι «υπηρεσίες», κουτσομπολεύοντας και σχεδιάζοντας μπίζνες και δολοφονίες χαρακτήρων.

Και τα είπε αυτά ένας άνθρωπος που ήξερε και ξέρει «από μέσα» τι γινόταν.

Και τα είπε κάνοντας εικόνα και ηθογραφία αυτά που ο μέσος εμβρόντητος πολίτης άρχισε να καταλαβαίνει βλέποντας το βυθό του αριστερού παρακράτους να βγαίνει στην επιφάνεια .ν αφρό.

Και, απ’ ό,τι άφησε να εννοηθεί, έχει να πει κι άλλα και θα τα πει, αφού αποφάσισε να αρχίσει να μιλάει.

Η «χαριστική βολή» χτύπησε στο «δόξα πατρί» και έκανε το «ηθικό πλεονέκτημα» να ξεψυχήσει στην οθόνη και στην κοινωνία.

ΑΥΤΟ που δεν άντεξε ο Ν. Κωνσταντόπουλος δεν το είχαν αντέξει κι άλλα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ν. Φίλης, ο οποίος αντέδρασε πολύ έντονα στην αγυρτεία που επιχείρησε ο Α. Τσίπρας συκοφαντώντας την Αριστερά και υποδυόμενος το «θύμα».

Είναι δικαίωμα του κ. Τσίπρα να φαντασιώνεται ότι είναι ο οποιοσδήποτε νομίζει πως είναι. Ακόμα και ότι είναι ο «νέος Α. Παπανδρέου». Δικαίωμά του.

Αλλωστε, το δικαίωμα στον πολιτικό αυτοεξευτελισμό είναι αναφαίρετο.

Αυτό όμως που δεν του αναγνωρίζεται, ούτε από τους συντρόφους του, είναι το δικαίωμα της ιστορικής και ηθικής παραχάραξης, προκειμένου να επιβιώσει ο ίδιος.

ΤΟ «ΠΑΡΕΑΚΙ» ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

Γιόρταζε προχθές ο Π. Πολάκης και μάζεψε τους φίλους του σε μια ταβέρνα στο Μοσχάτο. Κι όταν τέλειωσε το γιορτινό τσιμπούσι, ανέβασε ο ίδιος στο facebook φωτογραφίες από τη «μάζωξη». Ηταν ο εορτάζων Π. Πολάκης, ο Ν. Παππάς, ο Κ. Βαξεβάνης, ο Χρ. Σπίρτζης και ο εξάδελφος-αντιπρόσωπος της οικογένειας Γ. Τσίπρας. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις.

Εν προκειμένω, μπορεί να είναι και πέντε χιλιάδες λέξεις, βάσει των πεπραγμένων.

Στην ίδια φωτογραφία

  • ο «διαχειριστής» του «κεντρικού μαγαζιού», 
  • ο «οικογενειακός εκπρόσωπος της ιδιοκτησίας», 
  • το «βαθύ ΠΑΣΟΚ που ξέρει από δουλειές», 
  • το «σκυλί που γάβγιζε» για να παραμένει συντεταγμένο το «καραβάνι» και
  • το πρόθυμο «παιδί για τις δουλειές». 

Ολο το «παρεάκι» που υποδυόταν την κυβέρνηση της «Πρώτη Φορά Αριστεράς» -έλειπαν δυο τρεις και ο «συγκυβερνήτης»-, που αντιλήφθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα του 2015 ως εν λευκώ εξουσιοδότηση για τη σύσταση Α.Ε.

Ολο το «παρεάκι» που έκανε «μετοχικό deal» με τον Π. Καμμένο και, όπως φαίνεται, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του «αριστερού παρακράτους».

Κουτσοπίνοντας τα βράδια, όπως θα έλεγε και ο Ν. Κωνσταντόπουλος,

  • απολάμβαναν τα αγαθά της εξουσίας, 
  • κανόνιζαν τις «δουλειές» και 
  • αποφάσιζαν ποιον πολιτικό αντίπαλο θα εξόντωναν με την πολύτιμη συνδρομή του Ρασπούτιν και του παραδικαστικού που είχε στήσει στη Δικαιοσύνη. 

Μια φωτογραφία, 4,5 χρόνια διακυβέρνησης.

Και με παρόντα έστω και διά οικογενειακού αντιπροσώπου του, «ηγέτη», ο οποίος τα ΗΞΕΡΕ όλα και, όπως λέει η λογική, τα συντόνιζε όλα.

ΥΓ.: Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Ν. Παππάς κάνει τεράστιο κακό στον Α. Τσίπρα. Το δείχνουν οι καθημερινές κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Βοά η κοινωνία. Το λένε φωναχτά πλέον και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν τον απομακρύνει; Τι τους «δένει» τόσο σφιχτά;

Παππάς διαψεύδει…Παππά!

Η πρώτη είδηση είναι ότι υπάρχουν και… «κύκλοι του Ν. Παππά»!

Η δεύτερη είδηση προκύπτει από τη διαρροή που έκαναν οι «κύκλοι» του Ν. Παππά: Ο Ν. Παππάς διαψεύδει τον… Ν. Παππά!

Ο εγκαλούμενος και, όπως φαίνεται, ψευδόμενος στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis τέως υπουργός, επικαλούμενος την πραγματογνωμοσύνη για τη γνησιότητα της συνομιλίας του με τον Σ. Μιωνή, προσπάθησε -πάλι- να κάνει το μαύρο άσπρο. Λέγοντας ότι, όταν μίλαγε για «μαγαζιά» και «πολλά λεφτά», εννοούσε τον… Μιωνή.

Ομως, η αποθορυβοποίηση των ακατάληπτων σημείων του διαλόγου του με τον επιχειρηματία αποκαλύπτει πανηγυρικά ότι ο Ν. Παππάς απλώς προσπαθεί -ακόμα μια φορά- να ξεφύγει ψευδόμενος.

Αλλά ουδείς ποτέ πήγε μακριά ψευδόμενος…

Μόνο ο Τσίπρας τον καλύπτει ακόμα

Σχεδόν όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -με εξαίρεση τον Π. Πολάκη και τον Χρ. Σπίρτζη- αν δεν του επιτίθενται ανοικτά, «αδειάζουν» τον Ν. Παππά. Ε. Τσακαλώτος, Ν. Βούτσης, Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης, Τ. Χριστοδουλοπούλου, άμεσα ή έμμεσα λένε ότι ο Ν. Παππάς αποτελεί το «μεγάλο βαρίδι» για τον Α. Τσίπρα.

Μέχρι και ο Αλ. Φλαμπουράρης και ο Δ. Τζανακόπουλος, που παραμένουν στην «προεδρική φρουρά», ζητούν την απομάκρυνση του Ν. Παππά από το κάδρο.

Στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η πλειονότητα της νέας φουρνιάς των πασοκογενών (Ν. Μπίστης, Π. Παναγιώτου κ.λπ.), που τον αντιμετωπίζουν σαν εμπόδιο για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Κανείς δεν θα ήθελε να είναι στη θέση του Ν. Παππά», λέει ηγετικό στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου
Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου
eleftherostypos.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/07/blog-post_1.html