[ccpw id="136103"]
Ταιριάζει απόλυτα στον διπλό πανικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόλαβαν να καταπιούν το πολυεργαλείο που ακούει στο όνομα Νίκος Παππάς, ήλθε και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Νοβάρτις και τους στέλνει σε ομαδική ψυχοθεραπεία.

Τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι και με το αδίκημα της απιστίας…

Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα: Δεν πρόλαβε να κάνει – σαν καλός κομμουνιστής – την αυτοκριτική του ο Παππάς και ήλθαν οι απανωτές ανακοινώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Από τη μια έχουμε τον Παππά, που από καναλάρχης, μπίζνεσμαν στη Βενεζουέλα και αστροναύτης κατέληξε σε… ψυχοθεραπευτή που «ήθελε να ηρεμήσει έναν άνθρωπο που παραληρούσε» – ούτε ο ψευτογιατρός να ήταν –

…και από την άλλη το πρακτικό της εξωδικαστικής συμφωνίας μεταξύ της Νοβάρτις και του αμερικανικού Δημοσίου, όπου αποκλείεται κάθε συμμετοχή πολιτικού προσώπου!

Δύο πανικοί μαζί είναι πολλοί ακόμη και για τους μετρ του ψεύδους και της διαστροφής. Οπότε κατέφυγαν στα κακά αγγλικά τους με τα… κακά ελληνικά τους!

Και επειδή, όπως έχουμε ξαναπεί, ο Τάκιτος έλεγε πως όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος, άρχισαν θρασύτατα και ψευδέστατα να επιδίδονται σε κάθε είδους στρεψοδικία.

Επίσημα! Με ανακοίνωση του εκπροσώπου Χαρίτση. Ο οποίος δήλωσε πως κάποια τάχα απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου μιλά για «πληρωμές σε ξένους κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Γράφει μάλιστα επί λέξει «το πρόστιμο αυτό επιβλήθει» (sic). Όχι «επιβλήθηκε», ούτε και «επεβλήθη». ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ! Αυτοί μας κυβερνούσαν!

Δεν έμαθαν ελληνικά και γι’ αυτό δεν έμαθαν και καμία άλλη ξένη γλώσσα.

Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η αλήθεια – το αντίθετο δηλαδή από το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα νέα ψέματα για τη Νοβάρτις

Πάμε, λοιπόν να απαριθμήσουμε τα νέα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ – τα φρέσκα κουλούρια ζεστά ζεστά από τον φούρνο της διαστροφής:

Αυτό που ο Χαρίτσης αποκαλεί «δικαστική απόφαση» είναι το πρακτικό του συμβιβασμού για αναβολή δίωξης, όπως το αποκάλεσε και ο Κουβέλης – ούτε μεταξύ τους δεν συνεννοούνται;

Το πρακτικό της συμφωνίας (συμβιβασμού) δεν προέρχεται από κανένα «Δικαστήριο του Νιου Τζέρσει». Πρόκειται για το Εισαγγελικό Γραφείο του Νιου Τζέρσεϊ, το οποίο ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση και να διαβιβάσει το πόρισμά του στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο πρακτικό αυτό, η Νοβάρτις παραδέχεται όλες τις αθέμιτες πρακτικές της και το μεγαλύτερο μέρος του δεν είναι παρά μια τεράστια δήλωση μετανοίας, συνοδευόμενη από σελίδες ομολογιών για το τι έπραξε και σελίδες δεσμεύσεων για το τι δεν θα πράξει η εταιρία στο μέλλον.

Ο «αξιωματούχος» του Χαρίτση και της Τουλουπάκη

Σύμφωνα με το έγγραφο, δύο υπάλληλοι της εταιρίας, ο Υπάλληλος 1 και ο Υπάλληλος 2, πρόσωπα που έχουν ταυτοποιηθεί στις ΗΠΑ, και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι, συνδέθηκαν, συνωμότησαν, συνήργησαν και συμφώνησαν να διαπράξουν τα περιγραφόμενα αδικήματα, χρηματίζοντας «έναν ξένο αξιωματούχο» (foreign official).

Ειδικά αυτήν την παράγραφο επέλεξε αποσπασματικά να στείλει η κ. Τουλουπάκη στη Βουλή στις 26 Ιουνίου, επομένη της δημοσιοποίησης του συμβιβασμού, σε ανεπίσημη μετάφραση, ενώ επί μήνες αρνείτο να στείλει τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών.

Και αυτόν τον «έναν ξένο αξιωματούχο» πήρε ο Χαρίτσης και τον μετέτρεψε σε «κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Με μια ουσιώδη διαφορά: Το πόρισμα το ίδιο όχι μόνο μιλά ξεκάθαρα για διεφθαρμένους «επαγγελματίες υγείας σε κρατικά και δημόσια νοσοκομεία» της Ελλάδας, αλλά και δίνει τον ορισμό του foreign official όπως τον εννοούν το αμερικανικό Τμήμα Απάτης και το Εισαγγελικό Γραφείο. Υπάρχει ειδική παράγραφος γι’ αυτό! Η οποία λέει σαφώς ότι όπου αναφέρεται στο πόρισμα ο όρος «foreign officials», νοούνται «υπάλληλοι αυτών των νοσοκομείων και κλινικών».

Προφανώς δεν πρόκειται για λάθος μετάφρασης. Όλοι γνωρίζουν ότι στις ΗΠΑ «officials» είναι οι κρατικοί αξιωματούχοι και όχι πολιτικοί ή κυβερνητικά στελέχη.

Επιπλέον, όπως συμβαίνει σε όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις, δίδεται και ο ορισμός του όρου HCP – οι οποίοι αναφέρεται ότι χρηματίστηκαν. Πρόκειται για Health Care Providers, δηλαδή παρόχους υπηρεσιών υγείας. Και αυτό αναφέρεται σαφώς στις παραγράφους όπου επεξηγείται η ορολογία. Στην προκειμένη περίπτωση το πόρισμα αναφέρεται σε State Health Care Provider, δηλαδή σε πάροχο υπηρεσιών υγείας, που εργαζόταν σε δημόσιο νοσοκομείο.

Αναφέρεται συγκεκριμένα στο πόρισμα: «”Greek HCP 1,” an individual whose identity is known to the Fraud Section and the Office, was a health care provider (“HCP”), an employee of Greek State-Owned Clinic, and a “foreign official” within the meaning of the FCPA, 15 U.S.C. § 78dd-3(f)(2)(A)».

Δηλαδή: Ο Έλληνας HCP 1, πρόσωπο που η ταυτότητά του είναι γνωστή στο Τμήμα Απάτης . Γραφείο (σ.σ. το Εισαγγελικό), ήταν ένας πάροχος υπηρεσιών υγείας (HCP), ένας υπάλληλος μιας κρατικής ελληνικής κλινικής, και ένας «ξένος αξιωματούχος» με την έννοια που χρησιμοποιούνται οι όροι από τα συγκεκριμένα γραφεία.

Τι δεν καταλαβαίνουν; Για την ακρίβεια τι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν; Το πόρισμα το λέει ξεκάθαρα. Μιλάνε για δύο πρόσωπα γνωστά σε αυτούς, έναν επαγγελματία υγείας και έναν πάροχο υπηρεσιών υγείας σε κρατικά νοσοκομεία.

Όλα τα υπόλοιπα περιγράφουν τις πρακτικές που ακολουθούσε η Νοβάρτις και ειδικά οι δύο υπάλληλοί της. Μάλιστα, η εταιρία συνομολογεί ότι οι υπάλληλοί της είχαν μεν την αποστολή να επηρεάζουν κυβερνητικές αποφάσεις, αλλά ουδαμού αναφέρεται ότι η αποστολή αυτή ευοδώθηκε.

Αυτά τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι περιλαμβάνει το πόρισμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Τρεις ανακοινώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει

Επί αυτού του πορίσματος, εκδόθηκαν τρεις ανακοινώσεις: Του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Νοβάρτις.

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι υπήρξε εμπλοκή κυβερνητικών αξιωματούχων.

Πιστεύει κανείς ότι το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξέδιδε ανακοίνωση χωρίς να αναφέρει αυτό το κρίσιμο στοιχείο; Αν δηλαδή το «στοιχείο» που «ανακάλυψε» ο Χαρίτσης με την βοήθεια της κ. Τουλουπάκη υπήρχε στο πόρισμα θα το παρέλειπε κοτζάμ αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης;

Εδώ οι Αμερικανοί έβαλαν τη Νοβάρτις να λέει ήμαρτον σε κάθε αράδα και να ομολογεί εγκλήματα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και θα παρέλειπαν κάποιον από τους «εγκληματίες»; Και πώς να το παραλείψουν, αφού στη δημοσιότητα θα δινόταν και το πόρισμα;

Απλά, όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχουν.

Αυτά που δεν ερευνήθηκαν

Αυτό που υπάρχει – και πρέπει να διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη – είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε με τίποτε από αυτά με τα οποία ασχολήθηκαν οι Αμερικανοί εισαγγελείς. Δηλαδή με το πραγματικό σκάνδαλο Νοβάρτις, όπως περιγράφεται στο πόρισμα:

-Η χρήση συνεδρίων ως μέσο αθέμιτης επιρροής σε Έλληνες παρόχους υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να συνταγογραφούν το σκεύασμα Lucentis. Τίτλος της συγκεκριμένης αποστολής του Υπαλλήλου 1 και του Υπαλλήλου 2 ήταν «Αύξηση επιρροής σε παρόχους υπηρεσιών υγείας». Αναφέροντας ότι οι Έλληνες πάροχοι υπηρεσιών υγείας «πρέπει να καταλάβουν ότι η συμμετοχή τους σε συγκεκριμένα συνέδρια στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη θα ακυρωθούν αν οι πωλήσεις δεν βελτιωθούν σημαντικά».

-Η χορηγία προς Έλληνες κρατικούς παρόχους υπηρεσιών υγείας συνίστατο σε κάλυψη αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων και τέλη συμμετοχής στα συνέδρια. Για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες σε τέτοια διεθνή συνέδρια το κόστος έφθανε τα 6.000 δολάρια.

Αυτό, λοιπόν, ήταν το σκάνδαλο. Και δεν ερευνήθηκε. Και δεν καταδικάστηκε κανείς. Και η Ελλάδα δεν πήρε δολάριο από αυτά τα εκατομμύρια που βλέπουμε τώρα να πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας σε υπερατλαντική πτήση.

Και τώρα, επειδή τα αδικήματα αυτά είναι πλημμελήματα, υπάρχει το θέμα της παραγραφής.

Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κυνήγησε αυτούς που πράγματι τα πήραν, ώστε η Ελλάδα να έχει στα χέρια της αποφάσεις δικαστηρίων, τότε τι θα της πούμε της Νοβάρτις; Δώσε τα χρήματα τώρα που βγήκε το πόρισμα του συμβιβασμού στις ΗΠΑ επειδή εμείς τότε είχαμε άλλη βρώμικη δουλειά να κάνουμε;

Θα προσπαθήσουμε – κυρίως επειδή οι Αμερικανοί λένε ξεκάθαρα ότι γνωρίζουν τα πρόσωπα που διέφθειραν και διεφθάρησαν.

Και όταν έγινε εξεταστική επιτροπή για τα φάρμακα, δεν κατέληξε πουθενά, η υπόθεση επέστρεψε στην Δικαιοσύνη, αλλά η εισαγγελία κατά της διαφθοράς αγρόν ηγόραζε. Διότι έπρεπε να βρει οπωσδήποτε στοιχεία για τον Σαμαρά, τον Λοβέρδο, τον Πικραμμένο, τον Βενιζέλο, τον Γεωργιάδη, τον Αβραμόπουλο, τον Σαλμά, τον Λυκουρέντζο, τον Στουρνάρα και τον Κουτρουμάνη.

Τσίπρας, το… θύμα του… πατριωτισμού της μίζας!

Και ακόμη και σήμερα που μιλάμε, ο Τσίπρας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Μόλις μας είπε ότι το θέμα της Νοβάρτις είναι σκάνδαλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και σκευωρία στην Ελλάδα – κάνοντας ότι ξεχνά πως αυτά τα δύο είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και οδηγούν στο αυταπόδεικτο συμπέρασμα πως επί δικής του κυβέρνησης αγνοήθηκε το γνωστό και υπαρκτό σκάνδαλο και πάνω του στήθηκε μια πολιτική σκευωρία προς εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων. «Εγώ είμαι ο στόχος», ξαναείπε ο Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κόμματός του.

Γνωστή η μέθοδος της αντιστροφής της πραγματοποίησης και της θυματοποίησης όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων: Βάζουν στο στόχαστρο τους αντιφρονούντες και μετά κλαίγονται και αυτοθυματοποιούνται.

Και γιατί τα έκανε όλα αυτά;

Μα επειδή έπρεπε να πει αυτό που με ανακοίνωσή του διατύπωσε σαφώς το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (6 Φεβρουαρίου 2018): «Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Novartis συγκλονίζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Η εμπλοκή, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών αποκαλύπτει πως το παλιό πολιτικό σύστημα μεταχειρίστηκε τον κρίσιμο για τους πολίτες τομέα της δημόσιας υγείας ως πεδίο για την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων, με αντίτιμο μίζες που ανέρχονται σε αστρονομικά ποσά».

Έπρεπε να μπορεί την ίδια εκείνη ημέρα να μιλήσει ο Τσίπρας για «πατριωτισμό της μίζας», λόγω της στάσης της αντιπολίτευσης έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών – με ειδική αιχμή στον Σαμαρά, που τώρα μέσα στον πανικό τους φθάνουν στο σημείο να μιλούν για πρόθεσή του να κάνει… μπίζνες με τα Σκόπια!

Ποιος; Ο Σαμαράς! Δεν έβρισκαν κανέναν άλλον; Γελάνε και τα τσιμέντα!

Τώρα ένας είναι ο (ηθικός) στόχος: Να λογοδοτήσουν αυτοί που δεν ασχολήθηκαν με τους πραγματικούς ενόχους, αφήνοντας να περάσει κρίσιμος χρόνος ως προς τις παραγραφές. Και η κατηγορία δεν μπορεί να είναι άλλη από την απιστία…

Κι’ αν έχουν πρόβλημα, ας ζητήσουν την βοήθεια του ψυχοθεραπευτή Νίκου Παππά…

Σοφία Βούλτεψη
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/blog-post_726.html