• Ο άσπιλος και αμόλυντος Συνασπισμός δε συνήργησε τότε; 
  • Εξουσιαστικά μόνοι τους το αποφάσισαν οι «Κυρκοφλωράκηδες»; 
  • Οι Δραγασάκης και Κουβέλης δεν ήταν υπουργοί, με τους σημερινούς άνω 45-50 χρόνων οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να χειροκροτούν ενθουσιασμένοι;

Δεν είμαστε ειδικοί για να εμπλακούμε στο αν η καταγραφή συνομιλίας είναι ή όχι παράνομη. Απάντησε ο εισαγγελέας που διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Απλώς θυμίζουμε ότι το πλαίσιο καταγραφής συνομιλίας είχε αυστηροποιηθεί το 2008 με την απόπειρα αυτοκτονίας Ζαχόπουλου και την υπόθεση Vodafone.

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ το κατήργησε με την έλευσή του στην εξουσία, επικαλούμενος λόγους δημοσίου συμφέροντος. 
  • Ένα μήνα προ των εκλογών, με θεσμικό… ήθος, κατήργησε την δική του κατάργηση ! 

Λογικώς το επανέφερε η ΝΔ.

Το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ για τον Νίκο Παππά, και γι’ αυτό που εκλαμβάνεται ως «περιβάλλον Τσίπρα», αλλά προσώρας αιχμές δεν ακούγονται για τον ίδιο.

Αλλωστε θεωρούν ότι αυτή την ώρα προέχει η συνοχή, αφού εκτιμούν πως βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο Μητσοτάκης με όλα αυτά προετοιμάζει κλίμα.

Μα το ότι θα το εκμεταλλευτεί η ΝΔ είναι εύλογο. Ας πούμε και ότι το επεδίωκε.

  • Δεν φανταζόμαστε όμως ότι έστειλε ο Μητσοτάκης τον Παππά να λέει όσα είπε στον Μιωνή. 
  • Ούτε φανταζόμαστε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε στείλει παρακρατικούς ο Μητσοτάκης να υποδυθούν το προσωπικό της θαλαμηγού Παναγοπούλου, όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες του τότε Πρωθυπουργού. 

Αν ήξερε ο Μητσοτάκης τις μυστικές διακοπές του Τσίπρα, αυτό είναι υποτιμητικό για τον πρώην Πρωθυπουργό.
Γράφει το non paper:

«Με παράνομες ηχογραφήσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και με παράνομες παρακολουθήσεις από ιδιωτικούς μηχανισμούς εκπαιδευμένων επαγγελματιών, με ή χωρίς πτυχίο, αλλά που ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά. Αυτό φανερώνει το γεγονός, άλλωστε, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παρακράτος τροφοδοτούσε με υλικό καταγραφών ή παρακολούθησης το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Και συνεχίζει:

«Αφού είχε τη δυνατότητα να βρει πρόσβαση ακόμη και σε φωτογραφικό υλικό που αφορούσε ένα διήμερο διακοπών του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την οικογένειά του, τον Αύγουστο του 18».

Δηλαδή έχει σημασία ο τρόπος και ο χρόνος αποκάλυψης και όχι τα γεγονότα!

Ενδιαφέρουσα άποψη να εκπέμπεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε αρνηθεί να διερευνηθούν οι υποκλοπές που έγιναν στα στελέχη του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου.

  • Τότε κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σημασία ποιος και πως το κατέγραψε, αλλά το περιεχόμενο των συνομιλιών. 
  • Τώρα δεν έχει σημασία το περιεχόμενο των συνομιλιών αλλά ο τρόπος που κατεγράφησαν !

Πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπίσει τα στελέχη του, υπάρχει ένας περιρρέων κύκλος, αφοπλισμένων πολιτικών και ενεργών δημοσιολογούντων, ο οποίος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του.

Μα σε μια εποχή όπου μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται στον ορίζοντα της οικονομίας – άρα και στις ζωές των πολιτών – το πολιτικό σύστημα (εννοούν η κυβέρνηση) αποπροσανατολίζει το λαό με… δευτερεύοντα θέματα;

Οντως οι προβλέψεις είναι ζοφερές, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση άνω του 10% στην Ευρωζώνη, έκρηξη ελλειμμάτων και χρέους. Όμως μονομερείς, απαιτούν μόνο από τη μια πλευρά να το συναισθανθεί.

Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της κατηγόρησε την κυβέρνηση από το Μεσολόγγι : «φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε πέντε μόλις μήνες καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα πέντε χρόνια».

Ένας ακομμάτιστος αλλά ενημερωμένος πολίτης, ωτακουστής των δηλώσεων, θα συνιστούσε στα στελέχη που συνόδευαν τον Αλέξη να τον… ενημερώσουν για την πανδημία. 

Θέλουμε να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τις οικονομικές αιτίες της. Θα τις χρεώνει όλες στην κυβέρνηση.

Εδώ η κα Νοτοπούλου ως υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, βομβαρδίζει καθημερινώς το ρεπορτάζ για τις ευθύνες της κυβέρνησης στην καθίζησή του. Θα πρέπει ίσως κάποιος να ενημερώσει και την ίδια.

Το φθινόπωρο, ο χειμώνας, προβλέπονται δραματικά, ακόμη και αν στέρξει η ΕΕ με το Ταμείο Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αρχίσει να σχεδιάζει τρόπους προστασίας ευάλωτων τμημάτων του λαού.

  • Ωστόσο αυτό τι σχέση έχει με τη διερεύνηση ενδεχόμενης εμπλοκής κυβερνητικών στελεχών σε ενδεχόμενα σκάνδαλα; 
  • Αν αυτά υπάρχουν, γιατί θα πρέπει να αγνοηθούν και να παραγραφούν, με το επιχείρημα της οικονομικής καθίζησης που φέρει η πανδημία;

Γιάννης Σιδέρης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/89.html

Share.