Διαχειριζόταν εκατοντάδες εκατομμύρια πελατών του σε όλο τον κόσμο και είχε τις διασυνδέσεις του, ενώ γνώριζε ένα άγριο διωγμό από το 2010 από την ψεκασμένη Δεξιά.

Θεωρούσαν πως ο Σ.Μιωνή επένδυε χρήματα της Μαργαρίτας Παπανδρέου, κάτι που αποδείχθηκε ψευδές και τιμωρήθηκαν οι συκοφάντες.

Ο Ν.Παππάς, τον Μάιο του 2016 αισθανόταν πανίσχυρος. Οκτώ μήνες μετά την δεύτερη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ουδείς πίστευε πως θα ερχόταν ημέρες χαλεπές. Το μόνο μέλημα των στελεχών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν πώς θα οικοδομήσουν το δικό τους μπλοκ εξουσίας.

Είχαν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Είχαν σχεδόν όλους τους ολιγάρχες με το μέρος τους και είχαν και την ισχύ της εκτελεστικής εξουσίας. Συγχρόνως, σχεδίαζαν πώς θα ολοκληρώσουν την πολιτική κυριαρχία τους ελέγχοντας τα «βοθροκάναλα» της διαπλοκής.

Συνεπώς, ο Νίκος ο Παππάς, αμέριμνος μέσα στην παντοδυναμία του, έκανε την εξομολόγηση του στον Σ.Μιωνή. Οι επόμενες εκλογές ήταν μακριά και μέχρι τότε θα είχαν εξουδετερώσει με «κάθε τρόπο» την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε αυτό το κλίμα ευφορίας ο Νίκος ο Παππάς και η υπόλοιπη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπολόγισαν έναν παράγοντα που τελικά στάθηκε εμπόδιο στους σκοτεινούς σχεδιασμούς τους.

Την δική τους γελοιότητα και ανοησία.

Γιατί για να σχεδιάσεις και να εκτελέσεις με επιτυχία την ολοκληρωτική πολιτική επικράτηση σου, απαιτούνται ικανότητες– που όπως αποδείχτηκε λίγους μήνες μετά, με τις τηλεοπτικές άδειες– δεν τις διέθεταν.

Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εντελώς «της πλάκας». Όντως έριξαν το μαγαζάκι τους έξω. Το χρεοκόπησαν.

Μέσα στην αλαζονεία τού 2016 τους διέφυγε κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό. Πως στις δημοκρατίες είθισται να διεξάγονται εκλογές και εκεί πληρώνονται όλα τα λάθη που τυχόν έχουν διαπραχθεί την προηγούμενη περίοδο.

Και λησμόνησαν και κάτι άλλο. Πως ο χρόνος κυλά πολύ γρήγορα και έτσι το μακρινό τότε 2019, έφτασε χωρίς να το καταλάβουν.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αγνοούσε την λατινική έκφραση «sic transit gloria mundi», καθώς ήταν μεθυσμένη από την αίσθηση της παντοδυναμίας της.

Σήμερα, είμαι σίγουρος, πως ο Νίκος ο Παππάς θα έχει μετανιώσει για την, εκ βαθέων, συζήτηση του με τον Σ.Μιωνή και γι΄αυτό έτρεξε χθες, δρομαίως, στην Ισραηλινή πρεσβεία για να περισώσει ό,τι μπορεί να περισωθεί.

Σήμερα καθίσταται σαφές πλέον, πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από ένα συνονθύλευμα μαρξιστών ιδεοληπτικών ήταν συγχρόνως και ένα τσούρμο ανικάνων ανθρώπων.

Ο ερασιτεχνικός σχεδιασμός των τηλεοπτικών αδειών με το περίφημο Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, η βλακώδης συνωμοσία της Novartis, η παιδαριώδης κατασκευή δήθεν δορυφορικών φωτογραφιών για την τραγωδία στο Μάτι, όλα αυτά φανερώνουν ανθρώπους που στερούνται της κοινής λογικής.

Ακόμα και η χθεσινή δήλωση του Α.Τσίπρα πως η υπόθεση Παππά—Μιωνή προέκυψε για να καλύψει την οικονομική καταστροφή στην οποία μας οδηγεί η κυβέρνηση, αποδεικνύει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

Οι Συριζαίοι είναι οι καλύτεροι «πελάτες» της Νέας Δημοκρατίας. Να τους προσέχετε εκεί στο Μοσχάτο.

Σάκης Μουμτζής
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/blog-post_211.html

Share.