[ccpw id="136103"]
Η διοικητική απειρία ήταν δεδομένη αλλά και αναντίστοιχη με την εμπειρία συνωμοτικής ικανότητας, που είχαν αποκτήσει στον κομματικό τους μικρόκοσμο.

Άλλωστε ήταν η δρακογενιά και η τρέχουσα μικροαστική ηθική δεν ήταν γι’ αυτούς.

Γι’ αυτό και τακίμιασαν εύκολα με τους παρηκμασμένους αντίστοιχους της άλλης πλευράς, που είχαν και αυτοί έφεση στην συνωμοσία, την συνωμοσιολογία και την ενοχοποίηση των αντιπάλων.

Δεν πρέπει να έχουν παράπονο. Τα πλέον επιβαρυντικά στοιχεία για την θητεία τους δεν βγήκαν από την σεναριολογία δημοσιογράφων που τόσο αγαπούν να ελεεινολογούν. Βγήκαν από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και από καταγεγραμμένες συνομιλίες τους.

Ο υπουργός του πρώτου μνημονίου Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι του ζητούσαν να «δώσει» τον Βαγγέλη Βενιζέλο, για να απαλλαγεί των όποιων ευθυνών (που δεν είχε).

Ο Πάνος Καμμένος παραδέχτηκε ότι συνομίλησε με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Ο τελευταίος έκανε λόγο για εκβιασμό του ώστε να προχωρήσει σε ενοχοποιητική κατάθεση κατά του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Συνομιλία που έγινε με την παρέμβαση ενδιάμεσου δημοσιογράφου ιδιοκτήτη site και πρώην εκπομπάρχη – αλλά αυτός ήταν από τους καλούς. Ηταν κατά των μνημονίων και κυρίως φίλος του Πάνου Καμμένου, με τον οποίον συνδιασκέδαζε.

Σε άλλη υπόθεση ο Μαρινάκης αποκάλυψε την επίσκεψη Παππά για να του ζητήσει να δανείσει τον Καλογρίτσα 20,5 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορέσει να πάρει την άδεια καναλιού. Φυσικά υπάρχει καταγραφή, όπως καταγραφή υπήρξε και από τον Ψυχάρη στο μυστικό ραντεβού της γάτας τον Ιμαλαίων. Το Μαξίμου δεν το είχε διαψεύσει, απλώς είχε προειδοποιήσει υπενθυμίζοντας το νόμο που απαγόρευσε τη δημοσιοποίηση της, τοιούτω τρόπω, καταγραφείσας συνομιλίας.

Τα «Παραπολιτικά» δημοσίευσαν συνομιλίες όπου η σύζυγος Καμμένου έδινε εντολές σε αστυνομικούς υπαλλήλους, και μάλιστα τους προέτρεπε να κινηθούν άμεσα για να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος, του ομίλου των Παραπολιτικών. Η ίδια απάντησε ότι η συνομιλία της με τον αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας (άρα υπήρξε συνομιλία) έγινε στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων της ως δικηγόρου.

Χθες έσκασε η μεγάλη βόμβα διασποράς, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα το ηχητικό ντοκουμέντο από την συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Τα «ντεσού» της συζήτησης είναι ήδη γνωστά από χθες.

Κρατάμε την παρότρυνση Παππά προς τον κ. Μιωνή για τη διευθέτηση των δικαστικών εκκρεμοτήτων, αρκεί ο Σταύρος Παπασταύρου να καταθέσει ψευδώς κατά της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Πρωθυπουργού.

Μέσα από τη δαιδαλώδη πλοκή απομονώνουμε την συγκεκριμένη παράγραφο επειδή (όπως και με Παπακωνσταντίνου και Γιαννουσάκη), καταδεικνύει μια εμμονική πρακτική εμπλοκής αθώων, ή ανθρώπων για τους οποίους δεν υπάρχουν στοιχεία, και οι οποίοι πρέπει οπωσδήποτε να ενοχοποιηθούν.

Αν παρεμπιπτόντως θυμηθούμε (έτσι στο άσχετο αλλά συνειρμικά), και τις ηχογραφημένες συνομιλίες των μελών του ΔΝΤ που είχαν δει το φως της δημοσιότητας επί των ημερών τους, οι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να

…αντιλαμβάνονται την πολιτική σαν μια διαρκή μυστική συνωμοτική διεργασία άσκησης πιέσεων και εκβιασμών.

Όμως έσπασε η κρούστα και αναδύεται ένα τεράστιο σκάνδαλο πλεγμένο από πολιτικές μηχανορραφίες και εμπλουτισμένο με χρήματα που «κάποιοι έβγαζαν πολλά» όπως είπε ο Παππάς στον Μιωνή, έστω κι αν σε «διορθωτική» του δήλωση ισχυρίζεται ότι μιλούσε για λεφτά του Σαμαρά και του Παπασταύρου.

Δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι Σαμαράς και Παπασταύρου έβγαζαν λεφτά, αλλά ο ίδιος ο πανίσχυρος υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ εκείνη την εποχή, δεν έκανε τίποτα για να το σταματήσει.

Είχε το μυαλό του στη Μαρέβα…

Το πλέον επιβαρυντικό για τον κ. Παππά είναι ότι στην προανακριτική τα είχε πει διαφορετικά, εξ αυτού και θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέως.

Η δημοσιότητα την οποία έλαβε η συνομιλία, την οποία δεν αρνείται ο Παππάς, απλά τη χαρακτηρίζει «παραποιημένη» και «γελοίο αντιπερισπασμό της ΝΔ», δίνει νέα δυναμική στην υπόθεση και τροχοδρομεί εξελίξεις που θα διεξαχθούν υπό το φως του δημοσίου ενδιαφέροντος.

Η κουρτίνα ανοίγει, τίποτε πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί, και εξ αυτού ξεκινάει ένας Αρμαγεδδών αποκαλύψεων που θα έχει καθοριστικές πολιτικές επιπτώσεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μετριοπαθή στελέχη προβληματίζονται εντόνως μήπως ο Αρμαγεδδών τους κλονίσει συθέμελα.

Γιάννης Σιδέρης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/blog-post_449.html