Ο Νίκος Παππάς ισχυρίζεται ότι ο διάλογος που δημοσιοποίησε, μετά ηχητικού αποσπάσματος, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή είναι παραποιημένος. Αυτό είναι εύκολο να διαπιστωθεί από την τεχνική ανάλυση του αρχείου.

Αργότερα πρόσθεσε ότι όταν μιλάει για «πολλά λεφτά», αναφέρεται στους Παπασταύρου – Σαμαρά. Δεν προκύπτει, τουλάχιστον από αυτά που διαβάσαμε και ακούσαμε.

Αν όμως ο διάλογος δεν είναι παραποιημένος, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι συγκλονιστικά απλό:

στο Μαξίμου γνώριζαν ότι ο Παπαγγελόπουλος είχε στήσει έναν προσωπικό, παραδικαστικό και παρακρατικό μηχανισμό, αλλά δεν του τραβούσαν το αφτί όσο εξυπηρετούσε και τη δική τους ατζέντα.

Και το πρώτο όνομα σε αυτήν την ατζέντα ήταν η Μαρέβα.

Ταυτόχρονα «αγόραζαν» και από τον Ρασπούτιν τα δικόγραφα με τα οποία θα τύλιγαν πολιτικούς αντιπάλους για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους».

Ο Παπαγγελόπουλος, βέβαια, δεν είναι αριστερός. Συνεπώς δεν καλύπτεται από… το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Όμως, συγγνώμη, η περίπτωση του, τουλάχιστον, το προσβάλλει, έτσι δεν είναι;

Διότι, μέχρι στιγμής, στο παζλ της υπόθεσης Novartis-Παπαγγελόπουλου, όπως εξετάζεται από την Προανακριτική, μας έχει δώσει τα εξής:

-Δικαστικοί λειτουργοί καταθέτουν για πιέσεις και χειρισμούς, από πλευράς Παπαγγελόπουλου που στοιχειοθετούν ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Οι ίδιοι καταθέτουν εις βάρος της εισαγγελέως Τουλουπάκη, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις στο χειρισμό της υπόθεσης.

-Από τους περίφημους προστατευόμενους μάρτυρες μας προκύπτει ότι ο ένας αρνείται να μιλήσει και ο άλλος καταθέτει ότι «πιθανολογεί» την εμπλοκή πολιτικών. Δηλαδή η υπόθεση πήγε στη Βουλή βασισμένη σε πιθανολογήσεις για τη διαφθορά πολιτικών. Πρώην προστατευόμενος μάρτυρας (Μανιαδάκης) κατέθεσε ότι εισαγγελείς τον πίεζαν να μιλήσει για πολιτικούς, διαβεβαιώνοντας τον ότι δεν πρέπει να ανησυχεί καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές.

-Τα έγγραφα του FBI για εμπλοκή πολιτικών, πάνω στα οποία στήριξε συχνά την επιχειρηματολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, δεν υπάρχουν πουθενά.

-Ενας επιχειρηματίας καταγγέλλει και καταθέτει ότι δέχθηκε εκβιασμό από παραδικαστικό κύκλωμα υπό τον Παπαγγελόπουλο με δημοσιογραφική και εκδοτική συνδρομή.

Προσκομίζει ηχητικό ντοκουμέντο σύμφωνα με το οποίο η ηγεσία της κυβέρνησης ήταν ενήμερη για τη δράση Παπαγγελόπουλου -τότε ο Νίκος Παππάς ήταν υπουργός Επικρατείας.

Ουσιαστικά η κατάθεση και τα στοιχεία που προσκομίζει ο επιχειρηματίας Μιωνή αφαιρούν από την ηγεσία της προηγούμενης κυβέρνησης το άλλοθι της άγνοιας. 

Αν ο Μιωνή λέει αλήθεια, τότε, συγγνώμη, κάτω από τη μύτη του Αλέξη Τσίπρα λειτουργούσε μία εγκληματική οργάνωση την οποία και ανεχόταν, αν δεν υπέθαλπε, προσδοκώντας ως αντάλλαγμα τα σκαλπ των πολιτικών του αντιπάλων.

Αν το ηχητικό ντοκουμέντο δεν είναι παραποιημένο, ακούμε τον υπουργό Επικρατείας να λέει ότι ένας άλλος υπουργός έχει στήσει κύκλωμα και βγάζει λεφτά. Πολλά λεφτά.

Και ταυτόχρονα ζητάει στοιχεία για τη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με νεότερη δήλωση του, ο Νίκος Παππάς, λέει ότι όταν αναφερόταν σε «πολλά λεφτά», εννοούσε τους Σαμαρά-Παπασταύρου, δείχνοντας προς έγγραφο ιδιωτικής ελβετικής εταιρείας ερευνών, σύμφωνα με το οποίο ο Σταύρος Παπασταύρου μεθόδευσε χρηματοδότηση του Αντώνη Σαμαρά με 2,6 εκατ. ευρώ -σύμφωνα με τη ΝΔ πρόκειται για παλαιότερη αναφορά που έχει αρχειοθετηθεί.

Επί της ουσίας τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ; Ουσιαστικά τίποτα. 

Λέει για τον σύζυγο της Ράικου, η οποία καίει τον Παπαγγελόπουλο. Ο σύζυγος της έλαβε, φανερά και με έμβασμα, ένα πεντοχίλιαρο ως αμοιβή από τη Novartis, όπως και εκατοντάδες άλλοι γιατροί συνάδελφοί του. Αν υπάρξει κανένα σοβαρό ποσό με άλλη διαδρομή, ας μας το πουν να ασχοληθούμε.

Επίσης η Κουμουνδούρου εκδίδει ανακοινώσεις γεμάτες ένταση, αλλά κενές περιεχομένου.

Δεν απαντάει, απλώς, ουρλιάζει περί σκευωρίας.

Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν δύο εκδοχές. 

  • Είτε ο Παπαγγελόπουλος είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση, τις υπηρεσίες της οποίας απολάμβανε το Μαξίμου, 
  • είτε μία άλλη ομάδα κορυφαίων δικαστικών, με τη συνδρομή ενός επιχειρηματία, έστησαν κύκλωμα για να πλήξουν τον πρώην υπουργό και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. 

Τρίτη εκδοχή δεν υπάρχει.

Και βέβαια την ίδια στιγμή αποκαλύπτονται συνομιλίες που υπέκλεψε η ΕΥΠ σύμφωνα με τις οποίες η σύζυγος του Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε και τις κουβεντούλες του με έναν ισοβίτη, ουσιαστικά έδινε εντολές στην ΕΛΑΣ για υποθέσεις που ενδιέφεραν το ζεύγος.

Δυστυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα θα βρεθεί να απαντήσει και αυτός στο ερώτημα που έχει, κατά καιρούς, τεθεί και σε άλλους.

Γνώριζε ή ήταν αφελής; 

  • Αν αποδειχθεί ότι γνώριζε, τότε θα πρέπει να ανατρέξει σε αυτό που του είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος περί εσχάτης προδοσίας. 
  • Αν πάλι αποδειχθεί αφελής, ίσως χρειαστεί να ψάξει για καινούργια δουλειά.

Κ.Γιαννακίδης

protagon

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/blog-post_795.html

Share.