Κατάφερε όμως να δέχεται πυρά ακόμη και από την πλειοψηφία φίλα προσκείμενων δημοσιογράφων και έφερε τον Πάνο Σκουρλέτη να απολογείται έναντι της ΕΣΗΕΑ.

Το απαράδεκτο σποτ που εμφανίζει τους δημοσιογράφους να χρηματίζονται για να στηρίζουν την κυβέρνηση έχει την τύχη που του αξίζει.

Αν εξαιρέσει κανείς τα τρολς του διαδικτύου και κάποια στελέχη όπως ο Π. Πολάκης που το βρήκε εξαιρετικό, ο πολιτικός κόσμος, οι δημοσιογράφοι όλων σχεδόν, των μέσων αλλά στο τέλος και απλοί πολίτες βρέθηκαν να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι χαρακτηριστικό πως πέραν της ρατσιστικής προδιάθεσης του σποτ και της στοχοποίησης ενός ολόκληρου κλάδου, τέθηκε και θέμα αντισημιτισμού. Με μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου να ασκούν σκληρή κριτική στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το περιεχόμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε για μια ακόμη φορά με την πλάτη στον τοίχο.

Και ενώ αρχικά έκανε, μέσω διαρροής, λόγο για «σάτιρα» ασκώντας σκληρή κριτική στην ΕΣΗΕΑ, αναγκάστηκε, διά του Πάνου Σκουρλέτη να ζητήσει συγνώμη λέγοντας πως δεν ήταν στόχος να προσβληθούν οι δημοσιογράφοι.

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλο.

Έναν χρόνο μετά δεν ξέρει ούτε τι κόμμα είναι, ούτε που θέλει να πάει ούτε και με ποιούς θέλει να πάει.

Η κατάσταση στο εσωτερικό του είναι τραγική. Οι συγκρούσεις μεταξύ των διαφόρων φυλών έχουν τρομάξει ακόμη και τον Αλέξη Τσίπρα που επιχειρεί να δείξει αποφασισμένος να προχωρήσει στη διεύρυνση και να αφήσει πίσω όποιους δεν ακολουθήσουν.

Προ ημερών ξεκαθάρισε πως ως… ηγέτης έχει λάβει τις αποφάσεις του και θα τις εφαρμόσει. Και ως ηγέτης που γνωρίζει τι γίνεται στο κόμμα του θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν είχε γνώση του κατάπτυστου και άκρως προσβλητικού σπότ.

Το γεγονός πως κάποιοι άρχισαν να κατηγορούν τον Πάνο Σκουρλέτη, που έχει ευθύνες ως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής έστω και σε αποδρομή, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

Επιβεβαιώνει δε πως το σπότ κατέληξε σε ένα αυτογκόλ μεγάλου μεγέθους και ορατό, δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όλους.

Η συγνώμη Σκουρλέτη αδειάζει και όλους όσοι έσπευσαν να στηρίξουν το σποτ.

Προς απογοήτευση του Παύλου Πολάκη και τον συριζοτρόλς η… σάτιρα δεν πέτυχε στο στόχο της. Αντιθέτως πέτυχε τον ξεσηκωμό δημοσιογράφο που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτυχε όμως και κάτι ακόμη. Να θυμηθούν όλοι το τι έπραξε ως κυβέρνηση η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση στον χώρο του Τύπου. 

Από τη “γάτα των Ιμαλαίων”,

  • το κλείσιμο του Mega 
  • την προσπάθεια να κλείσει ή να περάσει σε ημέτερα χέρια ο ΔΟΛ 
  • μέχρι τα βοσκοτόπια του διαγωνισμού του Νίκου Παππά, 
  • το κυνήγι των δημοσιογράφων και τις… παρακολουθήσεις. 
  • Να θυμίσει υπουργούς που ήθελαν να θάψουν δημοσιογράφους τρία μέτρα κάτω από τη γη.

Με λίγα λόγια κατάφερε να φέρει στη μνήμη την αλλεργία που υπάρχει στο συγκεκριμένο χώρο για την ελευθερία του Τύπου κυρίως, δε, τις στοχοποιήσεις και τις δολοφονίες χαρακτήρων δημοσιογράφων ειδικά την περίοδο πριν το 2015, αλλά και κατά την διάρκεια των 4,5 ετών διακυβέρνησης της χώρας.

Το… τάιμινγκ

Ο χρόνος όμως που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το επίσημο αυτό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ερωτήματα. Συνέβη την ώρα όπου οι συγκρούσεις κορυφώνονται ενόψει συνεδρίου, ενώ η υπόθεση Παπαδημούλη ταλανίζει το κόμμα. 


Για το δεύτερο μόλις χθες ο Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι θα έφευγε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αν μπορούσε εξαιτίας του Παπαδημούλη, δίνοντας συνέχεια στην υπόθεση, ενώ και άλλα στελέχη κρατούν αποστάσεις ακόμη και από το μισοάδειασμα του Αλ. Τσίπρα.

Ως προς το πεδίο των συγκρούσεων ο Αλ. Τσίπρας ξέρει πως δεν είναι εύκολο να ξεφορτωθεί χάριν της Προοδευτικής Συμμαχίας κορυφαία στελέχη. Το 2015 με την κωλοτούμπα μετά το δημοψήφισμα ήταν πιο εύκολο. Η εξουσία κρατούσε το κόμμα ενωμένο. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και το άγχος μεγάλο.

Στο σημείο αυτό πρέπει να προστεθούν και οι αποκαλύψεις για το παρακράτος που είχε στηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν αφορά την υπόθεση με τη σκευωρία της Novartis αλλά παρακολουθήσεις κυκλωμάτων που δρούσαν κατ εντολήν πολιτικών στελεχών. Το δημοσίευμα στην εφημερίδα Παραπολιτικά είναι χαρακτηριστικό, ενώ ήταν γνωστό πως θα υπάρξει αφού είχε προαναγγελθεί από την εφημερίδα.

Στο πλαίσιο αυτό ουδείς δύναται να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα θέμα που θα προκαλούσε αντιδράσεις. 


Δεν είναι η πρώτη φορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ επανάληψη έχει επιλέξει ανάλογες τακτικές, ενώ οι δημοσιογράφοι είναι ένα από τα αγαπημένα του θέματα, όπως και της στενής αυτής ομάδας που χειρίζεται το διαδίκτυο για λογαριασμό του κόμματος.

Ποιός ενέκρινε το σποτ και τη διαρροή;

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι ποιος ενέκρινε το σποτ. Ο Πάνος Σκουρλέτης, που ως Γραμματέας δέχεται ακόμη και φίλια πυρά, είναι υπεύθυνος και η απολογητικού περιεχομένου επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ, όπως και η θέση που κατέχει τον εντάσσει στον κύκλο των προσώπων.

Ο πρόεδρος του κόμματος όμως δεν γνώριζε ; Όταν έχει σχεδόν προαναγγείλει την αλλαγή Γραμματέα στο επικείμενο συνέδριο και δηλώνει πως αυτός αποφασίζει για το τι γίνεται και το τί θα γίνει στο κόμμα, δεν είχε ενημερωθεί ; 

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/blog-post_454.html

Share.