ΟΥΤΕ ΚΑΝ «πύρρειο νίκη» δεν συνιστά το fake έγγραφο που αλίευσαν στο…Διαδίκτυο ο ΣΥΡΙΖΑ και το «παραδικαστικό», προκειμένου να «πανηγυρίσουν» και μάλιστα… έξαλλα για τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να κληθούν από την Προανακριτική ως ύποπτοι οι «συμμέτοχοι». 


Ο πανικός και ο φόβος του ερευνώμενης «εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας» δεν τους επέτρεψαν να καταλάβουν τα προφανή και κρυστάλλινα που περιέχει η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου. Αρκέστηκαν στην ολιγόχρονη καθυστέρηση του επερχόμενου μοιραίου…

Η ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ σοβαρή ανάγνωση της γνωμοδότησης αποκαλύπτει τα εξής ξεκάθαρα για την έρευνα της σκευωρίας της Novartis:

1.Ορθώς καλείται ο κ. Παπαγγελόπουλος για την παροχή έγγραφων εξηγήσεων.

2. Για τα φυσικά πρόσωπα, που πιστοποιείται η ιδιότητά τους ως ύποπτων και πιθανών «συμμετόχων», αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη.

3. Στην παρούσα φάση, αυτά τα πρόσωπα είναι ύποπτα και δεν μπορούν να εξετασθούν από την Προανακριτική ως μάρτυρες -όπως ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά ούτε και ως ύποπτοι, γιατί αυτό θα γίνει -αν και όταν γίνει- από τη Δικαιοσύνη.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ όλα αυτά; Σημαίνουν ότι, αν ασκηθεί δίωξη κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, αυτομάτως η υπόθεση μεταφέρεται στο Δικαστικό Συμβούλιο ΚΑΙ για τα φυσικά πρόσωπα-«συμμετόχους».

Ακόμα και υποθέσεις που τα αφορούν και τυχόν έχουν αρχειοθετηθεί, ανασύρονται εξίσου αυτομάτως και ανοίγουν ξανά οι φάκελοι.

Ο λογικά σκεπτόμενος πολίτης θα αναρωτηθεί «προς τι οι πανηγυρισμοί τότε;». Και από τον ΣΥΡΙΖΑ και απ’ όσα φυσικά πρόσωπα εμπίπτουν στην κατηγορία των «συμμετόχων». Είτε τα τρία που είναι ήδη γνωστά είτε αυτά που εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθούν με την πρόοδο της έρευνας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ μάλλον είναι απλή. Ανακουφίστηκαν πρόσκαιρα. Κέρδισαν λίγο χρόνο. Κάτι είναι κι αυτό, αλλά ουσιαστικά δεν είναι τίποτα.

Γιατί, αν όπως λένε πηγές της Προανακριτικής, η υπόθεση ως προς τον Δ. Παπαγγελόπουλο «είναι δεμένη», είναι θέμα χρόνου η παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Και αμέσως μετά θεωρείται βέβαιη και η εξέταση των υπόπτων ως «συμμετόχων». Αν το νερό θα μπει στ’ αυλάκι, «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον». Πόσω μάλλον, όταν τ’ αυλάκι γίνεται ποτάμι και χείμαρρος.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ η αντίδραση-ανακούφιση όσων υπολόγιζαν ότι θα εξεταστούν πιο σύντομα ως ύποπτοι.

Αδικαιολόγητη και πανικόβλητη όμως η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού όλα δείχνουν ότι η αλήθεια δεν μπορεί πλέον να μη λάμψει. Και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα τερτίπι η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως του ελληνικού κράτους…

ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΜΟΝΟΣ Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ…

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Χαρίτσης, μετά από 72 ώρες εκκωφαντικής σιωπής, βρήκε ένα περιφερειακό ΜΜΕ, το «DION TV», για να παράσχει μια αναιμική στήριξη στον άνθρωπο που έχει αναστατώσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις επιδόσεις του στο real estate.

«Ο κ. Παπαδημούλης, ένας άνθρωπος με μακρά πολιτική διαδρομή, με δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ξεκαθάρισε πως ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια», είπε ο κ. Χαρίτσης! «Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι»…

Αμφισβήτησε κανείς τη νομιμότητα των ενεργειών του κ. Παπαδημούλη; Ουδείς. Αυτά που αμφισβητήθηκαν είναι η συνέπειά του, η ηθική υπόσταση των πράξεών του και η έμμεση συμμετοχή στην εμπορευματοποίηση του μεταναστευτικού, με πλειοδοσία… ανθρωπισμού και… αλληλεγγύης.

Επ’ αυτών ο κ. Χαρίτσης προτίμησε να σιωπήσει. Και καλώς. Γιατί αυτό το θέμα έχουν θέσει πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ -προεξάρχοντος του Στ. Κούλογλου- «ό,τι είναι νόμιμο είναι ηθικό και για την Αριστερά»;

Η ζημιά που έχει προκαλέσει ο Δ. Παπαδημούλης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι και μεγάλη και ορατή διά γυμνού οφθαλμού.

Κι όμως, ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά στρουθοκαμηλίζει. Δείχνοντας να μην έχει αντιληφθεί ακόμα πόσο «φθαρμένο προϊόν» είναι και πόσο βαθιά έχει πέσει στην ηθική απαξίωση και την πολιτική ανυποληψία.

Ολοι στην Κουμουνδούρου το λένε μεταξύ τους, αλλά δεν το ομολογούν δημοσίως. Μόνο ο Γ. Μπαλάφας βγήκε χθες και είπε ότι «δεν θα έκανα ό,τι ο Παπαδημούλης».

Ακόμα και ο Ν. Βούτσης το μόνο ουσιαστικά που βρήκε να πει ήταν ότι ο Δ. Παπαδημούλης «έδωσε τις δικές του εξηγήσεις και ερμηνείες, οι οποίες δεν απαντήθηκαν από τους κατηγόρους του, που τον έχουν στοχοποιήσει με αυτήν την υπόθεση, ως προς το χαρακτήρα της νομιμότητας των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία έχει»…

Το καλύτερο που είχε ο τέως πρόεδρος της Βουλής για τον επιχειρηματία σύντροφό του ήταν να πετάξει κι αυτός την μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας για ΑΛΛΟ θέμα.

Αυτό όμως όχι μόνο δεν ανακουφίζει τον Δ. Παπαδημούλη. Μάλλον πρέπει να τον ανησυχεί περισσότερο…

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ «ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ»

Μάλλον βιάστηκαν να ψάχνουν ημερομηνίες όσοι δεν κατάλαβαν τι ακριβώς είχε πει προχθές ο Γ. Γεραπετρίτης. Χθες φρόντισε ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης, μεταξύ σοβαρού και αστείου, να κάνει να καταλάβουν κι όσοι δεν κατάλαβαν.

Μιλώντας με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στην επίσκεψη του στο Ισραήλ, είπε «εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι»…

Ο υπαινιγμός του πρωθυπουργού ότι βιάστηκαν όσοι πήραν τοις μετρητοίς το «μετά την 1η Ιουλίου» του Γ. Γεραπετρίτη είναι απολύτως σαφής. Αλλωστε, και το τέλος Ιουλίου ή το τέλος Αυγούστου παραμένουν «μετά την 1η Ιουλίου».

Ο Κ. Μητσοτάκης όμως αποσαφήνισε ακόμα περισσότερο κάτι που είχε πει ήδη ο στενός συνεργάτης του. Απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις να σχολιάσει τα σενάρια περί ανασχηματισμού, είπε με σαφήνεια «χρησιμοποιείτε λάθος λέξη. Η σωστή είναι διορθωτικές κινήσεις».

Το μήνυμα παραμένει μονότονα το ίδιο.

Προς μεν τους υπουργούς συνεχίστε τη δουλειά σας, οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και διορθωτικές. Προς δε τους επίδοξους υπουργούς, μη «σπρώχνεστε», δεν θα χωρέσουν πολλοί…

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου
eleftherostypos.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/novartis_17.html

Share.