[ccpw id="136103"]
Η νέα αποκάλυψη που αφορά αγορές του 2019 προκάλεσαν την… σιωπή του προέδρου του κόμματος και την πλήρη κάλυψη του μέσω δήλωσης του εκπροσώπου του, ο οποίος απάντησε . ερώτημα περί νομίμου και ηθικού.

Το λεγόμενο… ηθικό αριστερό πλεονέκτημα υπερίσχυσε, αφού ουδείς δικαιούται να το αμφισβητεί και η δήλωση του Αλ. Τσίπρα ότι «φροντίζουμε, πάντα και με επιμονή, η εικόνα τού καθενός από μας, είτε αφορά σε οικονομικά ζητήματα είτε σε διαπροσωπικές σχέσεις είτε, βέβαια, σε πολιτικές απόψεις, να είναι μια εικόνα καθαρότητας, διαφάνειας και αφοσίωσης στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας» δεν ισχύει πια.

Και ναι μεν στελέχη όπως ο Δ Μπαλάφας άφησαν αιχμές κατά του Δ. Παπαδημούλη, όπως είχε αφήσει και την πρώτη φορά ο Στ. Κούλογλου, εντούτοις η σιωπή του Αλ. Τσίπρα έδωσε το σύνθημα.

Κάτι που και ο Ν. Φίλης εκτίμησε στηρίζοντας πρώτος τον επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκάθαρη. Την αποτύπωσε ο Αλέξης Χαρίτσης μόλις χθες.

Λέγοντας ότι ο Δ. Παπαδημούλης είναι στέλεχος «με μακρά πολιτική διαδρομή, με τη δήλωσή του έδωσε πλήρεις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ό,τι έχει πράξει έχει γίνει με απόλυτη διαφάνεια».

Είχε προηγηθεί και το ανάλογο μασάζ του Αλέξη Τσίπρα προς τον Στέλιο Κούλογλου ώστε να μην υπάρξει νέα αντίδρασή του, δεδομένου ότι πληροφορίες τον έφεραν ως και διατεθειμένο να παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα Παπαδημούλη τον οποίο είχε αδειάσει με δημόσια δήλωσή του μετά την αποκάλυψη που αφορούσε στην πρώτη δόση ακινήτων τα οποία είχε αγοράσει το 2018.

Μετά και τη δήλωση του Αλ. Χαρίτση είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει πλήρως τον Δ. Παπαδημούλη και δεν εκτιμά πως υπάρχει ηθικό θέμα.

Διότι θέμα νομιμότητας ως προς την δυνατότητα αγοράς ακινήτων και ενοικίασής τους σε ΜΚΟ και πρόσφυγες ουδείς έθεσε. 


Το ίδιο και ο Αλ. Τσίπρας, αφού καμία προσκείμενη σε αυτόν και το περιβάλλον του πηγή δεν αναφέρθηκε σε δυσφορία και μηνύματα του προέδρου του κόμματος.

Φυσικά η πλήρης κάλυψη προϋποθέτει και την υιοθέτηση των επιθέσεων κατά της Ν.Δ. με τη λογική πως τα στελέχη της δεν δικαιούνται να ομιλούν διότι χρωστούν σε… τράπεζες. 


Υ.Γ. Ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και σε άρθρο του Guardian για να δείξει πως και τα διεθνή ΜΜΕ γράφουν για το θέμα των διαφημίσεων και τη σκανδαλώδη διαχείριση πόρων, αποφεύγοντας να διευκρινίσει πως πρόκειται για άρθρο-άποψη έλληνα δημοσιογράφου που αναπαράγει τις θέσεις και τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τα όσα γράφουν τα τρόλς του Διαδικτύου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να θέσει και θέμα μειωμένης αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη.

Τάσος Ευαγγελίου
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/blog-post_377.html