Σταθερό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα διατηρεί ποσοστό άνω του 40% και διαφορά 16.9% από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή σταθερή διατηρείται η μεγάλη διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό».

 


Ακόμα, αυτοί που δηλώνουν ικανοποιημένοι με την απόδοση της κυβέρνησης είναι οριακά περισσότεροι από αυτούς που δεν είναι ευχαριστημένοι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO.

Όσον αφορά τον κοροναϊό, που έχει φέρει τα πάνω – κάτω στη ζωή μας, οι πολίτες παρουσιάζονται μοιρασμένοι όσον αφορά στο μέλλον, ενώ την ίδια στιγμή ένας στους δυο θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Open.

Επίσης, το ζήτημα της έλευσης των τουριστών στη χώρα μας φαίνεται να προβληματίζει τους πολίτες, αφού το 89% να πιστεύει ότι θα πρέπει οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κοροναιό.

Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπροστά στην απειλή για μεγάλη οικονομική κρίση πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο καταργούν τα περιοριστικά μέτρα πιο γρήγορα απ’ ότι πρέπει, βάζοντας την οικονομία πάνω από την υγεία.

Ακόμα, αναφορικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, το 70% πιστεύει ότι η κυβέρνηση μπορεί να τα διευρύνει, τη στιγμή που το 16% πιστεύει ότι έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/open.html

Share.