Αγαπητή υπουργέ Παιδείας. Περάσατε τέσσερις σχετικά δύσκολες μέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών της Βουλής την περασμένη εβδομάδα. Τηρουμένων των αναλογιών θα περάσετε και άλλες δύο εξίσου δύσκολες στην Ολομέλεια.

Λογικά δεν θα ξανακούσετε ότι τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο είναι «δάκτυλος» των Αμερικανών. Ούτε παρόμοιες ανοησίες.

Θα ακούσετε σίγουρα όμως για τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν χωρίς εκπαίδευση εδώ και έναν μήνα που άνοιξαν τα σχολεία, λόγω της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος.

Και ξέρετε κάτι; Δίκιο έχουν αυτοί που σας το λένε. Ετσι ακριβώς είναι.

Ευσυνείδητοι καθηγητές σε όλη την χώρα πηγαίνουν στην τάξη, τοποθετούν το λαπτοπ ή το τάμπλετ στην έδρα και ξεκινούν το μάθημα. Κάνουν κανονικά μάθημα.

Και περιμένουν να δουν αν θα μπει κανένας από τους μαθητές τους είτε στην τάξη είτε στο link. Και προσπαθούν φιλότιμα να βοηθήσουν τα παιδιά να πάνε καλά στα μαθήματα και να μην προστρέχουν στα φροντιστήρια.

Υπάρχουν χιλιάδες τάξεις, ειδικά στην επαρχία, που αυτός ο ηρωικός καθηγητής που αποφάσισε να πάει στην τάξη να κάνει το μάθημα και να δώσει την ευκαιρία και στα παιδιά που μένουν σπίτι να το παρακολουθήσουν που είναι μόνος.

Μόνος και στην τάξη μόνος και στην «ψηφιακή τάξη». Να παίρνει απουσίες γνωρίζοντας πως δεν έχει καμία σημασία.

Γιατί εσείς κυρία Κεραμέως δεν αντέξατε στο bullying της αξιωματικής και όχι μόνο αντιπολίτευσης. Δεν αντέξατε στο bullying των συνδικαλιστών.

Και κάνατε τις εξής δύο κινήσεις: Στείλατε εγκύκλιο στα σχολεία με τη λέξη «δύναται» για τη ζωντανή αναμετάδοση. Και επιτρέψατε στον καθένα με μια απλή δήλωση να μην πάει σχολείο.

Αφήσατε ξεκρέμαστο δηλαδή αυτόν τον ήρωα της εκπαίδευσης που κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.

Τον κάνατε βορά στους συναδέλφους του που το μόνο που επιδιώκουν είναι το όνειρο (της πλειοψηφίας; της μεγάλης πλειοψηφίας; ενός ικανού αριθμού;) του δημοσίου υπαλλήλου: να πληρώνεται και να κάααααθεται. 

Τους αφήσατε έρμαιο των αστοιχείωτων και αμόρφωτων συναδέλφων τους που σαν το διάβολο, θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων για να μην γίνει ποτέ αξιολόγηση στα σχολεία.

Ναι κυρία Κεραμέως, αυτοί θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων για να μην αλλάξει τίποτα στην δημόσια εκπαίδευση.

Εσείς τη δώσατε;

Μαρία Νταλιάνη
protagon

ΥΓ. Τα βιβλία των φοιτητών έφτασαν στα σπίτια τους 2 εβδομάδες πριν την έναρξη της εξεταστικής!

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/blog-post_724.html

Share.