Και φυσικά ένα πρόσωπο που συκοφαντείται “επαγγελματικά” από ένα δικαστικό και δημοσιογραφικό παρακράτος που εδώ και τρία χρόνια τον έχει όμηρο χωρίς να του έχουν απαγγελλθει κατηγορίες.

Τον έλεγαν συνεργάτη των μαυραγοριτων για τα αντισηπτικά. Σε χρόνο ρεκόρ, αύξησε την εγχώρια παραγωγή με τις παρεμβάσεις του, και έριξε τις τιμές άμεσα.

Το ίδιο και για τις μάσκες, όπου τον ρωτούσαν στα κανάλια 100 φορές την μέρα. Σαπίζουν οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ τώρα.

Σε χρόνο ρεκόρ συνέταξε όλα τα οικονομικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Και πάντα συμπλήρωνε άμεσα τις ελλείψεις, σε ΚΑΔ, πλατφόρμες, δικαιολογητικά.

Είναι ο Υπουργός που έχει επιβάλλει ρεκόρ προστίμων σε τράπεζες και μεγάλες εταιρίες για παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού, πάντα υπέρ του καταναλωτή.

Κάθε μέρα διαβάσω στα ΜΜΕ για υπογραφή νέων Επενδύσεων, που ξεμπλοκαρει με εύστοχες νομοθετικές πρωτοβουλίες του, που σπάνε την γραφειοκρατία της διαφθοράς και δίνουν ασφάλεια δικαίου στους νέους επενδυτές.

Το Ελληνικό, όσον αφορά την μεριά του κράτους, το έχει “καθαρίσει” σε χρόνο dt, και όλοι οι χρόνοι αδράνειας οφείλονται μόνο σε δικαστικές διενέξεις που είναι φορσέ. Αλλά και για το Ελληνικό διαβάζω πως 15 Ιουνίου ξεκινάνε τα έργα κατεδάφισης.

Είναι, το έχω ξαναπεί, απο τους ελάχιστους υπουργούς που δεν έχει το κόμπλεξ, και αποδίδει το δίκαιο στους αντιπάλους του.

Και για την Πέρκα πόσες φορές έχει πει για τις προσπάθειες της στο Ελληνικό, και μόλις προχτές πάλι για τον Δραγασακη και το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις.

Στον Γαπ για την συμμαχια Ελλάδας Ισραήλ, και το open gov, ή στον Λοβέρδο για το έργο του στο Υγείας. Δεν χρειάζεται να πω με τι λόγια μιλάει για τον Νομο Διαμαντοπούλου ή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εθνικιστή τον χαρακτηριζουν, αλλά είναι από εκείνους του κορυφαίους υπουργούς, που συνεχώς τονίζει πως δεν πρέπει να τσιμπάμε στις προκλήσεις της Τουρκίας. Και πως οχι, δεν θα έκανε τα καραγκιοζιλικια του Καμμένου πάνω από τα Ίμια.

Θύμα δεκάδων εμπρησμων οι επιχειρήσεις του, αλλά είναι από εκείνους που εκφράζονται με εξαιρετικά απόλυτο τρόπο εναντίον της βίας και της αυτοδικίας, συχνά βάζοντας τα και με το ακροατήριο του. Χαρακτηριστική η εκπομπή του με την οποία καταδικάζει αηδιασμένος όχι μόνον την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, αλλά τα βάζει και με σχολιαστές των εκπομπών του που την επικροτουσαν.

Αν κάθε κυβέρνηση της μεταπολιτευσης είχε έναν τουλάχιστον Αδωνι Γεωργιάδη στις τάξεις της, με την παραγωγικοτητα και την φιλοτιμία του, η Ελλάδα θα είχε αποφύγει πολλά και θα είχε πετύχει περισσότερα.

Ένας πολιτικος που δουλεύει από μικρός, ορφανός πολύ νωρίς δυστυχώς, από κανένα τζάκι, και που δεν φοβήθηκε ποτέ το πολιτικό κόστος.

Έβαλε σε πολλούς τα γυαλιά εθνικής ευθύνης όχι μόνο όταν ψήφιζε το πρώτο μνημόνιο, αλλά και όταν παρέδιδε την βουλευτική και υπουργική του έδρα.

Και όταν χρειάστηκε να στηρίξει Πρόεδρο στο κόμμα του, δεν πήγε με το κατεστημένο και τους βαρόνους της ΝΔ, άλλα στήριξε το outsider, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.

Ε, πιστεύω πως αν δεν του αξίζουν συγχαρητήρια για πολλά από τα παραπάνω, τουλάχιστον αξίζει μια πιο στοχευμενη κριτική.

Αυτά τα λίγα, ως υποχρέωση απέναντι σε έναν πολιτικό, που όπως είπα, γίνεται ο εύκολος στόχος για να πάρουν τζάμπα εύσημα προοδευτισμου διάφοροι επαγγελματίες τεμπέληδες.

Manos Epitropakis

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/blog-post_706.html

Share.