[ccpw id="136103"]
Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα από τα έγγραφα του FBI που διαβίβασε χθες στη Βουλή ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ι. Αγγελής.

Και έτσι καταρρέει με πάταγο ακόμα ένας μύθος που συντηρούσαν το «παραδικαστικό» και η συμπεριφορά της κ. Τουλουπάκη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν «μυστικά όπλα»

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ του FBI δεν έχουν τίποτα άλλο παρά πληροφοριακό υλικό και σε καμία περίπτωση στοιχεία, τα οποία μάλιστα να προκύπτουν από… «αμερικανική έρευνα». Κατασκευασμένος μύθος και η «αμερικανική έρευνα» και τα «στοιχεία» της.

Oπως φαίνεται, αναγορεύτηκαν σκοπίμως σε κάτι άλλο απ’ αυτό που πραγματικά είναι, προκειμένου να στηθεί το σενάριο της σκευωρίας.

Είναι χαρακτηριστικό π.χ. ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι διαβαθμισμένα ούτε «άκρως απόρρητα». Ως εκ τούτου, αποδεικνύονται έωλοι και ελέγξιμοι οι ισχυρισμοί που είχε προβάλει η κ. Τουλουπάκη προκειμένου να μην τα διαβιβάσει στη Βουλή και έπρεπε να δοθούν εξαρχής στην Προανακριτική Επιτροπή.

ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ, επίσης, πως έχει γίνει καταφανώς αποσπασματική και επιλεκτική χρήση (ένα είδος… «κοπτορραπτικής») αναφορών σε πολιτικά πρόσωπα, χωρίς την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία «αφηγήματος» και πολιτικών εντυπώσεων. Κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο από πρόθεση και δόλο.

Εντύπωση προκαλούν, επίσης, δύο γεγονότα που αποκαλύπτονται από τα έγγραφα που διαβίβασε χθες ο κ. Αγγελής:

1. Τα 10 πολιτικά πρόσωπα, όλως τυχαίως, αναφέρονται για πρώτη φορά στο τελευταίο έγγραφο που απεστάλη από τις αμερικανικές αρχές!

2. Από την όποια έρευνα έκανε το FBI δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος πολιτικών προσώπων. Τα πολιτικά πρόσωπα ενεπλάκησαν από την εδώ έρευνα.

Η αλληλουχία των γεγονότων και το τελικό αποτέλεσμα αποδεικνύουν τη σκευωρία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ κατεύθυνση συνηγορεί και το ότι το πληροφοριακό υλικό των εγγράφων του FBI στηρίζεται σε δύο προστατευόμενους μάρτυρες – πρώην στελέχη της Novartis.

Από την περιγραφή προκύπτει πως ο ένας -τουλάχιστον- είναι κοινός μάρτυρας και στην ελληνική έρευνα. Αυτός ο «μάρτυρας» έχει καταθέσει διαφορετικά στοιχεία στις ΗΠΑ (αποσκοπώντας και σε οικονομικό όφελος), με τα οποία δεν εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα. Αντιθέτως, με τις καταθέσεις του στο «παραδικαστικό» εμπλέκει τα 10 πολιτικά πρόσωπα! Ενώ ο ίδιος αρνήθηκε επίμονα -όταν κλήθηκε από την Προανακριτική-, σε επανειλημμένες ερωτήσεις που δέχθηκε, ότι έχει συνεργαστεί για την υπόθεση με εγχώριες ή αλλοδαπές αρχές!

Η ανύπαρκτη αξιοπιστία του εν λόγω μάρτυρα ίσως είναι το μικρότερο πρόβλημα.

ΚΑΘΩΣ από τα έγγραφα που διαβίβασε ο κ. Αγγελής προκύπτει πλήθος βαριών ερωτημάτων για τους χειρισμούς της κ. Τουλουπάκη. Η οποία

  • ακύρωσε την επίσημη δικαστική συνδρομή με τις ΗΠΑ, 
  • φέρεται να έκανε παράτυπες συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους, 
  • βάφτισε ως «άκρως απόρρητα» αδιαβάθμητα έγγραφα και 
  • προχώρησε σε επιλεκτική συρραφή πληροφοριών, 

…δημιουργώντας μια παραπλανητική και ανύπαρκτη -βάσει στοιχείων- εικόνα.

Στο πλαίσιο της ίδιας ερευνητέας συμπεριφοράς έθεσε παράνομα σε καθεστώς προστασίας τουλάχιστον ένα μάρτυρα, αν και γνώριζε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές, αποσκοπώντας σε οικονομικό όφελος και αδιαφόρησε προκλητικά για τη διερεύνηση του πραγματικού σκανδάλου, που αφορούσε το χρηματισμό χιλιάδων γιατρών.

Η ΘΕΣΗ της κ. Τουλουπάκη θεωρείται από δικαστικούς κύκλους, αλλά και πηγές της Προανακριτικής, ήδη «πολύ βεβαρημένη», με πρώτο το ενδεχόμενο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. 

Ομως, «πίσω» της υπάρχουν πολιτικοί υποβολείς και εντολείς. 

Και εκεί ανοίγει περισσότερο η έρευνα μετά τα 8 έγγραφα του κ. Αγγελή και σε συνδυασμό με το διευρυμένο πια κατηγορητήριο.

Μένει να φανεί πόσο ψηλά φτάνει το «κύκλωμα» και ποιοι συμμετείχαν στην ερευνώμενη «εγκληματική οργάνωση-συμμορία».

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου
eleftherostypos.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/06/novartis_4.html