[ccpw id="136103"]
ΑΣ δούμε λίγο τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τα 32 δισεκατομμύρια της Ε.Ε. και για την κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε θετική εξέλιξη για τον ευρωπαϊκό Νότο το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης, αλλά δεν τόλμησε να αναφέρει πως αποτελεί θετική εξέλιξη για την Ελλάδα!

Παραδέχθηκε πως για πρώτη φορά υπάρχει αμοιβαιοποίηση του χρέους, αλλά ισχυρίστηκε πως δεν έχει το μέγεθος που θα έπρεπε.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να του αναγνωρίσει πως προέταξε το κοινωνικό καλό στη μάχη κατά της πανδημίας.

Και επέμεινε πως η ύφεση που θα καταγραφεί το 2020 δεν θα οφείλεται στο παγκόσμιο lockdown του κορονοϊού αλλά στις πολιτικές της κυβέρνησης.

Σε όλα αυτά ήρθε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να συμπληρώσει πως ουσιαστικά η Κομισιόν «υιοθέτησε» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΠΟΡΕΙ κανείς να γελάει με την ψυχή του ακούγοντας τις παρεμβάσεις του κ. Τσίπρα και των συντρόφων του.

Είναι πραγματικά αστείο όταν όλες οι πολιτικές παρατάξεις σε όλη την Ευρώπη μιλούν για ιστορικό υπερόπλο χρηματοδότησης, εκείνοι να μιζεριάζουν γιατί θα διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα 32 δισεκατομμύρια.

Είναι αστείο να προσπαθούν να αυτοπροβληθούν ως μια μετριοπαθής πολιτική δύναμη όταν διάφορα στελέχη τους συντάχθηκαν με ψεκασμένους συνωμοσιολόγους εναντίον του κ. Τσιόδρα και των επιδημιολόγων του ΕΟΔΥ.

Εφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να υπονοήσουν πως ίσως και να μην ήταν αναγκαία η καραντίνα.

ΕΝΩ η επιμονή πως για την ύφεση φταίει ο Μητσοτάκης αγγίζει τα όρια της γραφικότητας.

Τότε, ο Μητσοτάκης πρέπει να ευθύνεται και για την ύφεση σε όλες τις χώρες του πλανήτη. Ισως και ακόμα για κάποια μελλοντική διαστημική καταιγίδα.

ΑΣ διαβάσουν το άρθρο του συντρόφου τους και πρώην υπουργού Υγείας.

Ο κ. Ξανθός ολοκληρώνει το άρθρο του με την εξής φράση: «Οσοι αμφισβήτησαν τον Σ. Τσιόδρα το έκαναν εκ του ασφαλούς και αφού ήταν βέβαιο πως είχαμε αποφύγει την υγειονομική τραγωδία. Οσοι συνεργαστήκαμε μαζί του στο παρελθόν ξέραμε. Ελπίζω τώρα, έστω και καθυστερημένα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι να κατάλαβαν»!

ΜΕ αυτό τον τρόπο θα έπρεπε να πολιτεύονται. Να αναγνωρίζουν τα σωστά και να επικρίνουν τις αστοχίες της κυβέρνησης.

ΑΛΛΑ από ό,τι φαίνεται δεν διδάχθηκαν τίποτα από τις τέσσερις απανωτές εκλογικές ήττες.

Πριν από ένα χρόνο, τέτοιες μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ έχανε με 10 μονάδες διαφορά στις ευρωεκλογές από τη Ν.Δ. Ανοιγε ο δρόμος για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Και εκείνοι αντί να κάνουν αυτοκριτική καθύβριζαν τη Ν.Δ. και τους πολίτες που την ψήφισαν!

Τα ίδια συνεχίζουν και τώρα.

Επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα λαϊκιστικό σκηνικό αλά 2012, μόνο που δεν τους βγαίνει. Γιατί τώρα πια οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια…

Γράφει ο Γιάννης Τσαπρούνης
eleftherostypos.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/05/blog-post_711.html