Όσο κι αν ο Τσίπρας θέλει να ξεχάσει της πολιτική του ιστορία, η σύγκριση του «Μένουμε όρθιοι» με το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» είναι αναπόφευκτη.

Διότι οι αριθμοί έρχονται και παρέρχονται, παραλλάσσουν και μπερδεύονται, αθροίζονται και αφαιρούνται κατά βούληση, κοντολογίς δίνουν πάντα δίκιο σε κείνους που τους χρησιμοποιούν.

Αυτό λοιπόν που εν τέλει μένει στον κόσμο είναι ο διαχωρισμός ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια, η διαφορά ανάμεσα στην ειλικρίνεια και την κοροϊδία.

Κάνει λοιπόν τεράστιο λάθος ο Αλέξης, αν νομίζει ότι οι Έλληνες θα βάλουν δίπλα-δίπλα το πρόγραμμα επανεκκίνησης του Μητσοτάκη και το δικό του «Μένουμε όρθιοι», για να συγκρίνουν αριθμούς. Οπότε θα πουν «τόσα θα πάρω από τον σημερινό, τόσα θα έπαιρνα αν στην θέση του ήταν ο άλλος».

Πρόκειται για δυο εντελώς ανόμοια πράγματα.

Είναι σα να συγκρίνεις το εικοσάρικο που κρατά στο χέρι ένας σοβαρός άνθρωπος, με το κατοστάρικο που σου υπόσχεται ένας φαφλατάς ο οποίος δεν έχει δραχμή στην τσέπη.

Αυτό που διαφοροποιεί ολοκληρωτικά τα δυο προγράμματα, είναι η αξιοπιστία των φορέων τους.

Ο Μητσοτάκης μπορεί να κατηγορηθεί για διάφορα, όχι όμως για ανειλικρίνεια ή για κοροϊδία. Ως τώρα κάνει όσα λέει και δεν δείχνει καμιά διάθεση να στρογγυλέψει πράγματα ή να κρύψει τις πραγματικές του προθέσεις πίσω από λέξεις. 

Μπορεί κανείς να διαφωνεί μαζί του, αλλά δεν νιώθει τον κίνδυνο ότι θα του πλασάρει την πολιτική του δια της πλαγίας οδού. Κάποιες στιγμές, μπορείς να τον πεις μέχρι και κυνικό, ψεύτη όμως δεν θα τον πεις.

Ο Τσίπρας από την άλλη, είναι πρωταθλητής των πωλήσεων φυκιών ως μεταξωτές κορδέλες. 

Ξόδεψε το τεράστιο πολιτικό του κεφάλαιο κοροϊδεύοντας τον κόσμο και λέγοντας το ένα ψέμα πάνω στο άλλο δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό.

Αυτό του κόστισε εκλογικά πολύ περισσότερο κι από την ίδια την ουσία της πολιτικής του.

Και θα του κοστίζει για όσα χρόνια καταγίνεται με την πολιτική, καθώς στην λαϊκή συνείδηση ο μια φορά ψεύτης είναι πάντα ψεύτης.

Ας μην αποδίδει λοιπόν την παντελή λαϊκή αδιαφορία για το «Μένουμε όρθιοι» σε συνωμοσίες σιωπής των μέσων ενημέρωσης.

Ο απλός κόσμος έχει διαμορφώσει πεποίθηση πως όσα υπόσχεται ο Τσίπρας είναι αέρας κοπανιστός, γι αυτό άλλωστε δεν χάνει την ώρα του για να τα σχολιάσει είτε θετικά είτε αρνητικά.

Ο Κυριάκος παίζει εν ου παικτοίς και μοναδικός του αντίπαλος είναι ο εαυτός του.

Δ.Καμπουράκης
liberal.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/05/blog-post_716.html

Share.