[ccpw id="136103"]

Βάρεσε διάλυση το φιλοναζιστικό κόμμα

Η ανακοίνωση νέου κόμματος από το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, τον Ηλία Κασιδιάρη, ήταν αναμενόμενη μετά από όσα έχουν γίνει στη Χρυσή Αυγή. 

 

Σήμερα ο Βηματοδότης προανήγγειλε τις εξελίξεις λέγοντας:

Αν και οι φήμες έχουν φουντώσει ότι ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Ηλίας (ή Λιάκος) Κασιδιάρης τα έχει βροντήξει και αποχωρεί από το εθνικιστικό αυτό μόρφωμα, ωστόσο επισήμως ο Νίκος Μιχαλολιάκος τηρεί σιγή ιχθύος. 

 

Μαθαίνω ότι ο Κασιδιάρης είναι εξαφανισμένος και ότι είναι σφόδρα ενοχλημένος με τον «αρχηγό» του επειδή θεωρεί ότι τον ξεγέλασε. Κατά μία εκδοχή αιτία της «σύγκρουσης ήταν ποιος θα ελέγξει το κόμμα. 

 

Λένε λοιπόν ότι Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης είχαν συμφωνήσει πως σε περίπτωση εκλογών να αναλάβει την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα ο Κασιδιάρης. Προϋπόθεση όμως η Χρυσή Αυγή να αλλάξει όνομα και να κατέβει στις εκλογές με νέο όνομα (κάτι σαν «Εθνική Λύση»). 

 

Μετά τη διαπίστωση όμως ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν στο άμεσο μέλλον, ο Κασιδιάρης, λένε οι πληροφορίες, ζήτησε από τον Νίκο Μιχαλολιάκο να του παραδώσει τα κλειδιά του κόμματος και να το οδηγήσει αυτός ως νέος αρχηγός και με νέο όνομα στις εκλογές όποτε αυτές διεξαχθούν. 

 

Ελα όμως που ο Μιχαλολιάκος, λέγεται πως δεν συμφώνησε…

Ηθελε ο «αρχηγός» να βγει πρώτα η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και εν συνεχεία να αυτο-αναγορευτεί σε επίτιμο αρχηγό της οργάνωσης ορίζοντας παράλληλα τον Κασιδιάρη ως εκτελεστικό αρχηγό. 

 

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν η σειρά του κ. Κασιδιάρη να μην συμφωνήσει, οποίος, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες, φανερά οργισμένος τα βρόντηξε και έφυγε. Με την αποχώρηση Κασιδιάρη δεν φαίνεται να του έμειναν και πολλά στελέχη του Μιχαλολιάκου.

Ο Λαγός (που είναι και ευρωβουλευτής) ανεξαρτητοποιήθηκε. Ο Παπάς λέγεται πως είναι ενοχλημένος γιατί τον… ξέχασε ο αρχηγός του, οι Γερμενής και Ηλιόπουλος έχουν κουνήσει το μαντήλι εδώ και καιρό στον «αρχηγό», ενώ ο Παναγιώταρος το παίζει «επιτήδειος ουδέτερος» και περιμένει να δει πού θα κάτσει η μπίλια της ηγεσίας, ώστε να προστρέξει σ΄αυτήν. Αλλωστε η τελευταία εμφάνιση του κ. Μιχαλολιάκου ήταν αποκαρδιωτική.

Σε συγκέντρωση (για τα μέτρα) στο Σύνταγμα είχε μαζέψει μερικοί χρυσαυγίτες, (μαζί με τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια), φώναξαν μερικά συνθήματα και αποχώρησαν. 

 

Τα γραφεία της οργάνωσης κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ξεκινώντας από γραφεία της οδού Μεσογείων, ενώ περισσότερα στελέχη από τις τοπικές οργανώσεις έχουν αποχωρήσει κατηγορώντας την ηγεσία της οργάνωσης για… οικογενειοκρατία

in.gr

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/05/blog-post_163.html