[ccpw id="136103"]
Ο κύριος Γεωργιάδης έδωσε αναλυτικές απαντήσεις και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να βρεθούν λύσεις που θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Από βήματος της Ολομέλειας, ο Υπουργός ανέφερε «Το Εγγυοδοτικό́ είναι συμφωνία με τη Ευρωπαϊκή́ επιτροπή́. Πήραμε πρώτοι την έγκριση για να δημιουργηθεί́ αυτό́ το ταμείο. Ένα Εγγυοδοτικό εργαλείο που υπό κανονικές συνθήκες θα ήθελε 6 μήνες με ένα χρόνο, Εμείς το κάναμε σε 40 μέρες».

«Πήραμε 2 δις από το ΕΣΠΑ, τα βάλαμε ως εγγύηση μεσώ της αναπτυξιακής τράπεζας για να αναμοχλεύσουμε από τις τράπεζες 7 δις τα οποία θα τα ρίξουμε στην αγορά. Για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις. Κεντρικός στόχος είναι η παροχή́ ρευστότητας στην αγορά́. Αυτό θα κρίνει την ύφεση και την ανεργία. Αυτό́ επίσης θα κρίνει και το μέγεθος ανάπτυξης το 2021» εξήγησε.

Στην δευτερολογία του ο υπουργός επεσήμανε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης, εν μέσω καραντίνας, ήδη, έχει φτιάξει τρία χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουν ως στόχο την στήριξη της οικονομίας. «Το πρώτο ήταν η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πληρωμή των τόκων, των επιτοκίων την ενήμερων επιχειρηματικών δανείων, το δεύτερο χρηματοδοτικό εργαλείο ήταν το ΤΕΠΙΧ2, το οποίο έκανε ρεκόρ- σε πέντε μέρες ενώ το πρόγραμμα είχε διαθέσιμα 1,3 Δις ευρώ, έγιναν αιτήσεις για 5,5 Δις δάνεια και τρίτο το εν λόγω Εγγυοδοτικό ταμείο» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κύριο Γεωργιάδη, από τις 27 Μαΐου το εργαλείο θα είναι στην διάθεση των επιχειρηματιών. Είναι, μάλιστα, το τελευταιο από τα εργαλεία στήριξης, που προωθεί το υπουργείο ανάπτυξης εν μέσω κορωνοϊού.

«Η οικονομία δείχνει να αντιδρά. Είμαστε εδώ για να τη στηρίξουμε» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε, επίσης, πως το Υπουργείο ανάπτυξης έχει κινηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι πόροι και να στηριχθεί η οικονομία. «Το υπουργείο ανάπτυξης σε 45 μέρες ρίχνει 10 δις στην αγορά» ανέφερε.

Κλείνοντας, ο κύριος Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αυτό δεν ήταν αυτονόητο και όλοι στο Υπουργείο Ανάπτυξης έκαναν μεγάλη προσπάθεια.

Δείτε τα βίντεο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε επίκαιρη ερώτηση για το Εγγυοδοτικό Ταμείο 13/05/2020

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/05/10-45.html