Άλλοι 281 ασθενείς υπέκυψαν στην Γερμανία το τελευταίο 24ωρο από την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορωνοϊός, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν την προηγουμένη (194).

Το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομική δύναμη αυξάνεται έτσι σε 4.879, όπως δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Την ίδια στιγμή, ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία η απόφαση να ανοίξουν σταδιακά τα σχολεία καθώς σοβαρές επιφυλάξεις και φόβους διατυπώνουν όχι μόνο πολλοί δάσκαλοι αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές, αναφέρει ρεπορτάζ της Deutsche Welle.

Αν και η σχετική σύσταση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Μέρκελ είναι η σταδιακή επαναλειτουργία από τις 4 Μαΐου και δη μόνο για τους μαθητές μεγάλων τάξεων που δίνουν φέτος απολυτήριες εξετάσεις, πολλά κρατίδια δρομολογούν ήδη από χθες Δευτέρα το σταδιακό και τμηματικό άνοιγμα των σχολείων (στη βάση της αποκεντρωμένης ομοσπονδιακής διοικητικής δομής, θέματα παιδείας στη Γερμανία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των κρατιδίων). Ένας από τους τοπικούς πρωθυπουργούς που πιέζει περισσότερο προς αυτή την κατεύθυνση είναι ο επικεφαλής της κυβέρνησης στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και υποψήφιος για την προεδρία της CDU Άρμιν Λάσετ.

Στο εν λόγω κρατίδιο οι μαθητές της 10ης και μεγαλύτερων τάξεων καλούνται να επιστρέψουν από την Πέμπτη στα μαθήματά τους προκειμένου να προετοιμαστούν για τις απολυτήριες εξετάσεις τους. Και αυτό παρότι η Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία συγκαταλέγεται στα κρατίδια με τον μεγαλύτερο συγκριτικά αριθμό κρουσμάτων.

Η 15χρονη μαθήτρια Ελέα Μάρσολεκ εκνευρίστηκε τόσο πολύ με την απόφαση που αποφάσισε να στείλει μήνυμα στον τοπικό πρωθυπουργό μέσω Instagram: «Είμαστε οι μελλοντικοί ψηφοφόροι και δεν θα ξεχάσουμε ποιος έγραψε την υγεία μας στα παλιά του τα παπούτσια», έγραψε μεταξύ άλλων σε μια μακροσκελή ανάρτηση.

Η μαθήτρια επισημαίνει ότι προσωπικά δεν φοβάται ιδιαίτερα τον κορωνοϊό. Αυτό που την ανησυχεί περισσότερο είναι ότι ο αδερφός της είναι μαθητευόμενος σε γηροκομείο. «Εάν κολλήσω τώρα εγώ στο σχολείο, τον μεταδώσω στον αδερφό μου και αυτός στο γηροκομείο, τότε θα έχουμε την απόλυτη καταστροφή».

Προκειμένου να περιοριστεί αυτός ο κίνδυνος οι αρχές των κρατιδίων έχουν θέσει συγκεκριμένα υγειονομικά στάνταρ στα σχολεία. Πρόκειται ως επί το πλείστον για τις συστάσεις επιστημονικών ινστιτούτων που είχαν ταχθεί υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων. Βάσει των συστάσεων απαιτούνται πολλές αλλαγές στις σχολικές αίθουσες, ώστε να τηρείται η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου μεταξύ των μαθητών. Επιπλέον πρέπει να υπάρχουν επαρκείς δυνατότητες για το πλύσιμο χεριών όπως και επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών.

Πηγή http://politika-gr.blogspot.com/2020/04/blog-post_777.html

Share.